Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM'A KARŞI YURT ÇAPINDA PROTESTO KAMPANYASI / ADSL FİYATLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu ülkede internet fiyatlarından ve/veya hizmet kalitesinden şikayet etmeyen bir kişiye bile rastlamadım.

    Kusura bakmayın arkadaşlar ama biz tüketiciler olarak kek yerine konulduğumuz halde oturup sızlanmaya devam edersek adamlar tabiki ipleri ellerinde tutarlar.

    Zamanında internette millet o kadar boru patlattı "internet fiyatları ucuzlasın" diye, bunun uğrunda internet siteleri açıldı, imzalar toplandı ve bunun ardından tüketici derneği bir protesto yürüyüşü düzenledi ama katılan internet kullanıcılarının sayısı 10 rakamını geçmedi. Gerçekten traji komik bir durum, öyle değil mi?

    Bizler tüketiciler olarak bilinçli hareket edip organize ve ciddi bir protesto gerçekleştirmezsek daha çoooook başımızı duvarlara vururuz böyle sinirimizden. Şöyle Türkiyenin önde gelen forumları ortak hareket etme kararı alıp 1,5-2 ay süreli ciddi bir protesto kampanyası başlatsa ve bu 2 ay sonunda Türk Telekom genel merkezinin önünde en azından 1500-2000 internet kullanıcısı toplansa görün bakalım ondan sonra nasıl paşa paşa interneti ucuzlatıp, hizmet kalitesini arttırıyorlar, çünkü bu denli büyük bir protestonun ucunda uluslararası haber ajanslarından bu haberin geçilmesi ve ülkemizin AB arifesinde prestij kaybı telaşı da işin içine girecektir, ki o zaman ne kadar özel bir kurum olsa da Türk Telekom devletten de baskı yiyecektir belli kanallar aracılığıyla.

    ...ama biz ne yapıyoruz? Hala "256 k bağlantım x fiyata insin razıyım " veya "kotalara 1 gb daha eklensin razıyım " gibi mesajlar atıp hem hedeflerimizi büyülteceğimiz yerde küçültüyoruz hem de yazdıklarımız hiçbir yere ulaşmıyor, en ufak bir yaptırım etkisi olmuyor.

    Neden bu bahsettiğim kampanyayı DH forumu başlatmasın? Türkiye'nin en önde gelen forumlarından biri değil miyiz? Hem de tarihi bir harekatın ilk adımları bu platformda atılmış olur, D. Haber forumu ilk kez bu denli ciddi bir organizasyonun kullanıcılarıyla beraber öncüsü olur ve bunun gururunu yaşarız.

    Fikirlerinizi bekliyorum,

    Herkese sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breathex -- 18 Şubat 2007; 6:29:15 >







  • yaa hep aynı şeyler deniyo ama türk halkının olayı bu her zaman şikayet ederler ama iş olayı yapmaya geldiğinde etrafta kimseyi bulamazsın bunu bilen poul ve poul gibilerde bi güzel bu koyunları güdim diyo ve malesef türk halkı olarak birleşip bi protesto etmişliğimiz yoktur..dünyadaki vergilerde her zaman en çok vergiyi ödeyen insanlara hala ekstra vergiler hatta verginin vergisinin vergisini koyuyo ama türk halkı hala kılını kıpırdatmıyo bu böle gelmiş böle gider..yine hadi yapalım olur bu olayın sonunda tt ye en fazla 10.000 mail gider onlarda hiç umursamaz yine yapacaklarını yaparlar zaten 1 marttan sonra indirim lafı altında bindirim yapacaklar bunu hep beraber görcez!!fiyatlar çoktan belirlendi yani bu noktadan sonra protesto yapmanın da çok bi anlamı yok mutlaka bi anlamı olacaktır ama az..fiberler gelene kadar da bu adsl böle olcak bu kesin..ne kadar bi tarafımızı yırtsakta..ama fiberden sonra bu fiyat politikasını uygularlarsa o zaman poul yani oger telekom a




  • İsterse 1 milyon mail gitsin arkadaşım bu sadece onlarda kalır, sesimizi yine duyan olmaz onlardan başka. Dediğin gibi millet "Hadi yapalım" diye ilkten gaza geliyor, sonra tık yok. Benim dediğim artık bu ve benzeri platformlarda yakınmak yerine 1 günümüzün 1 saatini ayıralım tüketiciler olarak ve sesimizi her yere duyuracak bir protesto yapalım artık. Yoksa kaderci mesajlardan öteye gidemeyiz uzunca bir zaman. Bunlara bildiklerini okuma hakkını tanıyan nasıl bizlersek, bu hakkı ellerinden alacak olan da bizleriz, bunu unutmayalım.
  • ben istanbuldayım. burda şu tarihte şurda toplanıyoruz DH olarak protesto var dense ben gelirim. heralde burdaki çoğu kişide gelir.
  • :D matrix dedigin denenmis izinler felan alinmisti ataköyde 3 kisi sesimizii duyurmustu .
  • şu yeni tarifeler açıklansın sonra tepkimizi gösteririz...

    Gelicem deyip gelmeyenlere
  • Benim merak ettigim su (ornekle acıklamak istiyorum.)
    Sizin sogana ihtiyacınız var yasadıgınız koyde(ulke) 1 tane sogan satıcısı var.Siz gidip ona diyorsunuz ki kardes senin fiyatların cok pahalı bana gel indir sunu.
    Eger ben orda o sogancının yerinde olsam dicem sudur size "ister al ister alma canın isterse sen almzsan alacak cok eninde sonunda ben satarım soganımı"
    Dicem o ki burdaki forumlara gelip net hakkında yorum yapanlar sikayet edenlerin tumu telekoma karsı cıksa bile

    Kural 1:telekom tekel bunu kimse reddedemez
    Kural 2:bu forumları takip edenler turkiyedeki net kullanıcı sayısıyla kıyaslandıgında denizde damla olur. Kaldıkı tecrubelerime gore burda sikayet edenlerin
    istirakleri de tartısılır bu olaya.

    (velevki burda yazan insanlar milletvekili cocugu olsun nüfuzlu insanlar olsun)
  • Arkadaşlar Türkiyede şu an 2,5 milyon ADSL abonesi var Bunun %85'i Kotalı , %15 Kotasız
    Bu da Türkiyede 375 bin Sınırsız abonesi olduğunu gösterir. Bu 375 bin abonenin de %75'i 256 olduğuna göre
    Bu da 280 bin gibi abone demektir.

    Özetle Şunu demek istiyorum Bu ülkede en az 256 bin 256kb/s abonesi var. Ama aksiyon manasına gelince Kanarya Sevenler ve Yaşatanlar Derneği kadar bile varlığımız yok. Niye peki ?
  • Kurtlar Vadisi Terör Tekrar Yayına Sokulsun Diyenler Kadar Insan Olsa Telekom Mecbur Yapar Ama ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deli_Dumrul

    Benim merak ettigim su (ornekle acıklamak istiyorum.)
    Sizin sogana ihtiyacınız var yasadıgınız koyde(ulke) 1 tane sogan satıcısı var.Siz gidip ona diyorsunuz ki kardes senin fiyatların cok pahalı bana gel indir sunu.
    Eger ben orda o sogancının yerinde olsam dicem sudur size "ister al ister alma canın isterse sen almzsan alacak cok eninde sonunda ben satarım soganımı"
    Dicem o ki burdaki forumlara gelip net hakkında yorum yapanlar sikayet edenlerin tumu telekoma karsı cıksa bile

    Kural 1:telekom tekel bunu kimse reddedemez
    Kural 2:bu forumları takip edenler turkiyedeki net kullanıcı sayısıyla kıyaslandıgında denizde damla olur. Kaldıkı tecrubelerime gore burda sikayet edenlerin
    istirakleri de tartısılır bu olaya.

    (velevki burda yazan insanlar milletvekili cocugu olsun nüfuzlu insanlar olsun)


    Çok güzel bir örnek vermişsin ama soğancının ülke prestiji ile bir ilgisi yok, ama belirli bir çoğunluk sağlanır ve sesimiz gerektiği şekilde duyurulursa o zaman ülke prestiji açısından Telekomun yiyeceği baskıları bir düşünün.

    Emin olun hükümet Telekoma gizli kanallardan baskı yapacaktır bu konuda eğer biz sesimizi duyurursak, Telekomun bu segilediği bizi çağın gerisinde bırakan politika, AB hayalleri kuran bir ülke için tüm dünyaya duyurulduğunda prestij kaybı anlamına gelmez mi?




  • Biz eziğiz aslında. Bir yanımızda ttnet, diğer tarafımızda da Bill Amca...

    Ne yaptıkta bunlarla uğraşıyoruz anlamıyorum. Bu ay kotamı aşmadım ama 34,50 YTL ADSL faturası yatırdım. Yoksa internete yine mi zam geldi? Microsoft da korsan kullanmayın lisans alın der, bir ton para ister... Benim mazide kalmış bir planım vardı aslında, belki gerçekleştirebiliriz. (sallamaları gapıp telekomu basmak )

    Ama ikisine de




  • hadi bi tarih belirleyelim ve hepimiz birden interneti bırakalım
    4440375 i arayıp ADSL kapattırmak istiyorum diyelim ve kapattıralım

    ama gel de 2 milyon aboneye anlat bunu.. sorun da bu zaten..

    o zaman bi yerleri tutuşur ancak
  • biz böyle bir toplum degiliz ki
    biz hiç birşeyi sorgulamıyoruz,
    tepki göstermiyoruz.
  • biliyorsuuz yeni bir kampanya var 31 mart a kadar abone olnalardan bağlantı ücreti almayacaklar ve 2 ay bedava.
    benim aklıma eylem olarak şu geldi.

    Herkes ADSL hattını protesto etmek için aynı gün kapattırsın ya da başvuru yapsın. bu 1-2 gün sürebilir.
    elbette bu satten sonra interneti bırakamayız haytımızın bir parçası oldu.
    en azından tepki gösteriyoruz deyip kaptırız ve sonra (3-4 gün veya daha fazla) tekrar açtırırız.
    dileyebilirsiniz ki aç kapa olurmu benim bir kaç arkadaşım. ADSL hizmetini paylaşıyordu geldiler tespit etmişler ve kapttılar ertesi gün gidip kotalı abonesi oldu sorun da çıkmadı.
    Birde zaten açmak istedikten sonra adamlar ne diyecek onlar müşteri arıyor.

    Belki bu arada 2 ay bedava da kullanmış oluruz........

    Bence de artık birşeyler yapmak lazım......
  • kampanyadan 12 şubat 2007den aboneliğini iptal ettirenler yararlanamıyor ama ..

    ((:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.