http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/765/V/3/SP/ dostlar ben bu sıteyı yenı kesfettım boyle bır kapsamlı yazı buldum sanırım hepımızı ılgılendırıyor ıngılızce bılen arkadsalradan rıca edıyorum okuyup cevırırlerse sevınırım
1080p almak ya da 720p almak, bu karari etkileyen bence bazi faktorler var; HD destekli TV yayinlarini izlemek istiyorsaniz su an tek yol HD destekli uydu receiver'lari alip acik olan 5-6 kanali izlemek. Bu kanallar 720p yayin kalitesinde yayin sunmaktalar.. + olarak Digiturk 2007 - 2008 TSL'de HD yayinina baslayacak ve Moviemax kanallarini da HD uyumlu hale getirecek ve bu yayin da 720p olacak.. 1080p alinirsa bu yayinlari izlerken yayinlar 720p ye geri donusturuleceginden veri kaybi olacak.
Ote yandan Play Station 3, Xbox 360, HD DVD player'lar, Blu-ray oynaticilar (ps3 vs) 1080p kalitesinde goruntu verecek..
Ben uydudan HD yayinlarini alayim, Digiturk gelince maksimum tv kalitesinde HD yayin izleyeyim, PS3 falan zaten 1080p oyun su an icin cok az vs denirse 720p alinabilir. Benim TV'im 720p ama goruntu ultra tatmin edici zaten. 1080p alinacaksa paraya kiyilip en iyi TV'yi alin derim. LCD'yi kastetmiyorum LCD klasman dışı, kaale aldigim TV turu plazma. Yoksa 3000 YTL'lik LCD'lerin cogu Full HD zaten..
Plazma 720 su an fiyat / performans en makulu; ama ben 10 sene TV degistirmeyecegim diyorsaniz 1080p alinabilir..
Eros kardes, biraz yorumlu ve kendim icin eglenceli olacak sekilde cevirdim diyor ki, ne yapacagimizi sasirdik
Ingiltere'nin Digiturk'u olan Sky 2006'da 720p HD yayina baslayacagini soyleyince herkes, zaten yeterli olacak, diye HR Ready cihazlari (plazam, LCD) satin almis ama simdi pazara Full HD cihazlari sokan imalatcilarin, her yonde baskisi hissediliyormus Yani, 1080p yayin yapilirsa, bu cihazlarin HD ready'den daha iyi goruntu verecegi bilgileri piyasayi kasip kavuruyormus Bunu soyleyenlerde, gecen seneye kadar tuketiciye 720p cihazlari ove ove satan imalatacilar. Ama yalan da soylemiyorlar; eh, bu farki, bu ektra pixel yogunlugunu PS3 veya internet file benzeri imkanlarla gorebiliyoruz Yani, gerekli sinyal alindiginda HD yayinlari, Full Hd cihazlar daha iyi gosterecekler
Ayrica Full HD cihazlar, 1080i format yayinlari da oldugu gibi(yeniden formatlamadan/sikistirmadan gosterecekler) Cunku butur format dusurme (downscaling) esnasinda, görüntü kalitesi dusuyor (mus)
Ancak, 720 satir cihazlar, 720p yayinlari 1080 satir cihazlara gore daha verimli (temiz) gosteriyorlar
Bence bu kisim onemli; cunku Sky, kendi HD yayinlarinin 1080i olacagini aciklamis yani; 'bunlar nasilsa 720p yayin yapacak' deyip HD ready cihaz alanlar, biraz kelege gelmisler
Tabii gulmeyelim, bu Turk tuketicisinin de basia gelebilir.
HD-DVD ve Blue-Ray de 1080 satiri esas alacaklarini soylediklerinden Ingiltere'deki HD-Ready alanlar, biraz acelecilik yapmis durumuna dusuyorlar.
Yazida deniyor ki, (bizim forumda da cok sik savunulan) HD Ready cihazlarin uzun sure yeterli olacagi gorusu artik dogrulugunu koruyamiyor..
Ancak, Philips'in bas muhendisi iddia ediyormus ki; onlarin Pixel Plus 720-768 satir cihazlari, 1080 i yayinlari 1080p cihazlara gore daha iyi gosterir. (Yani yayinlar 720p degil de 1080i olsa da onlar icin fark etmezmis) Yani cihazin cozunurlugunden cok, onun video processing kalitesi muhimmis.
Bir diger konu, 37"den kucuk, 720/768 satir cihazlarda, HD'nin getirdigi avantajlar pek gorulemiyor Mesela 32", 720 satir bir cihaz almak israf, diye yazmis. Halbuki, 1080p cihazlar, 1080i yayinlari ayni sartlarda, gozel gorunur bir sekilde guzellestiriyor.
Toshiba'dan bir yetkili soyle izah etmis: WXGA (1366x768) cozunurlukte cihazlar 1,049,088 pixel'e sahip ki bu pixel sayisi cogu 32" ve 37"'de de ayni imis Ancak ekran yuzeyi buyuyunca, pixel daha fazla bir uzay/yer kapliyor bu da "image deterioration" denen, goruntu defosuna sebep oluyor
pixel sayisinin 2,073,600 (WXGA'nin neredeys eiki kati) oldugu, 1920x1080 Full HD cihaza kiyasla HD ready'de, 42" ekranin icine daha fazla miktarda pixel yerlestirebilmek icin pixel pitch/pixel ayari (biz buna pixeller diyelim) kucultulmek zorunda kaliniyor
Daha kucuk pitch ebatinda, daha fazla pixel olunca goruntu kalitesi cok daha guzellesiyor, goruntu detaylari oldukca artiyor
OYLEYSE HANGISINI ALMALIYIM ?
Burada bir ozet yapilmis:
1080p cihaz, 1080i yayinlari daha iyi gosterdigine gore:
a) Ekran, sunulan goruntu farkini net olarak gosterecek kadar buyuk olmali b) cihazin goruntu isleme (picture processing) sistemi bu ozellikleri olumsuz etkilememli
Tabii sunu da soylemiyorlarmis:
HD ready olan genis Ekran cihazlar bir israf degil cunku, cok iyi bir goruntu isleme donanimina sahip HD Ready cihazlar goruntu isleme/picture processing olarak zayif olan, Hull HD cihazlardan daha iyi goruntu veriyorlarmis
Ancak Full HD chazlar, HD Ready'lerden acik ara daha pahali. Yani daha fazla odeyceksiniz Bu da bu cihazlarin yayginlasmasini onunde bir engel
Ayrica demis, basinin Full HD'yi pompalayan butun o kampanyalarina ragmen, bahsettigimiz fark bir "degrees of excellence" yani mukemmellikte bir derece farkidir
Yani Hd Ready cihazlari da hayranlikla seyredebilirsiniz ama daha fazla hayran olmak icin 7-8000 lira veya daha fazla para vermeniz gerektigidir size pompalanan, aslinda..
selamlar
yalnış anlamayın ama 3000 ytl ye full hd lcd tv nerede var
quote:
Orjinalden alıntı: TheGuardian
1080p almak ya da 720p almak, bu karari etkileyen bence bazi faktorler var; HD destekli TV yayinlarini izlemek istiyorsaniz su an tek yol HD destekli uydu receiver'lari alip acik olan 5-6 kanali izlemek. Bu kanallar 720p yayin kalitesinde yayin sunmaktalar.. + olarak Digiturk 2007 - 2008 TSL'de HD yayinina baslayacak ve Moviemax kanallarini da HD uyumlu hale getirecek ve bu yayin da 720p olacak.. 1080p alinirsa bu yayinlari izlerken yayinlar 720p ye geri donusturuleceginden veri kaybi olacak.
Ote yandan Play Station 3, Xbox 360, HD DVD player'lar, Blu-ray oynaticilar (ps3 vs) 1080p kalitesinde goruntu verecek..
Ben uydudan HD yayinlarini alayim, Digiturk gelince maksimum tv kalitesinde HD yayin izleyeyim, PS3 falan zaten 1080p oyun su an icin cok az vs denirse 720p alinabilir. Benim TV'im 720p ama goruntu ultra tatmin edici zaten. 1080p alinacaksa paraya kiyilip en iyi TV'yi alin derim. LCD'yi kastetmiyorum LCD klasman dışı, kaale aldigim TV turu plazma. Yoksa 3000 YTL'lik LCD'lerin cogu Full HD zaten..
Plazma 720 su an fiyat / performans en makulu; ama ben 10 sene TV degistirmeyecegim diyorsaniz 1080p alinabilir..
felmalı yorumun ve cevırın ıcın cok tesekkur ederım ALLAH TUTTUGUNU CIHAZ ETSIN ALLAH NE MURADIN VARSA VERSIN
bırde mumkunse sharp xd1e dekı ve toshıba topıclerındekı yazılara goz atarsan cok sevınırım selamlar tekrar tesekkurler
Güzel bir çeviriydi gazate makalesi gibi zevkle okudum teşekkürler.Eros33 sanada teşekkürler yazıyı yazıyı keşfettiğin için.
quote:
Orjinalden alıntı: rahmi2253
yalnış anlamayın ama 3000 ytl ye full hd lcd tv nerede var
Sharp 42XD1E nin satıs fıyatı 1000-1200 pound civarında Ingıltere de
Felmali arkadaşa teşekkürler. Konuyla ilgili ne kadar çok bilgi alabilirsek o kadar iyi. 720 mi 1080 mi ? ikilemi plazma mı lcd mi ? ikilemi gibi..İnsanlar ne yapacağını şaşırdı artık...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme