Arkadaşlar bende yeni aldım da 226bw monitörümü, pc imde 2 yıl kadar önce aldığım "Msi NX6600LE Geforce 6 Series 256 mb lite edition" ekran kartı vardı. çok ouyunla haşır neşir olmadığımdan dolayı beni götürüyordu. bu ekran kartının üzerinde dvi çıkışı gösteriyor yalnız monitörden çıkan dvi kablosu kartın üzerindeki girişe olmuyor. (Ara soru: Bu dvi girişleri çeşit çeşit mi?) Kablodaki dvi i bu karttaki dvi ye çevirici bi parça var mıdır? varsa nasıl sonuç alabilirim? Şu an analaog bağladım dvi a çevrildiğinde aradaki fark çok mu? Bilgisi olan bi arkadaş beni aydınlatırsa çok sevinirim.... Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgonen -- 11 Eylül 2007; 3:19:06 >
Arkadaşlar bende yeni aldım da 226bw monitörümü, pc imde 2 yıl kadar önce aldığım "Msi NX6600LE Geforce 6 Series 256 mb lite edition" ekran kartı vardı. çok ouyunla haşır neşir olmadığımdan dolayı beni götürüyordu. bu ekran kartının üzerinde dvi çıkışı gösteriyor yalnız monitörden çıkan dvi kablosu kartın üzerindeki girişe olmuyor. (Ara soru: Bu dvi girişleri çeşit çeşit mi?) Kablodaki dvi i bu karttaki dvi ye çevirici bi parça var mıdır? varsa nasıl sonuç alabilirim? Şu an analaog bağladım dvi a çevrildiğinde aradaki fark çok mu? Bilgisi olan bi arkadaş beni aydınlatırsa çok sevinirim.... Saygılar...
Dvi girişlerinin çeşitleri vardır ama boyutları aynı, sadece fişdeki pinlerde değişiklik olur. Ekran kartındaki dvi portunda dolu slot bulunmaz, bütün pinlere bir karşılık gelir. Monitörün fişindeki pinlerden birisi yamulduysa bu oturmamasına yol açabilir. Ekran kartının üzerindeki dvi portunun ve monitörün dvi fişinin resmini çekip koyabilirsen sorunu daha iyi anlayabiliriz.
226bw DVI-D tipi fiş kullanıyor, aşağıda tüm çeşitlerini görebilirsin.
ati ekran kartı ile kullananlar için soruyorum bu resimdeki ayarlardan hiç birini kullanan oldu mu ? açmak isteyince uyarı veriyor monitöre zarar verebilir gibisinden ben de hiç uğraşmıyim bir soruyim dedim ayrıca netlik ayarınız ne sizin ? son olarak bazı oyunlarda karanlık yerler hala çok karanlık monitörün parlaklık ayarı tam açık.gamma 3 ü kullanıyorum ama karanlık sahneleri iyi göremiyorum oyundan gamma falan açmam gerekiyor buda renkleri bozuyor.
ben birhtynessı 20 de kullanıyorum çünkü benim gözler hassas biraz ayrıca 2.5 numara... ve fazla parlak beyaz ışık benim gözleri rahatsız ewdiyo.. çünkü çok oturuyorum pc nin başında gözlerimi düşünmem lazım ..ben alıştım 20 ye :D
contrast 75 bende... ve diğer hede hödö ayarlar bende kapalı....
Resimleri inceledim, dediğim gibi senin ekran kartının portu standart dvi portu. (24+5 slot) Dvi - D fişi bağladığında ortada pin olmadığı için yanlardaki 9+9 pinlerin yuvaya tam oturması lazım. Takarken fişin dış çerçevesine dikkat et pinlerde de bir yamulma var sanırım. Portun uygun durumda fişi iyice inceleyerek neresinin oturmadığına dikkat etmeni öneririm. Zorladıysan hafif yamulma olabilir ince bir pense ile düzeltebilirsin.
Normal şartlarda bunun mutlaka uyması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcan15 -- 11 Eylül 2007; 18:01:40 >
Resimleri inceledim, dediğim gibi senin ekran kartının portu standart dvi portu. (24+5 slot) Dvi - D fişi bağladığında ortada pin olmadığı için yanlardaki 9+9 pinlerin yuvaya tam oturması lazım. Takarken fişin dış çerçevesine dikkat et pinlerde de bir yamulma var sanırım. Portun uygun durumda fişi iyice inceleyerek neresinin oturmadığına dikkat etmeni öneririm. Zorladıysan hafif yamulma olabilir ince bir pense ile düzeltebilirsin.
Normal şartlarda bunun mutlaka uyması lazım
Umutcan ilgilendiğin için tekrar çok teşekkür ederim... Evet haklı çıktı uygunmuş dün gece dvi dan görüntü alamamam tamamen benim beceriksizliğimmiş
quote:
Orjinalden alıntı: SEMiZ
kuvetlice bastırmayı denedin mi Çünkü bende ilk başta monitörün arkasına takamamıştım dvı ı ama biraz kuvvet kullanınca oldu
Semiz hocam haklıymışsın Allah ne verdiyse yüklendim dvi portuna sonuç olumlu
Forumda "Made in Tianjin China (TSED)" monitörler aha ÇİN yazıyor kesin bunlar C panel denmiş fakat biraz araştırdım bu TSED "Tianjin Samsung Electronics Display Co., Ltd. (TSED)" diye geçiyor ve adından da belli olacağı üzere Samsungun bir fabrikası. Ayrıca ABD ve Fransaya da gitmis bu panellerden hatta Kaliforniya bazlı bir site içini açıp bakmış nedir bunun paneli diye, Samsung çıkmış. Buyrun resimler;
M-ME22W0BAA-1002 87AA Made in Tianjin China (TSED) Hatta seri nosuda okuyabildiğim kadarıyla ME22HVCP ile başlıyor yani Türkiyedeki panellerle aynı bu.
Selam beyler. 10 eylül itibariyle ben de 226 bw sahibi oldum. Mönitör çok mükemmel bu arada 10 eylül de izmir vatan dan 6 taksit %25 indirimle aldım. Normalde z5500 almaya gitmiştik yanımda annemle babamı da getirdim. Daha önceleri de bu mönitörde gözüm vardı Şansımı denedim ve babam hayır dese de annem mönitörü beyendi ve aldık. Ne şanstırki son 2 adet kalmıştı. Z5500 ü de aldım o da sonuncu kalandı direk revize ettim. Fakat şunu söyliyim o gün sırada nerdeyse 150 - 200 kişi vardı vatanda kasada ödeme yaparken.