Şimdi Ara

OPEL ASTRA EGR VALFİ ARIZASI..!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
44.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR.SORUNUM ŞU:2001 MODEL ASTRA EDİTİON 2000 MARKA 78000 DE BİR ARAÇ ALMIŞTIM.ARACI DÜŞÜK HIZLARDA 80 İ AŞMADAN KULLANDIĞIMDA VE ARACA YÜKLENMEDEN KULLANDIĞIMDA SORUN YOK, AMA OTO YOLDA 80 İ AŞTIKTAN SONRA KIRMIZI IŞIKTA VEYA BU HIZDAN SONRA DURMAK GEREKTİĞİNDE FRENE BASIP DURDUĞUMDA ARACIM STOP EDİYOR ARIZA LAMBASI VE MOTOR SOĞUTMA SİSTEMİ VEYA KLİMA SİSTEMİNDE SORUN OLABİLİR ANLAMINA GELEN KLASÖR VE ORTASINDA ÇARK BULUNAN İŞARET ÇIKIYORDU.
    ARACI BU HALDE İKEN BİRKAÇ KEZ ÇALIŞTIRMAYA UĞRAŞTIM ÇALIŞMADI.2 DK SONRA TEKRAR ÇALIŞTIRDIM VE YOLUMA DEVAM ETTİM.AMA BU SORUN HER SEFERİNDE AYNI YERDE OLUNCA SERVİS ELEMANINI ALDIM VE BERABER TEST ETTİK.ARACIN HİÇ BİR SORUNUNUN OLMADIĞINI EGR VALFİNDEN KAYNAKLANDIĞINI SÖYLEDİ.
    TEMİZLENEREK KURTARILABİLECEĞİNİ YOKSA DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.YENİ PARÇA FİYATININ 250 YTL OLD.SÖYLEDİ.BENDE ARAŞTIRAYIM DEDİM.SANAYİDEKİ OPELCİ ARKADAŞIMA GÖTÜRDÜM.EGR Yİ SÖKTÜ İÇİNDE PİM GİBİ BİR PARÇA VAR TEMİZLEMEYE ÇALIŞTI ANCAK PİMİN KİLİTLENMİŞ HAREKETSİZ OLDUĞUNU GÖRDÜK.PARÇAYI DEĞİŞTİRMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.185 YTL PARÇA İŞÇİLİK TOPLAM 215 YTL OLUR DEDİ.ANLAMADIĞIM NOKTA AYNI PARÇANIN ORJİNAL VEYA YAN SANAYİ VARMI? BU FİYAT FARKI NEDEN?
    ÇOK TEHLİKELİ ŞEYLER OLABİLİRDİ KAZA BİLE ATLATTIM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.EGR EGZOS GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMİMİ OLUYORMUŞ ÖYLE BİRŞEY.







  • EGR ile ilgili bi konu vardı, incelersen bilgi alabilirsin..

    bence EGR valfini iptal ettirmen en mantıklısı..
    şimdi yaptırsan yine sorun çıkarıcak..

    elektronik olarak değil, mekanik olarak iptal ettirmekten bahsediyorum..
    opel'lerin başbelasıdır EGR..

    fiyat farkı servisin işçilik ve KDV eklemesinden kaynaklanır..
  • Arkadaşım geçmiş olsun. Maalesef benim de başıma üç defa bu arıza geldi ama benim araç 2003 otomatik astra ydı. 1 defa garantiden değişti egr, 2-3 defalarda temizleyerek hallettik sonra da sattık arabayı. Yalnız birşey var otomatik olmasa egr yi iptal edebiliyorlardı, eğer otomatik değilse egr yi iptal ettir derim.
  • Fircam ında dediği gibi değiştirmek en mantıklısı.ote]Orjinalden alıntı: YAMYAM07

    Arkadaşım geçmiş olsun. Maalesef benim de başıma üç defa bu arıza geldi ama benim araç 2003 otomatik astra ydı. 1 defa garantiden değişti egr, 2-3 defalarda temizleyerek hallettik sonra da sattık arabayı. Yalnız birşey var otomatik olmasa egr yi iptal edebiliyorlardı, eğer otomatik değilse egr yi iptal ettir derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAMYAM07 -- 23 Şubat 2007; 20:32:53 >
  • Aracinda Katalizör varsa buyuk ihtimalle ondandir.Ayni sorun bendede olmustu.katalisor arizizalanip egzostu tikamis olabilir.
  • 2001 astra g 1.7 dti var, 130 la giderken 5vites 3ooo deviri gecip bir süre yol gidince motor lambası yanar, az bir çekişi düşer ve bayır ise nefesi kesilirdi. egr valfini gecen hafta iptal ettirdim maslak sanayiide , iptal icin emme manifoldundan egrye giden borunun egr kısmıni metal ile kapatıyorlar. cevreciligimden hep erteliyordum,egzos emisyon degeride degismedi gozukuyor.50 tl verdim huzura erdim.
  • yeni 2010 ve 2011 lerde varmı bu sıkıntı acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.