Şimdi Ara

Elon Musk’a göre 10 yıl içinde satılan tüm araçlar otonom olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’a göre 10 yıl içinde satılan tüm araçlar otonom olacak

    Dördüncü seviye otonom sürüş özelliklerine sahip araçların hayatımıza girme noktasında kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde Tesla’nın, Google’ın hatta General Motors’un ulaştığı noktayı bir gövde gösterisi şeklinde lanse ettiğini görüyoruz. Özellikle firmalar için anahtar konu, sahip olunan otonom sürüş verileri haline gelmiş durumda. Haliyle de şu anda bu anlamda güçlü olan Amerikalı şirketler için gelecek parlak durumda.

     

    Dünyada yaklaşık 2 milyar aracın bulunduğunu ve otomobil fabrikalarından her yıl 100 milyon yeni aracın banttan indirildiğini belirten Musk, bir aracın ortalama ömrünün de 20-25 yıl olduğu düşünülürse tamamen otonom araçlardan oluşan bir dünya için daha epey zaman olduğundan dem vursa da 10 yıl içerisinde üretilen tüm araçların kendi kendine sürüş yeteneklerine haiz olacağını düşünüyor.

     

    Hardware 2 donanımına sahip tüm Tesla Model S, Model X ve gelecek olan Model 3’ün dördüncü seviye otonom sürüş adına gereken alt yapıya sahip olduğunu düşündüğünü dile getiren Elon Musk, tam otonom sürüşün bu araçlara bir yazılım güncellemesi ile verilebileceği beklentisinde.

     

    Hatırlanacağı üzere sizlere burada yer alan yazımızda Hardware 2 donanımının sahip olduğu kamera ve radar teknolojilerine dair detayları aktarmıştık. İşin arkasında ise asıl gücün Drive PX 2 teknolojisin olduğu herkesin malumu. Musk’ın ön görüleri gelecek adına gerçekten heyecan verici ve otomobil sektöründe gelecekte kazananın kim olacağına bir anlamda ışık tutuyor. Dileriz ülkemizde de çok geçmeden bu doğrultuda çalışmaların yapıldığına tanık olabiliriz.








  • Arada az fark olduktan sonra neden normal araç almak istesin ki insanlar? (Düz vites aşığı garip kişileri saymıyorum tabii ki.)

  • reis söylüyorsa olacaktır o kadar.... olacak da türk parasıyla 400 bin tl'ye satılıyor araçları, yani ben bu aracı ömür boyu kullanamayacağım :D olsun hayali bile güzel..

  • Vay be araba sürmek de bitiyor öyle mi? Yakında bize araba sürmeyi de yasaklatmasınlar da. O sürüş zevki falan gidecek.

  • Taksiciler bunu beğenmedi !

  • Bence de öyle olacak haklı ama TR piyasasında öyle olmayabilir.

  • Elon Musk için zaman hızlı ilerliyor gibi. Hızı diğer firma ve yöneticilerle pek karşılaştırılamayacak seviyede.

  • Abimiz yakında mars seferine de başlayacak. Şu adamın tutkusuna bakıyorum sonra bizim 'evet bebeğe' hayır ağlamıyorum gözüme elektrik kaçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötümser bakılıyor ülkemiz için ama araba konusunda bütün dünya ülkelerine kafa tutacak bir yapıya sahibiz. Yapımız gereği eli açık bir toplumuz konu arabaya gelince. Adamin net maaş geliri 1500 1600 ama bir arabası var iyi yada kötü krediyle 40bini cekip ortaya koyacak yüreğe sahibiz. Danaya girer gibi arabaya girmeyi biz cok severiz.

  • Yüksek maaş veriyorsun , yaranamıyorsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Adam çok uyanık otonom motonom deyip fiyatlara tavan yaptırıyor


    Yine gayet güzel olan bir araç Model 3 35000 dolar iken bence çok da abartı değil. Elbette ucuzlaması istenebilir ama dolar 2 lira olsa 70000 lirayı hak eden bir araç olarak da düşünülebilir. Hem elektrikli hem otonom özellikleri var. Elbette paketlerine bakıp özelleştirince ya da gelişmiş kısımlarını ekleyince yükselir ama olsun sana 40bin yine 80bin kabul edilebilir. Bir de Amerika'da ya da yurt dışında insanların saatlik çalışma ücretlerine göre değerlendirirsek bu fiyatları bence gayet makul.
  • Bizi kast etmiyor beyler, rahat olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.