Şimdi Ara

Opera, “Reborn” ile yeni tasarıma geçiş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Opera, “Reborn” ile yeni tasarıma geçiş yapıyor

    Opera, kendi bloğundan yaptığı bir açıklama ile yeni bir tasarıma geçiş yapacağını duyurdu. “Reborn” kod adlı bir proje kapsamında değiştirilen tasarım, web tarayıcısının blok paylaşımında belirtilene göre Windows, Linux ve Mac kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.
     

    Opera yeni tasarımında sadeliğe ve yüksek kaliteli grafikler kullanmaya özen göstermiş. Ayrıca tarayıcının yeni tasarımı, farklı platformlarda da hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bu da farklı platformlar kullanan kişilerin, Opera'yı sorunsuz bir şekilde kullanabilmesini mümkün kılıyor.

     

    Kenar çubuğu yenilendi

    Tasarımla birlikte yenilenen özelliklerden birisi de kenar çubuğu. Speed Dial gibi hızlı bir şekilde internette dolaşmanızı sağlayan kenar çubuğu, aktifleştirildiği takdirde ekranın sol kenarında yer alıyor ve Speed Dial’a, favorilerinize eklediğiniz adreslere, eklentilerinize, geçmişinize ve indirdiğiniz uygulamalara erişimizi kolaylaştırıyor.

     

    Reborn ile yenilenen Opera’nın kenar çubuğunu ayrı kılan bir diğer özellik de, artık kenar çubuğunda Facebook Messenger’ın da bulunabilmesi. Bir tıklamayla Messenger üzerinden mesajlarınızı kontrol edebilmenize ve mesaj gönderebilmenize olanak sunan bu özellik, sıklıkla Facebook’ta zaman geçiren kişilerin işini bir hayli kolaylaştıracaktır.

    Opera, “Reborn” ile yeni tasarıma geçiş yapıyor

    Çift renkli temalar 

    Son dönemlerde yaygınlaşan gece modu özelliğine, bu güncellemeyle Opera da ayak uydurmuş. Tarayıcının yenilenen tasarımı, Opera’nın orijinal temalarının kullanılan moda göre farklı renklere bürünmesini sağlıyor. Örneğin aşağıda bulunan fotoğraftaki temalar aynı ancak fotoğrafın bir bölümünde karanlık, bir bölümünde ise aydınlık tema modu tercih edilmiş.

    Opera, “Reborn” ile yeni tasarıma geçiş yapıyor 
     
    Şimdilik sadece geliştiricilerin kullanımına sunulan Reborn güncellemesini buradaki link üzerinden indirebilir ve detaylı olarak inceleyebilirsiniz.







  • Opera "<3"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 16 Şubat 2017; 23:47:35 >
  • Helal olsun be chromium kullanip google chrome'dan daha başarılı tarayıcıları .

  • 10 senedir her cihaza kurarım tek geçerim. Dahili vpn ve **** ile gönülleri fethetmişti şimdide yeni tasarımla yardıracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbian(6600) beri kullanıyorum

  • Geliştirici sürümünü kullanıyorum. Çok güzel olmuş windows 10'a daha uygun sadelikte bir tasarım olmuş. Messenger şuan hatasız çalışıyor kullanışlı bir eklenti olmuş. Hızlı erişimdeki kutucuklar ve animasyonları da daha tatlı olmuş. Ayrıca arkaplanlar yenilenmiş zarif arkaplanlar eklenmiş. Sanırım gözüm alışmadığı için indirilenler simgesini beğenmedim. Diğer herşeyiyle 10 numara browser. Artık çok daha fazla kişinin kullanacağını düşünüyorum. Dahili reklam engelleyici, dahili vpn, bence en güzel hızlı erişime sahip olan browser. Hala denememiş olan indirmemiş olan varsa hemen indirsinler :) Ayrıca tarayıcılarla arası iyi olanlar geliştirici sürümü indirsinler, arada ufak tefek hatalar verse de bir özelliği ilk tecrübe eden olmak ayrı bir duygu.

  • Sekmeler kısmı değişmezse küfür edeceğim o arayüz tasarımcısına dokunmatik ekranlar çıktı artık çük kadar sekmeler neyse inşallah güzel bir şeyler çıkar ortaya...

  • Firefox öldü ama bayrağı Opera devraldı. Gömülü olarak VPN yanında Adblock sunmak kolay iş değil. Google bile mağazasından kaldırıyor. Gerçekten takdir edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad -- 17 Şubat 2017; 15:11:59 >
  • Opera güzel ama Chrome kadar performanslı değil maalesef.
  • Yıllardır sadece Opera kullanırım her yönden harika bir tarayıcı. Yenilik geceleğine sevindim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskin53

    Symbian(6600) beri kullanıyorum

    Aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müthiş bir tarayıcı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chromium öncesi Opera çok daha iyiydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek bildiğim tarayicidir opera.senelerdir hem pc de hem de telefonda başka tarayici kullanmam.opera kullanan bilir opera hem hizlidir hem de basittir.şipşak diye girersin istediğin siteye.kullanan vazgecemez

  • valla opera olmasa porno izleyemeyecektim. sağolsunlar emekleri büyü, iyi ki el attılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 17 Şubat 2017; 2:55:40 >
  • firefox forever

  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskin53

    Symbian(6600) beri kullanıyorum

    Doğru dürüst Opera Mini çalışıyordu Symbian'lı cihazlarda. Kendi tarayıcısı donup kalıyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilde yeni tasarimla beraber berbat bir hal aldı

    tasarim degismeden onceki son surumunu kullaniyorum.

  • Belki 10 yıl kullandım. Şimdi unuttuğum bir nedenden vazgeçtim. Sanırım mobil cihazlardaki performansını beğenmemiştim. Yeni dizüstü bilgisayarımda var ama çok nadir kullanıyorum. Çünkü Chrome password manager beni çok tembelleştirdi.

  • Opera bir dönem çok bozulmuştu, emin olmamakla birlikte sanıyorum 11-12 sürümlerinin olduğu dönemlerdi. Bütün gelişmiş özelliklerini kaybetmişti. Ama son dönemlerde çok güzel toparladılar. Hem görsel hem teknik anlamda tatmin edici.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.