Şimdi Ara

2016'da kurulan tesislerden elde edilen elektriğin yüzde 65'i temiz olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  2016'da kurulan tesislerden elde edilen elektriğin yüzde 65'i temiz olacak
    2016 yenilenebilir enerji için son derece verimli bir yıl oldu. Dünya genelinde birçok ülke, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmek için önemli yatırımlar yaptı. Bu ülkelerin başında gelen Çin, 2016'da güneş enerjisi kapasitesine 34 gigawatt ekledi. 2010 yılında tüm dünyada elde edilen güneş enerjisinin 40 gigawatt olduğu göz önüne alındığında, yenilenebilir enerji alanında ne kadar yol katetildiği açıkça görülüyor.
     
    ABD Fedaral Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC) tarafından yayınlanan son rapor da 2016 yılında yenilenebilir enerji alanında atılan bu önemli adımları gözler önüne serdi. FERC tarafından hazırlanan rapora göre; 2016 yılında kurulan enerji tesislerinden elde edilen enerjinin yüzde 65'i yenilenebilir enerji olacak. Üstelik bu tesisler uzun yıllar kullanılmaya devam edecek.
     
    2016 yılında özellikle Çin ve ABD'nin büyük atılımı sayesinde dünyanın toplam yenilenebilir enerji kapasitesi önemli ölçüde arttı. 2016 yılında yenilenebilir enerji kapasitesine toplamda 75 gigawatt eklendi ki bu da bir önceki yıla oranla yüzde 50'lik artış anlamına geliyor. Bu kayda değer artışın ardından dünyanın toplam yenilenebilir enerji kapasitesi 330 gigawatt'a ulaştı.
     2016'da kurulan tesislerden elde edilen elektriğin yüzde 65'i temiz olacak
    Bu yıl yenilenebilir enerji kapasitesine 75 gigawatt daha eklenmesi bekleniyor. Çin ve ABD geçtiğimiz yılki atılımlarının ardından bu yıl biraz daha durgun olacak ama bu kez de Hindistan devreye girecek. Hindistan'ın bu yıl yenilenebilir enerji kaynaklarını önemli ölçüde arttırması bekleniyor.
     
    Hindistan tek başında Çin ve ABD kadar büyük bir etki yaratmayacak da, buna diğer ülkelerin artan yatırımları da eklendiğinde 2017 de yenilenebilir enerji için son derece verimli bir yıl olacak gibi görünüyor.







  • Yenilenebilir enerji de çok geriyiz bu konuya bir el atılması lazım...

  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Senin ülkende kaçak enerji kullanan ve devletin el atamadığı büyük bir güruh var önce onlara bir diş geçirebilsin sonra böyle tesisler kurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 14 Şubat 2017; 0:51:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle senin benim değil hepimizin ülkesi , ha farklı uyruktan geldiysen orası farklı tabi , konuya gelince haklısın ama yine de gelişme sağlaması güzel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.