Şimdi Ara

Bill Gates, robot işçi kullananların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bill Gates, robot işçi kullananların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor 

    Robotlar, gelecek senelerde birçok meslek grubunda çalışanların işlerini elinden alabilecek kadar çok gelişecekler ve büyük çaplı bir işsizlik sorununa neden olacaklar. Bu durumun farkında olan Bill Gates, verdiği bir röportajda robotların insanları işinden etmesi sorununa ilginç bir çözüm önerisi sundu.
     

    Quartz’a röportaj veren Gates, insan çalışanlar yerine işe alınan robotların zorunlu olarak vergilendirilmesinin faydalı olacağını dile getirdi. İşçi olarak kullanılan robotun sahibinden alınacak bu vergi, Gates’in söylediğine göre robot işçilerin hızlı artışını durdurabilir.

    "Vergiler eğitimde kullanılabilir"

    Gates, toplanacak olan vergilerle de yararlı işler yapılabileceğini düşünüyor. Söylediğine göre toplanan vergiler, yaşlılarla ilgilenilmesi ve çocuklara eğitim verilmesi gibi insanlara ihtiyaç duyulan alanlarda maaşların ödenmesi için kullanılabilir.

     Bill Gates, robot işçi kullananların vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor

    Microsoft’un kurucusunun bu fikri yalnızca birkaç gün önce Avrupa Parlamentosu’nun da gündemine gelmişti. Avrupa Parlamentosu, robotların iş hayatına girişini sınırlayacak bir yasa üzerinde çalıştıklarını ancak vergi ödenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı. Gates, robot kullanımının sınırlandırılmadığı takdirde birçok kişinin aynı anda işinden olabileceğini dile getirdi. 









  • Robot işçi meselesi sadece vergi ile falan çözülmez. Onlara elektrik yetiştirebilmek için enerji üretiminin her şeyden etkin bir şekilde yapılması lazım. Sonuçta insan ne yese enerjiye dönüşüyor.

  • Sınırlandırılması konusunda haklı. Vergilendirilmesi konusunun gerekçesi ise işsizliğe çözüm değil. Ne kadar vergi verecek ki robotu kullanan? Personelin işverene masraflarının tamamı kadar mı ödeyecek? Yoksa personelden çok daha hızlı iş çıkarıyorsa çıkardığı iş kadar mı ödeyecek yani daha mı fazla ödeyecek? Robotun masrafları verimliliğini aşamadığı sürece işveren robotu tercih eder.



    Robotların sadece ağır, kirli, riskli, insan onuruna yaraşmayan işlerde kullanılması taraftarıyım. Düzgün bir işi bir insanın elinden alıyorsa işte buna karşıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın gelecekte büyük değişimler bizi bekliyor. Şu an için söylediği oldukça mantıklı geldi.

    Zenginlerin işçi sınıfına ihtiyacı olduğu zamanlar böyleyse, ihtiyacı olmadığı zamanlar dünya ne kadar acımasızlaşır insan düşünmek bile istemiyor.

  • RTE bunu beğendi.

  • İş veren gözüyle bakmak gerekirse... Vergi de çıksa paraya acımazlar... Neden mi ?. Kaynanam hastalandı izin. Evi su başmış izin. vs vs.... Gibi dertlerden kurtulurlar..

  • Aslında bende buna benzer birşey düşünüyorum bütün üretim robotlara geçsin işçi diye birşey kalmasın robotlardan alınan vergiler işsizlere maaş olarak dağıtılsın.Meslek erbabı olan kişiler yada olmak isteyenler daha fazla para kazansın,hiç çalışmak istemeyenlerde maaşa bağlansın.

    Ne fakirlik kalır ne bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FightForBeer

    RTE bunu beğendi.

  • Saçma. Robotların da kontrolü, bakımı var ve robotlarla yapılamayan işleri zaten insanlar yapıyor. Yani ikisi de lazım zaten.

  • Bu insanlar neden her gelismenin önüne tas koymaktan vazgecmiyor, hala utanmadan baskalari engellemeye calisiyorlar? Ayiptir artik.
    Bu herkese para dagitalim kafasiyla hicbir yere varamazsiniz, simdiden propagandasini yapmaya basladilar. Bill amca kendisi zengin oldugu icin tahti birakma niyetinde degil heralde, digerlerinin de önünü tikamaya calisyor.
    Rotobun elektrigine, bakim masraflarina, hammaddesine vs. zaten vergi veriyorsun, simdi bir de robot sahibi oldugun icin ekstra vergi istiyorlar.
    Tabi halkin cogunu da arkalarina alacaklar, ayni burada oldugu gibi, kim havadan gelen parayi istemez ki?
    Hattatlardan ders alin, gelisimleri tikamaya calismayin.

  • aslında çok mantıklı Bill Gates haklı toplanan paralar egitimde kullanılsa çok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla katlanarak artan insan nufusuyla robotlara gecilmesi yakin gelecekte ic savas benzeri durumlari dogurur. Toplumlarin bunu dusunerek onlem almasi gerekir

  • Nükleer santral, demir-çelik ve benzeri tehlikeli işler hariç diğer yerlerde ben olsam yasaklardım.
  • haksız da değil...

  • İşçiye duyulan ihtiyaç azaldıkça hizmet sektöründe daha çok kişi çalışmaya başlayacak. Bunun için de eğitim lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eumeriusfarukus

    İşçiye duyulan ihtiyaç azaldıkça hizmet sektöründe daha çok kişi çalışmaya başlayacak. Bunun için de eğitim lazım.

    Neyse ki hizmet sektörünü de yapay zeka yavaş yavaş ele geçiriyor.
  • Bence de

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.