Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
"NEC" DVD'leri okumuyor !! Neden ? Çözüm ne ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> "NEC" DVD'leri okumuyor !! Neden ? Çözüm ne ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Karabiber

18 Şubat 2007; 12:34:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Nec marka Dvd yazıcım var.. dvd leri okumuyor.. dvd de yazmıyor.. anlamadım walla ben yaa.. bu neden dvd.. kafasına göre bazı dvd leri okuyo bazılarını okumuyo.. nedir bunun çözümü..

ne zaman istersen o zaman
cªn

Sisteme Gözat

18 Şubat 2007; 16:39:26 

Selam arkadaşım.
Öncelikle ben de yani aldım DVD-wr yi şuana kadar DVD-R medyalarını okutup yazdırdım DVD+R okuttum
Yani okumamazlık veya yazmamazlık etmedi.Sadece DVD den yada CD den pc ye kopyalama yaparken
normal dvdlerden uzun sürüyodu yani biraz yavaştı.Şu an sorun pek yok gibi.
Yanlız benim model NEC AD5170-A modeli ve önceki gün firmware güncellemesi yaptım.
Belki sende firmware güncellemesi yaparak sorunu giderebilirsin.
Eğerki sorun düzelmezse okumayan DVD leri başka DVD lerde de dene sadece sende okuyup yazmıyosa
götürüp ver yenisiyle değişsinler.

(Firmware bilmiyosan NEC model tam olarak yaz senin için bi bakıyım )
MoDuR

Sisteme Gözat

18 Şubat 2007; 16:51:47 

Arkadaşım Nec marka optiklerde bu tür sorunlar yaşanabiliyor.Ben tavsiyelerimde Samsung yada LG diyorum.

Zaman bizi yeni şeyler öğrenmemiz için "iteklerken", biz kendimizden kaçıyoruz...
makhan

18 Şubat 2007; 17:14:57 

yaklaşık 1 yıldır NEC kullanıyorum bu tip bir sorunla karşılaşmadım.

Thmz
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Şubat 2007; 22:52:02 

Bende arkadasıma NEC marka dvd-rw aldırdım sonra ilk günden cd seçmeye başlayınca mahcup oldum. Hemen iade ettik ve yerine LG aldık. Şuan bir şikayeti yok. Chip dergisinde de ürün 1. seçildi.
ibraxi

Sisteme Gözat

25 Şubat 2007; 23:00:35 

Evet Bazen o hıyarlığı yapıyor....Aynı marka ve model yazıyom birinde digerinde okumuyoo..
mecburen okumayan dvd leri image alıyom ole açıyoourm...

sonra bişi fark ettim dvd - R lerde yapıyor.
nedeni ise -R ler büyük videolar için yapılmış olması ve her zaman tam doldurmadan(300mb), üzeri kapıtalarak yazılması gerekli.

Paraya Kıydık. 50 adet 16x +R verbatim aldım 30ytl.

Referans İçin, PM Lütfen... Freelance Webmaster
exoticboy

28 Şubat 2007; 1:48:31 

nec 7173a iade ettim bu yüzden.. kendi yazdığı dvd'yi okumadı.. samsung aldım onun yerine.. nec'in okumadığı dvd'den oyun kurdum :) gerisini sen hesapla artık.. ayrıca çok gürültülü çalışıyordu.. sebebini bilmiyorum.. bendeki mi arızalıydı yoksa hepsi mi böyle bilmiyorum.. samsung önerebilirim bu açıdan sana .. kolay gelsin şimdiden..

ab-ı çeşm

28 Şubat 2007; 23:18:00 

aslında başka yere mi yazmalıyım bilemiyorum. benim dvd- cd yazıcım asus. iki senedir kullanıyordum bir problemim yoktu. başka bir bilgisayarda yazılmış dvd ye bir şey eklerken bir soru sordu evete tıkladık arkadaşla. o günden sonra cd yazmıyor sadece dvd yazıyor. sorduğum bir kaç kişi nero yu tekrar yüklememi önerdi sorun çözülmedi. acaba başka bir önerisi olan var mı?

http://www.lezize.blogspot.com/
master52

20 Mayıs 2007; 19:35:04 

Arkadaşlar nec almayın bende 3550 vardı bozuldu golda götürdüm onlar yetkili servise gönderdiler 1 ay sonra yeni nec verdiler 7170a. Fakat bir süre geçtikten sonra bu da kafayı yemeye başladı. Şu anda 3. kez servise göndereceğim ama sanmıyorum yine yeni bir modelini verecekler onun için nec almayın sorunlu bütün necler ...

??????????????????????
Lèon

30 Mayıs 2007; 15:43:59 

quote:

Orjinalden alıntı: master52

Arkadaşlar nec almayın bende 3550 vardı bozuldu golda götürdüm onlar yetkili servise gönderdiler 1 ay sonra yeni nec verdiler 7170a. Fakat bir süre geçtikten sonra bu da kafayı yemeye başladı. Şu anda 3. kez servise göndereceğim ama sanmıyorum yine yeni bir modelini verecekler onun için nec almayın sorunlu bütün necler ...

bendede 3550 var dvd yazmiyor.okuma hatasi veriyor.film izlerken artik asiri isinmadanmi nedense filmin orta yerinde donup kaliyor.3550 kesinlikle almayin.tamda lazim oldu bozuldu.gidicem garantiye vercem

Tek Kişilik Terör Örgütü
ozce104

30 Mayıs 2007; 18:36:05 

DVD RW 18X, ASUS (DRW1814BLT), 8X Double layer, LightScribe, SATA ACAIP GÜZEL..

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Mayıs 2007; 0:52:29 

Matshita'yı tavsiye ederim. Panasonic üretiyor. bugune kadar kullanıgım en sorunsuz dvd-rw, tabi 5.25" lik olanları varmıdır bilemem. benimki slimde.

excitee

2 Haziran 2007; 13:21:47 

quote:

Orjinalden alıntı: hisset

Selam arkadaşım.
Öncelikle ben de yani aldım DVD-wr yi şuana kadar DVD-R medyalarını okutup yazdırdım DVD+R okuttum
Yani okumamazlık veya yazmamazlık etmedi.Sadece DVD den yada CD den pc ye kopyalama yaparken
Yanlız benim model NEC AD5170-A modeli ve önceki gün firmware güncellemesi yaptım.
Eğerki sorun düzelmezse okumayan DVD leri başka DVD lerde de dene sadece sende okuyup yazmıyosa

selam kardeş bu dediğin güncellemeyi nerden yapabilirim bendede bilgisayara kopyalama yaparken hafif bi yavaşlama var.Teşekkür ederim.
Neo_1

10 Haziran 2007; 13:42:47 

quote:

Selam arkadaşım.

Üstad benim model Nec 3551A label flash.Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım(1.5 yıldır kullanıyorum) Ama artık bi firware güncellemesi yapsak diyorum.Diyorum da cesaret edemiyorum.Eğer ayrıntılı anlatabilirsen çok makbule geçer.Firmware version 2.01.Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim..

LeyLa'dan geçme fasLındayım......
Forever K750i..
Montage

10 Haziran 2007; 14:06:08 

Evet 1 yıl kullandığım NEC DVD okuyordu fakat DVD yazmıyordu geri götürmüştüm, adamlar 3 tane daha gitmeyi bekliyen NEC olduğunu söylediler hiç kontrol bile etmeden başka bir marka DVD yazcı verdiler.

Maximum R.E.M.
"Bazıları, etraflarına bakarak, Neden ? diye sorarlar. Ben etrafımda göremediklerimin rüyasını görerek, neden olmasın!? diyorum.. "
  • ROBERT FROST
  • Neo_1

10 Haziran 2007; 15:44:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Neo_1

quote:

Selam arkadaşım.

Üstad benim model Nec 3551A label flash.Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım(1.5 yıldır kullanıyorum) Ama artık bi firware güncellemesi yapsak diyorum.Diyorum da cesaret edemiyorum.Eğer ayrıntılı anlatabilirsen çok makbule geçer.Firmware version 2.01.Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim..

Eski bir Çin atasözü der ki:"kolunu kes,kasaba minnet etme."Şaka tabi,aslında tırsılacak birşey yokmuş,son firmware güncellemesini buldum,indirdim,açtım nero info tool den kontrol ettim 2.01 olan firmware 2.02 olmuşş.Olmuş da ne olmuş diyceksiniz belki ama, şimdilik ben bişey diyemiycem çünkü ne gibi pozitif getirileri olduunu zamanla görecez şu anda label flash olayımız var bakalım sonuçlar beklediğimiz gibi çıkacak mı?

LeyLa'dan geçme fasLındayım......
    Forever K750i..
    maveraaa

Sisteme Gözat

10 Haziran 2007; 17:43:22