Şimdi Ara

Harvard Üniversitesi'nin geliştirdiği uzun ömürlü sıvı piller, lityum-iyon pillerin yerini alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harvard Üniversitesi'nin geliştirdiği uzun ömürlü sıvı piller, lityum-iyon pillerin yerini alabilir 

    Günümüzde kullandığımız lityum-iyon piller uzun ömürlü olmadıkları gibi sahip oldukları sınırlı kapasite ve yoğun kullanımlarda ortaya çıkan performans kayıplarıyla kullanıcıların canını sıkarken araştırmacıları da farklı enerji depolama arayışlarına itmektedir. Bu araştırmalar üzerine yoğunlaşan Harvard Üniversitesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı çalışma ile sık sık değiştirmek zorunda kalmadan 10 yıla yakın kullanılabilecek bir batarya geliştirmeyi başardı.

     

    Araştırmacılar pozitif ve negatif elektrolit solüsyonlarındaki, ferrocene bileşiğindeki ve vieologendeki moleküllerin yapısını değiştirerek ve suda çözünür hale getirerek geliştirdikleri bu pillerin 1000 kullanımda kapasitelerinin sadece %1’ini kaybedeceğini ifade ediyor. Günümüzde kullandığımız pillerin 1-2 yıl yoğun kullanım sonucunda kapasitesinde azalma meydana geldiğini düşünürsek böylesine bir performans hem kullanıcıların cebini rahatlatacak hem de üreticilerin pil maliyetini düşürecektir.

     

    Güvenli ve Çevre Dostu 

    Bu sıvı pillerin kullanımının bir diğer faydası ise güvenli ve çevre dostu olması. İçinde aşındırıcı ya da zehirli herhangi bir madde barındırmayan pillerin sızması durumunda sadece bezle silmek yeterli olacak ayrıca bu pillerin üretiminde diğer bataryalarda kullanılan zararlı kimyasalların da kullanılmayacağı öngörülüyor.

     

    Geliştirilen sıvı pillerin seri üretimi ve ticari boyutta kullanılması için henüz net bir yol haritası yok ancak geçtiğimiz günlerde ABD Enerji Bakanlığı’nın rüzgar ve güneş enerjisinden elde edilen enerjiyi depolamak için yeni pil teknolojilerine açık olduğunu duyurmuştu. Harvard Üniversitesi’nin geliştirdiği bu pillerin Enerji Bakanlığı’nın da katkısıyla ticari boyutta üretilmesi söz konusu olabilir.








  • 5 senedir pil geliştirme haberleri görüyorum,yalnız piyasaya bir türlü çıkan olmadı.

  • Haftalık pil haberi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xeblion

    Haftalık pil haberi

    Artık günlük oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    5 senedir pil geliştirme haberleri görüyorum,yalnız piyasaya bir türlü çıkan olmadı.

    Hocam yanlışım yoksa, geliştirilen yeni pil teknolojisi ismini şu an hatırlayamadığım bir araba da kullanılmaya başlanacaktı bu sene..Tesla ya rakip olacağı konuşuluyordu.
  • haber güzel lion piller çabuk ölüyor. ah bide kapasite artsa 1 akıllı telefon 3 günü çıkarsa ne güzel olur

  • Dedi ve li ion pilini sarja taktı

  • Bir ara sıvı bataryalı hatta şeffaf içi gözüken laptop vs olayı çıktı diye hatırlıyorum bundan 10-20 yıl evvel üretime hazırlanıyorlardı ,hemen geri çekildi nedense...bakalım bu kez olacak mı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uranus666

    quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    5 senedir pil geliştirme haberleri görüyorum,yalnız piyasaya bir türlü çıkan olmadı.

    Hocam yanlışım yoksa, geliştirilen yeni pil teknolojisi ismini şu an hatırlayamadığım bir araba da kullanılmaya başlanacaktı bu sene..Tesla ya rakip olacağı konuşuluyordu.

    2016 Kasımda üretimi planlanan teknolojiye benziyor.
  • 10'larca haber görüyoruz ama gelişme hala reelde yok.

  • Hep pil haberi var ama ortada pil yok. Yıllardır pil haberi duyuyoruz. Ama o kadar zaman geçti. Piller aynı piller...

    Hayaller nireeee, hayatlar nire..

  • iğnesi yapışan pikap gibi piller tesla yazılarının tahtına göz diktiler.

  • Pil haberleri sonunun bildiğiniz hüsranla biten heyacanlı bir filmi izlemek gibi. Haberin sonunda yeni pil teknolojili piller piyasaya çıkacak diye yazılacağını umuyorsunuz, ama hep "Geliştirilen sıvı pillerin seri üretimi ve ticari boyutta kullanılması için henüz net bir yol haritası yok" gibi bir yazıyla karşılaşıyorsunuz. Habere bakıyorsunuz rüya gibi her şey tam, piller çevreci, uzun ömürlü, yüksek kapasiteli, ucuz .... madem her şey bu kadar iyi neden içlerinden birini piyasaya sürmüyorlar. Bu kadar iyi bir teknolojiyi bulmuşsun piyasa büyük beklenti içindeyken üret ve ihya ol. Anlayamıyorum. Bence başka sorunlar var bu çeşit bir pil üretilmesi birilerini çok büyük zarara uğratacak. Bu kişilerde ben zarara uğramayayım çevre çokta umrumda değil diyor.
    Altta bir yazı var doğruluğunu bilimsel olarak araştırmadım ama ben yazının doğru olduğuna inanıyorum. Kenevir bitkisinin petrol bazlı ürünlere ve kağıt üretimine inanılmaz faydası olacağını ama zamanının zenginlerinin sırf kişisel hırsları yüzünden dünyayı heba ettiklerini anlatıyor. Ülkemiz yasalarına göre uyuşturucu madde olan kenevir kullanımı ülkemizde yasak ben sadece yazıyı paylaşıyorum kimseye gidin kullanın demiyorum.
    24 Maddede Geçmişten Bu Güne Kenevire Dair Her Şey: Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yasaktır?




  • Asus daha iyisini çıkartana kadar en iyisi bu dünyanın en ince 5000 mha bataryası

  • Bu haberleri görünce "Dereyi görmeden paçayı sıvamak" deyimi aklıma geliyor. Boş haberler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilin en önemli özelliğini yazmayı unutmuşsunuz çoğumuz ölmeden önce bu pilleri göremeyecek.

  • beklenilen (beklediğim) pil çeşidi.petrol bitene kadar bu tarz bişeye izin vereceklerine pek ihtimal vermiyorum ama olsun belki bir umut.umut fakirin ekmeği sonuçta.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.