bu monitorle beraber kullanabilecegim dvi cıkıslı bi ekran kartı tavsiye edermisiniz arkadaslar? oyun oynanmayacak sadece film ve masaustu uygulamaları icin. simdiden tesekkurler....
Not: Ekran kartlarında uzman değilim seni yanlış yönlendirmek istemem,piyasada fiyat/performansı oranı yuksek başka bir kartta mevcut olabilir. İstersen ekran kartları bolumunde konu acıp sorarsan daha sağlıklı bir cvp alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prot -- 10 Mart 2007; 10:24:29 >
Buradaki yorumlarda çok tehlikeli bir trend görmeye başladım.
Bazı arkadaşlar "Yok yok bişey olmaz A da S de aynıdır" diye kendilerini kandırmaya çalışıyorlar. Bazılarımız bu monitörü o kadar uzun zamandır bekliyor ki, tüm yazılan çizilenlere rağmen A ile S arasında kalite farkı olmadığına kendilerini ikna edip bir an önce almak istiyorlar.
Daha kötüsü, bazı arkadaşlar kendilerini kandırmayı aşıp başkalarına da "aynıdır aynıdır siz A alın farketmez" diye telkin veriyorlar.
Arkadaşlar madem A ile S aynıydı ve siz de bunu biliyorsunuz, bunu niye daha önce açıklamadınız da bizi 9 sayfa tartışmaktan kurtarmadınız? Bunu niye İngilizce ve Almanca forumlarda A alıp da memnun kalmayıp götürüp S ile değiştiren insanlara bildirmediniz? Daha topic başlar başlamaz bunu söyleseydiniz de bu kadar yorulmasaydık.
peki hoca ben daha monitoru almadım ama nasipse pazar günü almayı düşünüyorum Sen S veya A gördünmü ? Arasındaki Farkı forumlardan okudugunu söledin bu fark gözle hissedilebilirmi, farkedilebilir bi farkmı. Bana A kesinlikle alma tavsiye etmem diyebilirmisin ? dersende olanakları söleyebilirmisin. Valla senin yazını gördüm Yine caydım A almaktan caymadımda kafam da yine oynamalar başladı biride 23ünden snra S panel gelicek diyor. Valla Kafam allak bullak oldu.
aslında haklısın monitoru uzun zamandır bekledigimiz icin belki fark olmadıgına kendimizi ikna ediyo olabiliriz ama hepte bi şüphe var Şimdi Samsung Bi monitor yapıyor herkes bizim gibi değil ki forumlara girsin incelesin A panelmi S panelmi diye. Samsung Zannetmiyorumki aynı model bi monitor yapıp arasında dağlar kadar fark olup ve bu monitorleri aynı paraya satıcagını..İngilizce Yok gerçi bende ama O yabancı forumlarda ne yazıyor ne yazmıyor tam anlamış değilim sizin dedikleriniz bizim içimizi köreltti yanılgıya düşürüyo alsammı almasammı. Belki söledikleriniz doğrudur yanlış demiyorum ama bu işin sonu nasıl olcak bilmiyorum beklesekmi 10 - 15 gün daha acaba dicem de 10 gündaha kim beklicek..
peki hoca ben daha monitoru almadım ama nasipse pazar günü almayı düşünüyorum Sen S veya A gördünmü ? Arasındaki Farkı forumlardan okudugunu söledin bu fark gözle hissedilebilirmi, farkedilebilir bi farkmı. Bana A kesinlikle alma tavsiye etmem diyebilirmisin ? dersende olanakları söleyebilirmisin. Valla senin yazını gördüm Yine caydım A almaktan caymadımda kafam da yine oynamalar başladı biride 23ünden snra S panel gelicek diyor. Valla Kafam allak bullak oldu.
aslında haklısın monitoru uzun zamandır bekledigimiz icin belki fark olmadıgına kendimizi ikna ediyo olabiliriz ama hepte bi şüphe var Şimdi Samsung Bi monitor yapıyor herkes bizim gibi değil ki forumlara girsin incelesin A panelmi S panelmi diye. Samsung Zannetmiyorumki aynı model bi monitor yapıp arasında dağlar kadar fark olup ve bu monitorleri aynı paraya satıcagını..İngilizce Yok gerçi bende ama O yabancı forumlarda ne yazıyor ne yazmıyor tam anlamış değilim sizin dedikleriniz bizim içimizi köreltti yanılgıya düşürüyo alsammı almasammı. Belki söledikleriniz doğrudur yanlış demiyorum ama bu işin sonu nasıl olcak bilmiyorum beklesekmi 10 - 15 gün daha acaba dicem de 10 gündaha kim beklicek..
Dostum tamamen sana katılıyorum. A veya S arasında da belirgin bir fark olduğunu zannetmiyorum. Ama ben içimin rahat olması bakımından 15-20 gün bekleyebilirim.
Tercih sizin.
E6750 2.66@3,2GHz (3,125V) , Asus P5KC , OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4 , Zotac 8800GT 512 MB , FSP Blue Storm 500W , Samsung 226BW , Asus Arctic Square , Thermaltake Tsunami........................................................PS3 40 GB , NBA 2K8 , Grand Turismo 5 Prologue
1. Avrupaya gelen ürün kalitesi ile Türkiyeye gelen ürün kalitesi LCD monitörlerde hiç bir zaman aynı olmaz, bunun nedeni maliyetler, vergiler gibi durumlardır. LCD monitörlerde çok yüksek vergiler var uzakdoğudan geldiği için. Dolayısı ile Samsung Distibritörü olan firmalar diğer markalarla rekabet edebilmek için B grade ürünler getirtiyorlar, hatta Philipsin ucuza sattığı 17" monitörlerin hepsi C grade dir.
2. Türkiyedeki alım gücü avrupadaki ile kesinlikle aynı olamaz, asgari ücretin ne olduğu herkesçe malum ortadadır. Avrupada yaşayan bir kişi A alır beğenmez gider S alır onu da beğenmez gider Apple alır başka bişi alır,ama Türkiyede durum farklıdır.Türk insanının tüfeği tek atımlıktır sadece 1 kere alabilir,bunda ekonomik nedenler var vs.
3. Siz her nekadar A kötü S iyi illa S isteriz desenizde bu distibritör firmanın gerçekten ama gerçekten umrunda bile olmayacaktır. Siz almayın admlar gider ürünü mağazalara yıkar çatır çatır gene satar. Yani A da gelse S de gelse Ğ de gelse başka şansınız yok.
aydc Onbaşı Arkadaşımız sürelkli gelmiş bu ürünü daha gözüyle görmeden etmeden kötüleyip duruyor, git önce gözün ile gör, gördükten sonra hala daha beğenmedi isen işte ozaman deki ben beğenmedim şahsi görüşüm budur de, insanların kafasını bilip bilmeden orda burda gördüğünn resim ve yazılar ile fazla kurcalama derim ben.
1. Avrupaya gelen ürün kalitesi ile Türkiyeye gelen ürün kalitesi LCD monitörlerde hiç bir zaman aynı olmaz, bunun nedeni maliyetler, vergiler gibi durumlardır. LCD monitörlerde çok yüksek vergiler var uzakdoğudan geldiği için. Dolayısı ile Samsung Distibritörü olan firmalar diğer markalarla rekabet edebilmek için B grade ürünler getirtiyorlar, hatta Philipsin ucuza sattığı 17" monitörlerin hepsi C grade dir.
2. Türkiyedeki alım gücü avrupadaki ile kesinlikle aynı olamaz, asgari ücretin ne olduğu herkesçe malum ortadadır. Avrupada yaşayan bir kişi A alır beğenmez gider S alır onu da beğenmez gider Apple alır başka bişi alır,ama Türkiyede durum farklıdır.Türk insanının tüfeği tek atımlıktır sadece 1 kere alabilir,bunda ekonomik nedenler var vs.
3. Siz her nekadar A kötü S iyi illa S isteriz desenizde bu distibritör firmanın gerçekten ama gerçekten umrunda bile olmayacaktır. Siz almayın admlar gider ürünü mağazalara yıkar çatır çatır gene satar. Yani A da gelse S de gelse Ğ de gelse başka şansınız yok.
aydc Onbaşı Arkadaşımız sürelkli gelmiş bu ürünü daha gözüyle görmeden etmeden kötüleyip duruyor, git önce gözün ile gör, gördükten sonra hala daha beğenmedi isen işte ozaman deki ben beğenmedim şahsi görüşüm budur de, insanların kafasını bilip bilmeden orda burda gördüğünn resim ve yazılar ile fazla kurcalama derim ben.
şu an Toshiba KARAKAYA 'da mevcut kdv dahil 650 ytl Peşin Tek cekim. ankarada 212 31 32 bende alacam :D 725 Ytl Akbanka 9ay taksit. yapıkrediye 750 12 taksit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 10 Mart 2007; 13:20:14 >
bence bir lcd de herşey paneldir süs ayak düğmeler önemsiz onların markası yok ama bir panel üreten fabrika ile üretim standartına patent vermesine hatta aynı ürün olmasına rağmen başka bir fabrika üretimi (3-4 sayfa geride) A-S yanyana resmi var bence panel panel panel en dikkat edilmesi gereken şey, üzerinde samsung lg philips yazması önemli değil paneli üreten kendisimi S ler samsung fabrika A lar aoc diye bir fabrikanın üretimi "aydc" doğru demiş zorla kendinizi inandırsanızda 2 farklı yapıda bu ürün 2side aynı fiyat ama biri ağır basıyor
arkadaşlar 226 bw nin gelmesi çok iyi oldu. artık A idi S idi falan kafayı takmayın. arada çok bir fark olmaz merak etmeyin zira hep böyle olmuştur. insanoğlu doyumsuzdur. yarın 227 bw gelir 1080p görüntü veriri 0 ms olur 226 bw ile arada 100ylt lik fark olur bu sefer keşke onu alsaydık dersiniz. o yüzden alın A da olsa S de olsa backlight da olsa. Kafanıza her şeyi bu kadar takarsanız hattan zevk alamazsınız.