etrafı titretme olayı kullanılan oda alınına göre de değişir yerleştirme önemli wooferı hava portu boşluğa bakacak şekilde bilgisayar masası altı ya da zemine yerleştir.
önemli olan titreten değil duyduğun oran.Bass ayarlarını aç setten eq kullanıyor isen foobardan bass ayarları aç manuel yap soldan ilk bardan 4 yukarı sonra 1 er diş indirerek ortalamaya sabit gelecek şekilde soldan ilk dört barı ayarla sondan da aynı şekilde 4 barı sağdan tam tersi şekilde yap.Hafif bir kuyu şekli oluşacak şekilde ayarla ve kullan.Winampta müzik dinlenmez hele o eklentiler woofer ne olursa olsun bass bozmaktan sesi kötüleştirmekten başka bir işe yaramazlar.Foobar ya da media player.Setten bass ayarlarını açmayı unutma.
Equalizer ayarını soldan sağa doğru Windows Media Player'e göre numaralarla belirtebilir misin? (Örn:6.5.4.3.1.-1.-1.0.4.6)
en iyisi se kartından yapman tek tek uğraşmazsın.Ama medi playerda en soldakini 8 ya da 11 e çıkart o zaten otomatik diğerlerini de etkiler bass istediğin seviyeye gelene kadar ve bozmadığı sürece çıkart.Ses kartından da rock hazır ayarını birazcık kendi sevdiğin tarza uyarla güzel ses alırsın.Önce media playerda dene.
dün x540 yerine dayanamayıp bi microlab hastası olan biri olarak bu seti aldım hemen size merak ettiğiniz o incelemeleri yazacağım...
ÖNCELİKLE HATIRLATAYIM Kİ ŞU AN ONBOARD SES KARTI OLARAK KULLANIYORUM BU GÜN Bİ SES KARTI ALACAĞIM...
1.Çıkışlar çok kullanışlı aletin ayrı aletinse ses kartı olmayanlar için amfiden 2 lale çıkış 3.5mm jack var yabi ses kartsız bi arkadaşımız streo olarak kullanabilir... 2.Pakettten her türlü alete bağlamak için kablolar çıkıyo lale girişler 3.5mm jacklar vs. vs. 3.Bi de şunu belirtmekte fayda varayaklı zun hoparlörlerde sanıldığı aksine 2 değil 1 hoparlör var ben çok düşünmüştüm 2 hoparlörlü uydular diğer hoparlörleri bastırır mı diye ama kesinlikle böyle bi sorun yok ... 4.Ses kalitesi mükemmel seviyede alet neleri net olarak verceğini nerlerde durması gerektiğini biliyor. 5.Amfi çok şık orasını zaten biliyorsunuz. 6.Şimdi gelelim en çok merak edilen konuya basslara
Ben şu ana kadar bu kadar derin ve net bass veren bi alet duymadım fakat bir iki ufak ayrıntıyı bilmekte fayda var subwoofer ne çok büyük ne çok küçük hafif önden vuruşlu 12.6 cm hop var sade sub 30 watt bu sisteme bence gayet yeterli sistem aşırı abartılı bass sesleri yerine temiz derin basslar veriyo ama ben aleti ilk kurduğumda 8 subwoofer yerde ) oturduğum yerde subwoofer çalışmıyo sandım bass seslerini duyyorum ama fazla değil halla hala dedim acaba neden sonra geçtim subwooferin karşısına ne duyayım yok öyle bi bass öyle bi vuruyoki kendimden geçtim tekrar sandalyeme oturdum yine bass sesini duymaz oldum meğer bu önden vurmaslı subwooferlarda ses dalgası içten vurmalılar gibi içinde patlayıp here yayılmıyor direk öne doğru yayılıp ondan sonraherhangibi bir yere çarpınca daha iyi ses veriyomuş şimdi subwoofere güzel bi yer arıyom alet 1-80 volume ayar var çok ciddiyim bu 50-60 wattlık sistem alıp duvarlar yıkılcak diyen insanlardan değilimdir 60 a getirdiğimde oturduğum yer çok bariz şekilde sallanıyoru :D
Bence parasını sonuna kadar hak edecek bi alet tavsiye ederim ama size birde ses kartı aldıktan sonra bilgi vereceğim...
Arkadaşım bu seti dün satın aldım, ama söylediğin gibi çıkmadı. Benim de ses kartım onboard. Ama söylediğin gibi değil. Neden acaba? :S
Şimdi kafam karıştı arkadaşım.Ben şimdiye kadar hiç bir zaman ses sistemlerini taraf tutarak incelemedim.Yani söylediklerim abartılı şeyler değil , gerçekler.Yani gidip 70 watt x540 la camları kırıyorum demedim ben.Ama bu alet gerçekten çok güzel bir alet.4/4 lük diyebileceğim.Senin sıkıntın nedir arkadaşım ?Bende o/b ile kullanıyorum 2 gün sonra extreme gamer alcam ama ben tamamen açlıktan bu setin o/b ile kullanışı bile mükemmel.Ama dediğim gibi biraz açarmısın setin neyinden memnun kalmadın ?
önemli olan titreten değil duyduğun oran.Bass ayarlarını aç setten eq kullanıyor isen foobardan bass ayarları aç manuel yap soldan ilk bardan 4 yukarı sonra 1 er diş indirerek ortalamaya sabit gelecek şekilde soldan ilk dört barı ayarla sondan da aynı şekilde 4 barı sağdan tam tersi şekilde yap.Hafif bir kuyu şekli oluşacak şekilde ayarla ve kullan.Winampta müzik dinlenmez hele o eklentiler woofer ne olursa olsun bass bozmaktan sesi kötüleştirmekten başka bir işe yaramazlar.Foobar ya da media player.Setten bass ayarlarını açmayı unutma.
Equalizer ayarını soldan sağa doğru Windows Media Player'e göre numaralarla belirtebilir misin? (Örn:6.5.4.3.1.-1.-1.0.4.6)
Arkadaşlar kesinlikle böyle şeylerle uğraşmanızı tavsiye etmem eq ayarları bir hoparlörün eksikliklerini kapatmak için yapılandırılan ayarlardır böyle sistemlerde herhangibi bi eksiklik olmıyacağından dolayı eq ayarı sesi bozup kalitesizleştirmekten başka işe yaramaz.Bass demişiniz bende açıklamamda demiştim microlabtan sizi havalara uçuran bass değil kaliteli derin doğal bir bass alırsınız eğer zorlamak istiyorsanız hem sesi bozup üzüleceksiniz hemde setin yeterli olmadığını düşüneceksiniz.Microlab ses sistemleri hiç bir zaman abartıya kaçmaz her şeyi kurulu olduğu sürüülere göre ayarlayarak hiç bir sesin diğer sesin altında kalmamasını amaçlar.Bu da microlabı gerçekten mükemmel bir sistem yapıyor...
Ama bahsettiğin bass gerçekten çok az sa subwoofer yer konumlandırmandan olabilir.Odanın farklı köşelerinde denemeni öneririm.
Afantisca arkadaşım sorununu çözüm Senin kullandığın o/b ses kartı gerçek 5.1 değilmiş 6 giriş yerine 3 lü kullanıyon ve bunları programlarla çıkış oalrak gösteriyon diğerini ses dağıtımı yapıyosun be şekilde ses duyduğuna şükretmelisin ama beni forumda yalancı olarak gösterdiğine üzüldüm ben tarafsız sadece kaliteli sese önem veren biriyim sen normal bir ses kartı al sonra beni küçük gör...Diğer konuda bass sesinin yumuşak ve kaliteli oldunu söylediler demişsin, fakat sonradan ben bassı hiç te kuvvetli bulammışım demişin zaten kendin diyosun bassın kuvetli olduğu yazmamış ki ve bu arada için rahatlayacaksa gerçekten sesi 60 ve üzerine 60-80 e getirdiğinde bariz anlamdan sallıyor ama bundanda kesin bir şey çıkarcan o yüzden açıklama yapayım ( z5500 le karşılaştırmıyorum basslarını ) ama birini foruma yanlış tanıtmadan önce sorunun ne olduğunu ve sana ne dendiğini açıklarsan sevinirim...
eq ayarları sesi iyi etkiler özellikle ses kartından yaparsanız sesi kötüleştiren hazır ayarlardın kendiniz uğraşıp adam gibi ayar yaparsanız çok iyi ses alırsınız.Ayrıca 5.25 tek sürücülü bir kabinden kimse ortalığı sarsacak bass alamaz imkansızdır.
haha arkadaşım yanlış bi kanaat 5.25 lik sürücü ortayı sallayamazmı
Microlabta ise bi tek titretir ama sana çok ciddi olarak söylüyorum 3.00 lık tek sürücü ile evi yerinden oynattım tani boyutu 7 cm ye bile denk gelmeyen bu sw )bomb in the cabine( içten patlamalı subwooferla hatta o an eski microlabım m500 II yi yerlere fırlatacağım gelmişti...Dediğim gibi isnanmayabilirsin ama gerçek...Ama sesi sorma ses diye bir şey yok yani bup bup diye sadece buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu diye i ses var şarkıyla alakasız full seste full kontrolden çıkmış full kalitesiz bir bass ama yeri göğü inletiyo.Şimdi sistemin markasını soracaksın ve beklenen an .........
VISIONIC haha ======> %0 KALİTE %0 TEMİZ SES %0 TİZ KALİTE %0 MİD KALİTE %0 BASS KALİTE %0 DOĞALLIK FAKAT %100 YER SALLAMA %100 BAŞ AĞRISI % KAFA ÜTÜLEME
şimdi sana boyle cevaplar verecekler tabi yok surdan bunu ayarla yok eklenti kullan bunlar tamamıyla masal kısaca alette guclu bir woofer yok diyemiyorlar..o woofer a bir dunya ayar cek eklenti kullan boş bir işie yaramayacaktır cunku kaynağında yani wooferda etki guc diye bişey yok ki ..
Kimse bir yere kaçmıyor.Uslubunuza dikkat ediniz o seti denemiş biri olarak set fiyatına göre çok iyi performans vermektedir genel anlamda x540 tan daha başarılı bir settir.Doğru dürüst bağlamayı becerememek sizin sorununuz.Başka bir player ile bağlamadan ve de setin ayarlarını yapmadan böyle yorumlar yapmak mantıksızlıktır.X540ın da sesini biliyorum abartılacak hiçbir artısı olmayan bir set yani bu fiyat aralığında hiçbir sete çok kötü ya da çok fark var denemez.Fc861 akustiği iyi yeterli derin ve de sert basa sahip bass mid tiz dengesi oldukça dengeli bir settir.O fiyatta ama sizin ses kalitesi ve kalite anlayuşınız uğuldayan woofer ise o zaman size yanıtım olmayacak.Fc 861 i bırakın 361in wooferı bile bulunduğu alan çok büyük olmadıkça sarsıcı bass verir denedim hatta çok iyi olmayan ses kartları ve video playerlar ile yapılan testlerde bile.Ürününüzün gerekli ayarlarında sorun yok ise ve farklı playerlarla da aynı durum devam ediyor ise ürün arızalıdır.
arkadaslar bugun sıparıs ettıgım mıcrolap elıme ulastı aletı hemen kurdum ıcınde her turden kablo var ne ararsanız bılgısayarıma bagladım ınanılmaz ses gucu ve kalıtesı var am tek sorunu kumandası kızılotesı gıbı cok kısa mesafeden yonetebılıyosunuz uzaktan kumandayla aletı yonetmek munkun degıl tek eksısı bu dıger yandan super ozellıklerı bass super vuruyo evı ınletıyor muzıklerde ses cok ıyı fılmlere gelınce ege uyduları guzel yerlestırırsenız mukemmel bı surround alabılırsınız