Şimdi Ara

Türkiye, Rusya’dan hava savunma sistemi satın alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, Rusya’dan hava savunma sistemi satın alabilir

    Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bâb’daki operasyon ve gündemdeki savunma sanayi projelerine ilişkin birtakım bilgiler paylaştı. NTV’de gerçekleştirilen yayında soruları yanıtlayan bakan, Rusya ile S-400 füze görüşmelerinde önemli mesafe alındığını aktardı.

     

    Bakanın açıklamaları şöyle: “Türkiye’nin füze ve hava savunma sistemi ihtiyacı var. Bunu geçici olarak NATO desteği ile sağlıyoruz. Türkiye’nın kalıcı olarak füze saldırılarına karşı kendini koruyacak sisteme ihtiyacı var. Asıl bizim üzerinde yoğunlaştığımız nokta kendi hava savunma sistemimizi geliştirmek. Bir program başlattık. Ama bu noktaya gelene kadar değişik ülkeler ve şirketlerle görüştük.”

     

    Söylemlerden de anlaşılacağı üzere Türkiye’nin etkin bir hava savunma sistemi için önünde uzun bir yol var. Şu ana kadar ortaya çıkan ürünlerden Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi Bora, Alçak İrtifa ve Orta İrtfa Hisar-A ile Hisar-O projeleri son derece önemli.

     

    Aslında bakanın açıklamalarından da anlaşılan Rusya hamlesi, Avrupa’ya ve elbette ki NATO’ya önemli bir mesaj anlamına geliyor. Çin ile yakın zamanda yaşanan füze krizi malumken bakanın, “ABD’nin ve NATO’nun anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Bazı NATO ülkelerinde de NATO dışı sistemler var.” şeklindeki söylemleri de aslında gündeme net bir şekilde ışık tutuyor. Özellikle siyasi gündemin sakinleşmesi sonrasında olası bir anlaşmanın açıklanması şaşırtıcı olmayacaktır. NATO’nun ise sisteminde bir açık anlamına gelecek bu gelişmeye vereceği tepki de büyük merak konusu.

     

    Bu arada Rusya’da Roketsan gibi bir yapısı bulunan ve devlete bağlı bir şirket olan Rostech Genel Müdürü Sergey Çemezov’un Rusya ile Türkiye arasında S-400 satışı konusunda görüşmeler olduğunu ve mali hususlar konuşuluyor açıklaması da kritik önem arz ediyor.

     

    Aşağıda yer alan görselde Hava Savunma Füze Sistemleri’ne ilişkin bir mukayese tablosu yer alıyor. Alttaki videoda ise Korkut kundağı ve Hisar ile alakalı özel bir video bulacaksınız.

    Türkiye, Rusya’dan hava savunma sistemi satın alabilir 
     
     







  • Nükleer füze durduran tank yok muydu bizde?

  • Gerçekten de, Rusya'nın teknolojisinin Çin'den çok daha ileride olduğu görülüyor. Çin malı olacağına Rus malı olsun.

  • Ordumuz için yapılan her harcama feda olsun, ancak Rusya ile geçmişte yaşadıklarımızı göz önüne alırsak, Ruslara silah konusunda çokta güvenmememiz gerektiğini düşünüyorum.
  • S400 kadar veya ona yakın başka sistem var mı? Tabloya göre diğerlerine büyük fark atmış.
  • 12 Mach 185 km irtifa biraz daha zorlasa uui'yi vuracak :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Nükleer füze durduran tank yok muydu bizde?

    o var da her şeye olumsuz yaklaşmayı önleyici yok henüz
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    zaten öyle; abd ve rusya ihraç ettikleri sistemlerde hem daha düşük özellik kullanıyorlar hem de arka kapı bırakıyorlar. Ama kendimiz belli bir seviyeye gelene kadar da tüm düşmanları caydıracak kadar da etkili sonuçta...
  • Bu nasıl işş?!

  • abd e rağmen s-400 alımı gerçekleşirse mükemmel olur bir de nato sistemine entegre etmeyerek ya kendi yada bizim geliştirdiğimiz bir radar yazılımı ile kullanırsak ciddi bir caydırıcılığımız olur..

    inşallah bir sıkıntı olmaz da alırız, yakın zamanda çin den alım olacaktı ama abd engel olmuştu
  • robin van persie ilk 11 başlasın da isterlerse bütün sistemleri rusya'dan alsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NATO bunu begenmedi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    S400 kadar veya ona yakın başka sistem var mı? Tabloya göre diğerlerine büyük fark atmış.

    MIDCOURSE (ABD)
    AEGIS-SM3 (ABD)
    THAAD (ABD)
    Arrow 3 (Israil)

    bunlar S-400'den çok daha gelişmiş anti-balistik füze kabiliyetine sahip hava savunma sistemleri.
  • Ruslar bu sistemi kolay kolay vermez.Kim bilir karşılığında ne isteyecekler.Özellikle Suriye konusunda çok fedakarlık yapmamız gerekebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Türkiye, Rusya’dan hava savunma sistemi satın alabilir


    Yukarıda yazan verilerin neredeyse hepsi hatalı, heralde wikipediden falan alınmış, S-400'ün maksimum 185 km gibi bir irtifaya çıkması söz konusu bile olamaz nasıl habercilik anlayışı bu.
  • Son olarak 40N6 gibi 380km menzilli bir füzeyi adamlar Çin'e bile zor sattı, Türkiye'ye satacaklarını düşünüyorsanız biraz komik olur bu, S-400 sistemi satın alındığı takdirde bu sistem 200 km menzilli 48N6E2 füzesi ile kullanılır büyük ihtimalle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed


    quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    S400 kadar veya ona yakın başka sistem var mı? Tabloya göre diğerlerine büyük fark atmış.

    MIDCOURSE (ABD)
    AEGIS-SM3 (ABD)
    THAAD (ABD)
    Arrow 3 (Israil)

    bunlar S-400'den çok daha gelişmiş anti-balistik füze kabiliyetine sahip hava savunma sistemleri.



    Yok s400 en iyisi, çünkü biz ondan alacağız, yalan yanlış bilgilerle tablo yapıp geride kalmış sistemlerin tepesine konularak karşılaştırma, en iyi sistem bizde de olacak demeye getirme neye hizmet ediyor acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 22 Şubat 2017; 15:38:2 >
  • bence gereksiz bize saldıracak ya abd yada rusya rusya ise o füzler kalkmaz abd ise s400 ler işe yaramaz yada kendin yapmadıgın sürece uzun bi savaşa girilmez bekleyelim sabredelim biz yapalım

  • Bize satılmak istenilen antey-2500. S-400 değil. Menzili 200 km, irtifası 30km. Rusların kendi kullandığı s-400'ün menzili, 400 km uçaklara karşı, 60km balistik hedeflere karşı, irtifası 56km.



    Her konuya yazıyorum buraya da yazayım. Hem fiyat olarak hem de işlevsellik olarak Türkiye'nin ilacı samp-t'dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar bizi Rusyaya karşı korumaz. Rusyanın müttefiklerine karşı da korumaz. Öyleyse bu füzeleri Yunanistana karşı alıyoruz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.