Şimdi Ara

Roketsan’ın Cirit füzesi Alman helikopterlerine geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Roketsan’ın Cirit füzesi Alman helikopterlerine geliyor

    IDEX-2017 kapsamında Abu Dabi’de gerçekleştirilen Savunma Sanayii fuarı, Türk firmalar için adeta bir gövde gösterisi şeklinde geçiyor. Roketsan’ın BORA füzesinin ihraç versiyonu Khan’ın fuar kapsamında ortaya çıkan detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Şimdi Roketsan cephesinden bir güzel haber daha geldi.

     

    Roketsan, fuar çerçevesindeki görüşmelerde adı açıklanmayan bir ülkeye füze satışı gerçekleştirdi. Detayları ilerleyen günlerde ortaya çıkacak olan bu anlaşmanın ardından bir başka haber de Almanya için geldi. Almanya – Fransa ortaklığında geliştirilen Tiger helikopterlerinde Cirit füzelerinin entegreasyon çalışması yapılacak. MBDA Almanya ile Roketsan arasındaki anlaşma, Alman helikopterlerine Cirit füzesinin takılabilmesini olanaklı kılacak.

     

    Satışa ilişkin bir açıklama olmasa da alt yapının sağlanması bile son derece önemli. Neticede hiçbir ülke kullanmayacağı bir teknoloji için askeri sırlarını ve teknolojilerini ifşa edebilecek bir çalışmaya dahil olmak istemeyecektir.

     

    Cirit hali hazırda TSK tarafından zaten etkin olarak kullanılıyor. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki operasyonlar ile Suriye’de Cirit’in atıldığını biliyoruz. Bunun yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri de IOMAX sınır karakol uçaklarında çeşitli görevlerde Cirit’i kullanmıştı ve kullanmaya da devam ediyor. Ayrıca Airbus’un orta genel maksat helikopterleri Eurocopter’de de Cirit entegrasyonu için mutabakat anlaşması gerçekleştirilmişti. Dileriz uzun yıllardır devam eden projeler, verilen emeklerin karşılığını küresel ölçekte daha fazla görmeye devam eder.








  • YAKIŞIR!

  • Savunma Sanayide çalışanların aldıkları paralar helali hoş olsun
  • Teknolojinin ağababası Almanya füze mi üretemiyor helikopterine Gel ver bakalım 1 tane şu cirittende inceleyelim sizin şu füze ne işe yarıyormuş sağlam birşeyse hemen antisini yapalım diyemezler tabiki.
    Ayrıca haberde bir muamma var ' Satışa ilişkin bir açıklama olmasa da ' bu ne demek Devlet sır vermiyor ama bu haberi yapan bu sırrı nereden biliyor ?
  • Satış anlaşması yok, entegrasyon anlaşması var.
  • Şimdi arkadaşlardan bazıları çıkıp referandum öncesi reklam kokan hareketler yazacak da.. Her şeye rağmen güzel bir haber. Birde bardağın dolu tarafından bakalım.. Yıllarca ithal ettiğimiz savunma sanayini artık yavaş yavaşta olup ihraç edip ülkemize Dolar sokmaya başlıyoruz.. Bence güzel bir haber...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Satış anlaşması yok, entegrasyon anlaşması var.

    Başlık haber uyumsuz.Ayrıca haberi okuyunca entegrasyon anlaşması yapıldığıda yazmıyor.
  • İkinci paragrafın son iki cümlesinden bunu anlayamadıysanız yapacak çok başka bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    İkinci paragrafın son iki cümlesinden bunu anlayamadıysanız yapacak çok başka bir şey yok.

    Orayı yeni gördüm.Başlıkta füze satmışız gibi anlaşılıyor okunca entegrasyon anlaşmasıymış.Neyse artık helikopteri onlar yaptı füzesinide elimizdekinin düşük kapasitelisi şeklinde biz veririz inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 21 Şubat 2017; 19:5:24 >
  • Olur öyle şeyler :) Bakalım artık Cirit önemli bir güç.
  • Vay be nereden nereye. Almanlar bile bizden silah alıyor artık :D Şaka gibi.

  • IDEX 2017 fuarında da ciddi miktarda cirit siparişi alınmış deniyor.
  • donanimhaberde nedense son zamanlarda bu tur haberler mantar gibi patlamaya basladi.

    Haberlerin dogrulunu sorgulayan uyeler icin troller hazir bekletiliyor kuyrukta.

    Ozellikle savunma sanayisi konusunda haberler yapilip milliyetci duygular somurulmeye calisiliyor ve elestiren de otomatik devlet dusmani oluyor.

    Haberleri dikkatli okursaniz genelde gelecege ait vaatler ve planlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardtracker -- 21 Şubat 2017; 20:17:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    İkinci paragrafın son iki cümlesinden bunu anlayamadıysanız yapacak çok başka bir şey yok.

    Kardeşim dünde söyledim boşuna cevap vererek vakit kaybetme.Bunlar ülke adına gelişme olunca konuya girerken tırnaklarını ve yiyerek sol ayağını titreterek stresli bir pozisyonda ne desem ne desem diye düşünürler.
  • almanya kendine üretemiyormu bunlardan ? bence bizim teknolojimizin sınırlarını görmek istiyorlar

  • almanya kullanmak istiyorsa niyeti belli,teknolojimisi durdurmak için istiyor yarın öbür gün kullanırsak,onlara karşı haberleri olsun neyle karşı karşıya oldukları için satın almak istiyordur,yoksa bizim teknolojimizemi kalır.

  • umarım sattıklarımız ortadoğu'da kullanılmaz.

  • Entegrasyon meselesi anlaşılmamış.

    Uçak ve helikopter gibi platformların kendi yazılımı vardır.Aynı zamanda Füzelerinde bir yazılımı var.Platformla füzenin birbirleri ile haberleşip birbirini anlayabilmesi için entegrasyon yapılır.

    Şu meşhur kaynak kodu davası da budur aslında.Biz silah yapıp F-16 gibi bir uçağa takmak isteyince tek çare üretici firmaya gidip elimizdeki silahında bir sürü donesini verip silahı uçağa tanıttırıyoruz ki uçak bu silahı kullanabilsin.Tabi bunun mahsurlarını yazmaya gerek bile yok.

    Yani bir silahı alıp kullanacaksanız yada bir platforma takacaksanız öncelikli işiniz entegrasyon yapmak.Bundan sonra ancak satış aşamasına geçerler.Yoksa takıp çalışmayacak bir silaha kim ne diye para versin?

  • Gönül isterdi ki Türkiye başka teknolojik gelişmelerde öncü olsun. Ama dünyada genel akım silah teknolojisine yöneldi. Getirisi çok değil ama kar oranı yüksek. İstihdamı kısıtlı ama kritik öneme sahip bir sanayi savunma sanayisi.





    Almanya nin herşeyi üretmesini beklememeli. Bazı ABD dahil bazı gelişmiş ülkelerde başka ülkelerden teknoloji ihraç edebilir ki yapıyorlar zaten.









    Türkiye Rusya yolunda. Dünyaya kapalı, Anti demokratik, din ağırlıklı fakat ayakta kalmak için teknolojiden geri kalmak istemiyor.





    Osmanlı'nın yaptığı hatayı yapmak istemiyor. Aynısını Çin de yapıyor artık. Baktiki adamlar dünya aldı başını gidiyor , ideolojisinden taviz vermeye başladı.

  • Çoğunluğu savaş ve savunma sanayi haberleri
    Hayırdır topyekün savaşa mı dalacağız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.