satılmazsa bu şekilde duracak zaten hocam gerçekten aego kaliteli bir set yalnız aldığım mega henüz sıfır hiç kullanılmamış seti poşetlerinden ben çıkardım gerçek performansını göstermesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor ama aego gerçekten sesteki denge ve kalitesi ile çok güzel bir set 5.1 olan versiyonu hiç düşünmeden alınabilir ama benim bütçem yetmez
iki husus için ben de bu topiğinize misafir oldum. 1- Logitech z -5500 ile ürününüzü kıyaslama ,karşılaştırma üstün çıkarma, sayısal verileri değerlendirme vb olayları benim dh deki üç yıllık gözlemlerime göre çok tehikeli ve mayınlı bir alana girmektir. bence gerek yok ve tartışmaları bir yerde tamamlamak gerekir. son sayfaya baktım ve topiğin kapanma tehlikesini sezdim biraz
2- Bu s 750 nin fiyatı ne zaman düşüpte alınabilir bir seviyeye gelecek sizce ? herkese saygılar
SANADA MERHABA KIYMETLİ ARKADAŞIM
1-Mayına basmayarak iyi yapmışsın….Topiğin kapanma tehlikesi falan yok. Niye topic kapansın ki, bi durum varsa gerekli ceza, kişi veya kişilere kesilir olay biter. O şekilde ‘gavura kızıp oruç bozmak, veya ‘pire için yorgan yakmak’ gibi bi durum çıkar ortaya. Hem kapansa bile yarın öbür gün birisi çıkar açar yine bi topic. Zaten yeni üye olan arkadaşlar bi şey soracakları zaman araştırma yapmadan direk yeni konu açıyorlar. Gerçi bu şekilde düşünmekte de pek haksız değilsin. Türkiye’de sorun genelde kökten çözümleniyor. Mesela Youtube’da kendini bilmez birisi çıkıyor, hemen erişim engellenerek ceza tüm Türkiye’ye kesiliyor…Bundan saçma bişey yoktur herhalde.. 2-@Onurca arkadaşımın da dediği gibi fiyat düşüceğe benzemiyor, düşmeyi bırak aksine çıkıyor. 2 hafta önce CNR’daki Sound 2008 fuarındaydım, gelmişken Bimeks’den de bişeyler alayım dedim. S750 2-3 ay önce 750 YTL idi burda…Ben de şu an 700 YTL olmuştur, diye düşünürken 799$+KDV etiketini görünce dumur oldum…Zamın nedeni ne, onu ben de bilmiyorum ama fiyatın düşmemesinin sebebi belli. Bir ürünün fiyatının inmesi için ya yeni bir model, ya da güçlü bi rakip olması lazım…Creative hala yeni bir model çıkarmadı, hala en üst seti S750. Gerçi yeni modeller çıkıyor, çıkmıyor değil, ama daha alt modeller hep..(Zaten bundan güçlüsünü çıkarsalarda kaç kişi alır apartman dairesine bilmiyorum) Rakip firma olarak da bakarsak piyasa da 7.1 olan ve daha güçlü ses veren bi set yok. Ortam henüz 5.1..Bütün markaların DVD'li hazır setleri bile hala 5.1 olarak çıkıyor. Dolayısıyla S750 ‘tekel’ durumda şu an…Bu yüzden de fiyatı düşürmeye hiç niyetleri yok. Ayrıca S750 diğer setler gibi öyle her köşebaşındaki markette veya bilgisayarcıda satılan bi set değil. Sadece Bimeks gibi çok büyük bikaç yerde satılıyor o kadar. Fiyat konusunda bunun da etkisi var. Ben mesela vaktiyle Eksen’den almıştım, son gördüğümde de fiyatı 550$+KDV idi. Şu an ise ne Eksen de, ne de başka bi bilgisayarcıda S750 yok. Sebebi fiyat gerekçesi ile ellerinde kalması. Sonuçta bilgisayarcılar büyük tekno marketler gibi zengin değil. Sürekli satamayacakları ürünü stoklamıyorlar…Almayı düşünüyorsan boşuna fiyat düşmesini bekleme derim. Zaten dolarda hergün çıkıyor. İkinci ele yönelmeni tavsiye ederim. Forumda bi arkadaş ihtiyaçtan dolayı satıyordu. Muhtemelen hala satılmamıştır, fiyatı da uygundu…
SAYGILAR
@emre Hocam 3 gündür tüm çevreye sordum. Yıllardır takıldığım ve süreki alış-veriş yaptığım müzik sitelerine de ilan açtım (PM ile linki veririm istersen takip için) ama dediğin çok doğruymuş gerçekten ‘millet ses versin, bi de camları sallasın, bana yeter’ zihniyetinde hala. Kaliteden anlayan kalmamış hiç. Hatta çevremdeki bi kaç kişi ‘AE nedir? Öyle bi marka mı çıkmış? BİM’den mi aldın? gibi komik şeyler söyleyerek dalgalarını geçtiler. Ben de ‘evet’ diyerek cahillikleri ile başbaşa bıraktım. Yardımcı olmayı çok istedim ama zor gibi kardeşim. 240 YTL’ye 500w 5.1 Megaworks alınıyorsa, 300 YTL 2.1’e kimse vermek istemez. İnşallah kriteri fiyat,watt, uydu sayısı ve cam çerçeve sallama olmayan, sadece kaliteye bakan birisi çıkarda satılır…Satılmazsa da bırak dursun, üç kuruşa satma, zaten Megaworks'ü almışsın, S750 işi de yatmış artık, laptopla falan kullanırsın ilerde... ''bu arada aego nun genel olarak ses kalitesi megadan daha iyi gibi bunuda söylemeden geçemicem'' bu lafında biraz komik olmuş…Şüphen mi vardı yoksa… Setlere uygun ayar ve müzik tarzı ile denersen AE'nin farkını çok daha net görebilirsin…Sen beni dinle sakla samanı, gelir zamanı kardeşim.....
öncelikle uzun ve ayrıntılı açıklamaların için çok teşekkürler
S 750 nin fiyatı konusunda katılıyorum analizlerim bence de mantılı
Ama şu tartışma ve z -5500 konusunda ben hala ısrarlıyım. burda kapanan topiklerin listesini çıkaracak değilim ama bir liste oluşabilir
Tekrar ediyorum Kıyaslamaka ısrar edene bir şey kazandırmaz
herkese saygılar
hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
hortlatıyım topiğimizi yahu baya altlara düşmüş s750 sistemimdede yokki bir problem şuraya yazıyım yardım plzz diye taş gibi canavar gibi çalışıyo maşallah