Şimdi Ara

Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti

    2016 senesin son çeyreğine dair verilerini paylaşan Gartner, Apple’ın Samsung karşısındaki başarısını gözler önüne serdi. iPhone 7 sayesinde 2017 senesine rekor kırarak giriş yapan Apple, 2014 senesinden beri geçemediği Samsung’u akıllı telefon satış rakamlarında geçmeyi başardı.
     

    Akıllı telefon sektörünün en çok kazanan şirketi olan Apple, bir süredir Samsung’tan daha az cihaz satışı yapan fakat daha fazla kazanan şirket konumundaydı. Bu durum, iPhone 7’nin beğenilmesi ve Samsung’un güvenilirliğinin Galaxy Note 7 ile zedelenmesiyle Apple’ın lehine değişti.

     Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti

    Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Apple, 2016 senesinin dördüncü çeyreğinde 77.038.900 cihaz satışı yapmış ve pazar payını, önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 0.2 artırarak yüzde 17.9’a ulaştırmış. Samsung ise 76.782.600 cihaz satabilmiş ve önceki sene yüzde 20.7 olan pazar payı, bir senede yüzde 2.9 azalarak yüzde 17.8’e kadar gerilemiş. Samsung’un Batı Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da kaybettiği müşteriler, şirketin böylesine hızlı bir şekilde düşmesine neden olmuş.

     

    Çinli üreticiler yükselişte

    Tabloda dikkat çeken bir diğer şey de Huawei, Oppo ve BBK Communication Equipment’ın pazar paylarını büyük oranda artırmış olmaları. Tüm akıllı telefon satışlarının neredeyse üçte birinin gerçekleştiği ülkede, yani Çin’de faaliyetlerini devam ettiren bu üç üretici, Apple’ın ve Samsung’un sorunlar yaşadığı dönemlerde doğru adımlar atarak kısa sürede büyümeyi başardı. Hem Samsung’un, hem de tabloda “Diğer” (Others) olarak kategorilendirilen markaların müşterilerini kazanmayı başaran üç üretici, bir sene önce yalnızca yüzde 14 olan toplam pazar paylarını yüzde 21.3’e kadar yükselttiler.

     
     

    Senenin lideri yine Samsung

    Zor bir sene geçirmiş olsa bile Samsung, yüzde 20.5 pazar payıyla 2016 senesini en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirket olarak tamamlamayı başardı. Önceki seneye göre yüzde 2 daha az pazar payına sahip olan Güney Koreli şirket, yüzde 14.4 orana sahip olan Apple tarafından takip ediliyor. Apple da yüzde 1.5 oranında düşüş yaşadı.

    Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti 

    Samsung’un ve Apple’ın düşüşe geçmesi, elbette ki Çinli üreticilerin yüzünü güldürdü. Huawei, Oppo, BBK Communication Equipment’ın toplam pazar yüzdesi, liderlikte bulunan Samsung’a neredeyse yetişti. Eğer Çinli üreticiler bu gelişim hızlarını korurlarsa, sadece bir sene içerisinde Samsung’u geride bırakabilirler.









  • Sen note 7 duâ et Apple ...
  • Samsung her türlü daha iyi. Çeşit çok ve fiyatları daha uygun. Apple daha çok çaba göstermeli. Herkesin bütçesi yok 3-4 bin tl verip telefon almak için.

  • İnsanlarda iphone hevesi böyle devam ederse bu tablo hiç değişmez.
  • 1.5 milyar telefon satışı ne demek yav..

  • apple geçti mi, samsung kendinin gerisinde mi kaldı ?
    üstelik ikiside üretici değil, biri fasoncu.
  • Oppo ile Bbk zaten aynı değil mi neden ayrı yazılmış

  • İphone çok acayip rakibini geçerken bunu 2 telefon serisiyle yapıyor samsung kaç adet var bilmiyorum ama çoktur sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple geçsede samsung geçer

  • Note 7 faciaya dönmeseydi böyle bir tablo olmayacaktı zira fark bu duruma rağmen küçük, Samsung rahatlıkla 4. çeyreği de önde kapatırdı ve insanların bu kadar iphone almasına hala anlam veremiyorum.

    Not: Samsung'u pek sevdiğim söylenemez ama 1. yine o olacaktı durumunu da göz ardı etmemek ve bu duruma rağmen arkasında olmasını da iyi bir başarı olarak kabul etmek lazım. Çinliler de yükselişteyken...

  • Apple in samsungu gecmesinden ziyade cinli ureticilerin yukselisi sozkonusu. Applein pay cok degismemis. Iphone7 nin yeni ciktigini dusunursek ceyrek bazinda az bile. Belliki cinliler samsungun payini kemirmisler. Normaldir. Gercekden cok kaliteli telefonlar yapmaya basladilar.

  • Görselde neden xiaomi var?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdc55

    apple geçsede samsung geçer

    geçmese ayıp zaten adamların 500 liraya bile telefonları var. apple 1 satsa 3-5 tane samsung satılmış gibi para kazanıyor bu açıdan bakmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EliteMaka

    İphone çok acayip rakibini geçerken bunu 2 telefon serisiyle yapıyor samsung kaç adet var bilmiyorum ama çoktur sanırım.

    50 civarı olabilir piyasadaki telefonları. S3 ler bile hala satılıyor j serisi a serisi notelar bir de çinde hindistanda vsde sattığı değişik tipler var oysa iphone 4-4s-5-5s-5c-se-6-6plus-6s-6splus-7-7plus 12 tane telefonu var işte ki 6 öncesi pek satılmıyordur bile
  • Biri iphone 6s, 7 satıyor diğerinin ürün gamında 30 model var buna rağmen kafa kafaya giden satış rakamları var, Apple ile hiç bir zaman rekabet edilemez.
  • note 7 etkisi var yoksa geçemezdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed

    Biri iphone 6s, 7 satıyor diğerinin ürün gamında 30 model var buna rağmen kafa kafaya giden satış rakamları var, Apple ile hiç bir zaman rekabet edilemez.

    Katılıyorum.



    Apple bu yıl SE,6S,6S Plus,7 ve 7 Plus ile piyasada yer alırken Samsung daha çeşitli sınıflarda ürünler sattı bundan dolayı satış sayıları daha yüksek olabilir. İşin kar kısmına baktığımızda zaten Apple yıllardır bu konuda iddialı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iphonede sihir var arkadaş ikinci telefon olarak aldığım iphone 4s e şu anda tamamen geçmiş bulunmaktayım

  • Demek ki 7 gayet net bir cihazmış üstüne sansung saçmalıkları eklenimce sonuç bu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.