Şimdi Ara

Hava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyor
     
    Güney Kaliforniya Üniversitesinin Diyabet ve Obesiteyi Araştırma Enstitüsü’ndeki görevli araştırmacılar yaptıkları son deneyde oldukça çarpıcı sonuçlar elde ettiler. Çalışmaya göre hava kirliliği pankreas hücrelerinizi dahi etkiliyor. Öyle ki kirli hava soluyan bireylerin pankreasının gerektiği gibi çalışmadığı ortaya çıkmış.
     
    Yaşları 8 ila 15 arasında değişen, çalışmadan önce diyabet hastası olmayan 314 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmanın gösterdiği kirli havaya sahip şehirlerde yaşayan çocuklarda meydana gelen değişim oldukça şaşırtıcıydı: Kirli havaya sahip şehirlerde yaşayan çocuklar 18 yaşına geldiklerinde vücudumuzda kan şekerinin düzenlemesinden sorumlu pankreaslarının insülin salgılayan hücrelerinin normalden %13 daha az çalıştığı gözlemlenmiş.
     
     
    Hava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyor
     
    Diyabetin günümüzde ABD’de ve tüm dünyada neredeyse bir salgın gibi yaygın görülmeye başladığını belirten Kıdemli yazar Dr. Frank Gilliland, şeker hastalığının sebebinin insanların hareketsiz bir yaşam sürmeleri ve yüksek kalorili diyetlerle beslenmelerinin yanı sıra yeni yapılan çalışmada da görüldüğü üzere hava kirliliği de olabileceğinin altını çizdi.

    Dünya Genelinde Tablo Vahim

    Bununla birlikte ABD’nin Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi’nin verilerine göre son 30 yılda Amerika’da diyabet vakaları 4 kat artış göstermiş. Araştırmacıların tahminlerine göre bu durum böyle giderse 2050 yılına gelindiğinde ABD vatandaşlarının yaklaşık 3’te 1’i diyabet, görme problemleri, böbrek yetmezliği, ekstremite amputasyonu ve erken ölüm gibi tablolarla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca WHO’nun bir diğer verisine göre ise her yıl 12.6 milyon insan çevre ve hava kirliliği nedeniyle vefat ediyor.
    Hava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyor 
     

    Ülkemizde Durum Nasıl?

    Öte yandan ülkemizdeki hava kirliliği de önemli boyuta ulaşmış durumda. Geçtiğimiz gün sizlere aktardığımız üzere ülkemiz Avrupa’nın havası en kirli 10 kentinin 8’ine sahip ve Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre Avrupa’daki büyük şehirlerin hava kirliliği dikkate alınarak hazırlanan sıralamasında ne yazık ki İstanbul en üst sırada yer aldı.
     
    Ek olarak ülkemizde hava kirliliğine bağlı hastalıklardan hayatını kaybedenlerin trafik kazasında yaşamını yitirenlerden 11 kat daha fazla olduğu düşünüldüğünde durumun ciddiyeti bir kat daha ortaya çıkmış oluyor. Son olarak uzmanlar kirli havadan olabildiğince az etkilenebilmek için yürüyüş saatlarimizi iş çıkış saatine denk getirmememiz ve kirliliğe sebep olan kaynaklardan olabildiğince uzak durmamız tavsiyesinde bulundu.
     
     



  • ALİAĞA VE VB AĞIR SANAYİ NİN OLDUĞU BÖLGELERDE AKCİĞER KANSERİ DİĞER BÖLGELERE GÖRE KAT KAT FAZLADIR.
    BU KANSERE YAKALANIRSANIZ YAŞAM ÖMRÜ EN İYİ İHTİMALLE BİKAÇ SENEDİR.

  • İstanbul listede yok . Keşke haber yaparken biraz daha özenip merak ettiğimiz detayları da verseydiniz. Listedeki çoğu şehire gitme fırsatı buldum . Sebebi tamamen yasaklı olmasına rağmen kullanılan kalitesiz kömür ve bu kömür vatandaşa yakıt yardımı adı altında dağıtılıyor
    Hava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyorHava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyorHava kirliliği diyabet hastalığını tetikliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitede sıkıntı var yarım saattir yorum yapamadım şimdi de 3 foto atmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afyon'dayım imdat!

  • biz bu ülkede nasıl hayatta kalıyoruz hayrethastalıklar bi yandan. sahte denetimsiz gıda ürünleri .trafik siyaset enflasyon işsizlik .saysam ansiklobedi olurteroristleri ,düşmanları hainleride unutmayalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    biz bu ülkede nasıl hayatta kalıyoruz hayrethastalıklar bi yandan. sahte denetimsiz gıda ürünleri .trafik siyaset enflasyon işsizlik .saysam ansiklobedi olurteroristleri ,düşmanları hainleride unutmayalım.

    Cehalet = Keyif mantığıyla yaşıyoruz (Cehalet kalkanımız). Yoksa her şeyi bilsek zaten yaşamak imkansız.
  • Ne hale geldik yazık.

  • Eve hava temizleme aleti alsak sağlımıza iyi yönde etki eder mi acaba,son günlerde almayı düşünmeye başladım ama bazılarının zararlı olduğu bile söyleniyor.
  • Büyük şehirde yaşamayacaksın en güzeli gideceksin Karadeniz'e önü deniz arkası orman orada mis gibi hava ve organik ürünler ile yaşayacaksın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.