Şimdi Ara

SanDisk’ten iOS cihazları için 256GB harici depolama alanı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SanDisk’ten iOS cihazları için 256GB harici depolama alanı


    Android işletim sisteminde olduğu gibi iOS işletim sisteminde yerleşik olarak harici depolama belleği desteği mevcut değil. Hafıza kartı desteği de olmaması, kullanıcıları dahili belleğe mecbur bırakıyor. Son dönemde firmaların bu engeli bir şekilde aştıklarına şahit oluyoruz.


     


     


    256GB kapasite


     


    SanDisk, uzun süredir iXpand markası altında iOS cihazları için flash bellek ürünleri sunuyor. Bir uygulama üzerinden bağlanan iXpand bellekler yine aynı uygulama ile veri alışverişi yapabiliyor. MWC 2017 fuarında iXpand belleklerin kapasitesi 256GB’a yükseltildi.


     


    iXpand Flash Drive sürücüleri Lightning bağlantısı yanında USB 3.0 bağlantısına da sahip. Böylece hem iOS cihazlar hem de Android veya masaüstü cihazlar için kullanılabiliyor. Bugüne kadar 16GB, 32GB, 64GB ve 128GB kapasite seçenekleri sunuluyordu.


     


    iOS ekosistemine hitap ettiği için iXpand markası oldukça pahalı. 256GB kapasiteli yeni model 198$ fiyat etiketine sahip. Standart bir flash bellek markasında bu rakam 75-80$ civarında. Ülkemizde ise kur farkından dolayı fiyat daha da artıyor. 32GB iXpand bellek yaklaşık 180TL civarında.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei Watch 2 duyuruldu

    Diğer taraftan firmanın WiFi üzerinden depolama alanı sunan markası Connect Wireless Stick de 256GB kapasiteye kavuştu. Android veya iOS cihazların kablosuz olarak veri aktarımı yapabildiği veya içerik izleyebildiği ürün 280$ fiyat etiketine sahip. Yeni ürünler satışa çıkmış durumda. 


     



  • Benzer kapasitede yine aynı markanın kablosuz ürünleri de var. Hem aynı anda birden çok cihaz bağlanabiliyor hem internet yantıcı görevi görebiliyor hemde şarj soketi meşgul olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin ilginci bu fiyata 512 GB çok güzel flash bellekler var. Sanırım İsimde sırf "Iphone" kelimesinin geçmesi fiyatı 2 katına çıkarıyor.

    Bu arada aynı haberde geçen Sandisk Extreme 256 GB var (199$) Onu da yazacak mısınız ?
  • @sniper23 olay sadece içinde iphone ya da ios geçmesi değil bu flashdiskin ios ile uyumlu olması. Sıradan bir usb iphonea takıldığında (dönüştürücüyle) sadece fotoğraf atabiliyorsunuz içine bu cihazda ise kendine özel arayüzüyle video oynatabilir,pdf bakabilir,müzik dinleyebilirsini yani normal bir usb gibi kullanabilirsiniz

  • Aynı işlemi yukarıda bahsettiğim flash bellek ile de yapabilirsiniz. 200 gb kapasiteli olanı da var fiyatı da daha uygundu yanılmıyorsam.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Sandiskin eski kablosuz usblerini hatırlıyorum ancak onlarda hem kopma sorunları oluyordu hemde şarjı çabuk bitiriyordu, tabi fiyat çok önemli bu sandisk ixpandler çok pahalı, ben dm aiplay aldım 32gb'lık 40tl'ye filan geldi aliexpressten 11.11de
  • Onlarda da ikinci seri çıktı. İlk seride vardır o problem, çünkü ben ikinci serisini hem kullanıyorum hemde satıyorum fazla aldığım için. Hiç problem yaşamadım. Aktif kullanımda 4-5 saat şarjı gidiyor. İnterneti yansıtıcı görevi görmesi, aynı anda 3 kişiye kadar kullanım şansı ve lightning portunu bloke etmediği için hem şarj edebilme hemde olası bir durumda şarj soketine zarar vermek gibi bir şey yok. Elbette hız olarak farklılıklar vardır, ama rahatlık olarak bence değer.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ihtiyaç meselesi, bana ipad ve iphoneda kullanabilmek için bir usb lazımdı video filan izlemek için önemli olan hızıydı bu açıdan kablosuz istemedim. 2. bir önceliğim ise fiyattı sandisk ixpand pahalı geldi 16 zaten alınmaz 32 almak lazım en düşük oda gereksiz pahalıydı, lexarın bir modeli vardı bide o daha ucuzdu onu aldım ilk gün bozuldu geri iade ettim sonra 3te 1i fiyatına aliexpressten dm aiplay aldım ve gayet kaliteli çıktı :D tavsiye ederim herkese ama şuan o fiyata bulmak imkansız
  • Fiyat olayı sandisk ürünlerinde ne yazıkki çok fazla. Mağazalarda 16 gb kablosuz belleği 115 lira, internettede 80 civarında olması lazım. Yurtdışı vergi sınırıda değiştiği için kurla beraber daha da artırdı fiyatları. Ancak şu var, 300 lirayı telefonun hafızasını daha fazla almak için harcamak yerine bu tarz ürünlere yarı parasını vermek daha mantıklı. 2 gün sonra cihazı satsan verdiğin 300 lira yarı yarıya düşer, ama bu flash bellekler her şekilde değerlendirilir.
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Tabi ki usb bellekler büyük ihtiyaç ve hafıza fazla almak yerine çok güzel çözümler ancak zaten 256gb sandisk ixpand alabilecek parası olan adam 128gb iphone, ipadde alabiliyordur. Yani bu ürün zaten 16gb cihaz kullananlara yönelik değil bana kalırsa :D
  • iPhone alıyon sonra müziği,kulaklıkğına,hafızasına para bune be bir tane daha iphone parası çıkar

  • hepsiburada WiFi versiyonunu 14TL'ye sattı -tabi hataen- kaçırdık. Alanlara birer adet gönderdi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.