Elinizdeki decoderi satıp z5500 almak gerçekten çok iyi fikir.Maddi olarak çok kazancınız oluyor.Siz s750 ye rakip olarak x530 ve creative 5200 i örnek olarak verdiğiniz için herhalde arkadaş megayı söyleyerek vecize yapmış olmalı.
quote:
Orjinalden alıntı: shadoww
quote:
19) s750 alıp yanına ddts decoder aldığınızda vereceğiniz para yaklaşık 1200 ytl olacaktır. Mesela z5500 aldığınızda ise bu para 700-750 ytl olacaktır. Aradaki fiyat farkına gerçekten değer mi? Yani bu az bir para değil, en az 450-500 ytl gibi bir fiyat farkı var. Ben şahsen z5500e göre 500 milyon daha fazla verip alacağım bir setten 500 milyonluk ses farkı da beklerim.
Esasında benim en çok takıldığım nokta burası. Elimde decoder var ama ben sadece s750ye o kadar para verdiğimde mutlaka çok iyi bir ses beklerim. Şahsen z5500ün sesini biliyorum, dinledim, arkadaşımda var ancak s750ye o kadar para verdiğimde daha iyi bir ses beklerim. Çünkü arada decoderle birlikte 500ytl.ye yakın fark var evet. Bende decoder var ve fiyat farkı yine de 250 yt. kadar. Yani ben elimdeki decoderi satıp z5500 almayı düşünüyordum. Çünkü fazladan vereceğim 250 ytlye değecek mi düye düşünüyorum. Bir de bu iki set arasında ben s750nin rakibi olarak megaworks diyenlere şaşırıyorum. Megaworks s750den daha gerideyse nasıl rakip olabiliyor anlamış değilim.. Müdahale etmiycem diyorum ancak yanlış bilgi veren insanların burda dalga geçer gibi yazdığını görüyorum. Açıkçası kimsenin ne bildiğini ne kadar bilgili olduğunu anlamak zor burda. Ağzı olan konuşuyor.
Benim bildiğim cambridge soundworks ayrı bir firma idi, creative bunu aldı sonra falan... Cambridge amerikan menşeili bir firma, ondan arkasına öyle yazılmış olabilir, çünkü creative singapur menşeili bir firma, eminim. Mp3 player kısmındada bunun tartışması geçmişti bir ara, orda da singapur denilmişti. Zaten reklamlarında belli oluyor, playerlarının içindeki hazır tanıtım filmlerinde çekik gözlüler oynuyor hep. (player derken pmp/dap vs söylüyorum)
Hocam setin arkasında yazana birşey demiyorum ki ben zaten ama crative singapur kaynaklı bir şirket, bunu değiştirmiyor. Verdiğim sayfayada bakabilirsin. Adamlar yazmış 1981de singapurda kuruldu diye. Belki giganın yapım ,geliştirme işini amerikada yaptırmışlardır. Giga nerede yapıldı, geliştirildi tartışmıyorum ki ben, creativin ne menşeili bir firma olduğunu söylüyorum.
Cambridge soundworks te zaten yatırım yaptığı şirketler arasında görülüyor hatta belki de çoğu hissesini almıştırda, o sayede gosterdiğin settede yazdığı gibi, creative kuruluşu diyebilmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdinc8 -- 24 Şubat 2007; 18:16:49 >
Evet arkadaşım haklıymışsın.Verdiğin linkte herşey açık. 1981 de singapurda kurulmuş.Yanlış bilgimi düzelttiğin için teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: erdinc8
Hocam setin arkasında yazana birşey demiyorum ki ben zaten ama crative singapur kaynaklı bir şirket, bunu değiştirmiyor. Verdiğim sayfayada bakabilirsin. Adamlar yazmış 1981de singapurda kuruldu diye. Belki giganın yapım ,geliştirme işini amerikada yaptırmışlardır. Giga nerede yapıldı, geliştirildi tartışmıyorum ki ben, creativin ne menşeili bir firma olduğunu söylüyorum.
Cambridge soundworks te zaten yatırım yaptığı şirketler arasında görülüyor hatta belki de çoğu hissesini almıştırda, o sayede gosterdiğin settede yazdığı gibi, creative kuruluşu diyebilmiştir.
kardeslerim s750 fiyatina sony ev sine ma sistemleri var ve 1000rms wat diyor ...oncelikli sorum su olacak ev sine ma sistemlerini pc ye baglamak mumkunmu ve baglaniyorsa da ek b ir seye ihtiyac varmi...sonynin ev sineme sistmini tercih etmek s750 den daha akkilli bir secenek olurmu yoksa bir hayal kirikligimi olur
Yanılmışsınız ben uzman değilim.Sadece bir forum üyesiyim.Burada forum üyeleri sorulara cevap yazarlar, yorum yazarlar.Size s750 alternatifi olarak başka setlerde önerebilirdim ama Türkiyede bulunması zor. buraya getirmeside pahalıya mal oluyor.Örnek ;klipsch promedia ultra 5.1 gibi.Peki o zman sizin sorunuzu uzman arkadaşlara emanet edelim.
quote:
Orjinalden alıntı: shadoww
rap ustad, beni yanlış anlamışsınız. Farkında olarak kırmışsam kusura bakmayın. Müdahale etmiycem diye devam eden kısım megaworks örnek gösterenlere değil ancak şunu demeye çalıştım, s750 eğer megaworkstan daha üstünse o zaman neden bir set bir alt modeliyle kıyaslansın? Ben hala s750ye başka bir rakip set gösteremeyen burdaki uzman arkadaşlardan bir yanıt bekliyorum.
aykutx, ben s750ye 5200 ile x530u nerde örnek vermişim gösterir misin? Ben inspire 5200 ile x530 en çok kıyaslanır birbiriyle, o halde s750 ile ne kıyaslanmalıdır diye sormaya çalıştım.. Ben sizde şunu görüyorum, bazen işinize gelmeyen yazıları çok farklı anlayıp söyleyen kişiyi o lafı etmiş gibi gösteriyorsunuz ki bu çok yanlış bişey. Dikkatli okuyup anlamaya çalışın tekrar.. Ayrıca ddts decoderi satıp z5500 almak zaten aklımda olan bişey. Bu topiği açan siz olduğunuz ve s750 ile ilgili uzman kişi siz olduğunuza göre bana başka bir alternatif daha üretebilirsiniz diye düşündüm ancak sanırım yanılıyorum. Yani hem uzman kişi değilsiniz hem de kendi bildiğimden başka bir fikir üretemiyorsunuz.. sizden yardım beklemekte hata etmişim.. başka arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. sırf bu sebeple başka bir topic açmak istemiyorum.. şimdiden diğer uzman arkadaşlara teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 24 Şubat 2007; 20:06:23 >
arkadaşlar CREATIVE - X-FI XTREME MUSIC ses kartı ile yaklaşık iki salon büyüklüğünde ki büyükçe bir sınıf için hangi sistemi önerirsiniz.logitech daha iyi gibi creativeden ancak kafamı kurcalayan x fi ses kartıyla creativenin decoder açığını kapayabileceğini ve büyük bir ortamda 7+1in daha orantılı bir ses vereceğini düşünüyorum. sizin yorumlarınız ne olur????
Yapayalnız yürüdüğümüz sonsuzluk yolculuğunda kendimize ömrümüzün hangi saniyelerinin kaldığını sayıyoruz hayatımız işgal edilmiş,onurumuz ele geçirilmiş,organlarımız paylaşılmıştır,ruhumuz kıyma makinesinden geçirilmiş,herbir parçası değersiz oyunun lokması olmuştur...
arkadaşlar CREATIVE - X-FI XTREME MUSIC ses kartı ile yaklaşık iki salon büyüklüğünde ki büyükçe bir sınıf için hangi sistemi önerirsiniz.logitech daha iyi gibi creativeden ancak kafamı kurcalayan x fi ses kartıyla creativenin decoder açığını kapayabileceğini ve büyük bir ortamda 7+1in daha orantılı bir ses vereceğini düşünüyorum. sizin yorumlarınız ne olur????
sınıfta ne amaçlı kullanacaksınız seti? müzik, film, oyun, hangisi?
sınıfta ne amaçlı kullanacaksınız seti? müzik, film, oyun, hangisi?
tamamen müzik amaçlı kullanılacak diyebilirim
Yapayalnız yürüdüğümüz sonsuzluk yolculuğunda kendimize ömrümüzün hangi saniyelerinin kaldığını sayıyoruz hayatımız işgal edilmiş,onurumuz ele geçirilmiş,organlarımız paylaşılmıştır,ruhumuz kıyma makinesinden geçirilmiş,herbir parçası değersiz oyunun lokması olmuştur...