Şimdi Ara

NASA, alglerin uzayda 16 ay sağ kalabildiğini keşfetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  NASA, alglerin uzayda 16 ay sağ kalabildiğini keşfetti

    Mars kolonisinde kullanılabilecek kaynaklar için araştırmalara devam eden NASA, gezegenimizde bolca bulunan bazı alg türlerinin uzay koşullarına dayanabildiğini keşfetti. Farklı canlıları, Biology and Mars Experiment (BIOMEX) projesi kapsamında uzayda test eden NASA, soğuk ortamlarda yaşayabilme özelliğine sahip olan alg türlerini bu zorlu teste tabi tuttu. Uzay koşullarını kopyalamanın zorluğundan ötürü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilen deney, alglerin 16 ay sağ kalmasıyla sonuçlandı.
     

    Algler, bulundukları ortama çok iyi şekilde uyum sağlayabilme yeteneğine sahiplerdir. Ancak uzayın zorlu koşullarına (soğukluk, radyasyon gibi etkenlere) bu kadar uzun süre dayanabilmeleri, bilim insanlarını bile şaşırtmış.

    NASA, alglerin uzayda 16 ay sağ kalabildiğini keşfetti 

    Deneyde kullanılan algler, Uluslararası Uzay İstasyonu ekibi tarafından Dünya’ya gönderilecek ve burada, yapılarında herhangi bir değişim olup olmadığı incelenecek. İncelemeler sonucunda eğer alglerin uzay koşullarında hiçbir zarar görmeden sağ kalabildiği ortaya çıkarsa, gelecek senelerde yapılması planlanan uzay görevlerinde algler de kullanılabilir. Bunun yanı sıra bilim insanları, uzay koşullarında hayatta kalabilmiş olan alglere benzer canlıların var olup olmadığını araştıracaklar. 









  • dünya oksijeninin en büyük kaynaklarından birisidir kendileri

  • 16 ay nasıl sağ kalıyorlar ya oksijen yok bi şey yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yosun yaşarsa bitki de yaşar meyvede...

  • Mars'a eksinler :)

  • Forumda dünyanın düz olduğunun tartışıldığı binlerce mesajlık konu var. Fazla yani bize bu haberler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qrolica

    dünya oksijeninin en büyük kaynaklarından birisidir kendileri

    Mavi yesil algler hidrojen de uretiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alg ler 16 ay hayatta kalabiliyorsa archea bakterilerin gezegenler arasi yolculuklardan sag cikabilceklerini tahmin etmek yanlis olmaz. Archea bakteriler ki kurumus deniz yatagindaki tuz kristallerinin icine hapsolmus su zerrelerinde milyonlarca yil hayatta kalabilen zor sartlarin yasam ustalari. Yerin kilometrelerce altinda 100derecede kaynayan sulfurik asit golcuklerinde bile yasayan archea bakteriler bulundu. Dunyaya marsdan kopup gelen meteorlar oldugunu dusunursek yasamin gezegenden gezegene atlayan bir olay olmasi hicde ihtimal disi degil. Keza dunya soguyup sivi okyanuslar olusur olmusmaz ilk yasam basliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    yosun yaşarsa bitki de yaşar meyvede...

    Bravo

    Hemen melih gokcegi ariyorum marsa 500 fidan diksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    16 ay nasıl sağ kalıyorlar ya oksijen yok bi şey yok.

    Tüplerin içinde durdukları için sağ kalıyorlar.
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam ben de diyorum bunlar nasıl yaşıyor diye oksijen yok bi şey yok. Oksijensiz solunum yapsa 16 ay nasıl dayansın felan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutant algler yara Alg X'ler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonborn95

    Forumda dünyanın düz olduğunun tartışıldığı binlerce mesajlık konu var. Fazla yani bize bu haberler.


    O konu trolleme amaçlı. Kimsenin dünyanın düz olduğuna inandığı yok.
  • İllaki saçma sapan yorumlar yazan olacak :) oturduğunuz yerden atıp tutuyorsunuz. Bilim adamları ve NASA gibi kuruluşlar kaç insan çalışıyor ve kaç bilim adamı ve sayısı belli değil birileride gelmiş yazmış diğer meyve sebzelerde yetişir diğeri tüp hadi ya sizin düşündüğünüzü binlerce bilim adamı düşünememiş:) ne kadarda akıllısınız.

  • brokoli olsa daha fazla yaşardı

  • Deniz Yosunu Dünya da yaşayan ilk canlıdır. Ve mantarlar hatta diğer canlılar da yaşamını buna borçludur. Zaten biraz belgesel izleseler bunun çok da zor olmadığı belli bir şey. Ancak asıl uzayda yaşayan canlılar da bazen Dünya ya ulaşıyor Kırmızı yağmurlarla iniyorlar mesela onlar da aslında birer canlı ve uzayda yaşamın kanıtı olarak ortaya atılabilecek somut bir delil. Ancak bir çok yer de bu inkar ediliyor olsa da belgeseller de açık açık anlatılıyor.

  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Ara , Numarasını da bana ver bana da lazım :D :D
  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Hocam adamın birisi yine bu dediğiniz konuda, mantığı öyle bir kurmuş ki uzay konusunda herşey net olmasa inanılır o derece. (Aslında uydu fırlatılmıyor dünyanın diğer tarafına makineler yere seriliyor atmosferden sinyal yansıyor demesi gibi vs.) Yani her ne kadar aklı başında olanlar inanmasada,inanan vardı emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.