Şimdi Ara

Mobil oyunlar her zamankinden daha hızlı bir şekilde oyuncu kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobil oyunlar her zamankinden daha hızlı bir şekilde oyuncu kaybediyor 

    Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte büyük kitlelere ulaşmayı başaran mobil oyunlar, son araştırmalara göre çok hızlı bir şekilde oyuncu kaybetmeye başladılar. Adobe’nin hazırladığı pazar araştırma raporu ile ortaya çıkan sorun, mobil uygulama geliştiricileri ve araştırmacıları için çeşitli hizmetler sunan App Annie tarafından da doğrulandı. App Annie, indirilmeye sunulan yeni oyunların sadece 17 hafta içerisinde market potansiyelinin yüzde 90’ına ulaştığını paylaştı. Bu durum, mobil oyunların kısa bir sürede unutulmasına neden oluyor.
     

    Rapor, büyüyen sektördeki mobil oyunların kullanıcı kazanma şansının da azaldığını ortaya çıkardı. Tüm bu değişimler mobil oyunların, geliştiricilerin gözündeki değerinin değişmesine neden oluyor.

     

    Mobil oyunlar neden kullanıcı kaybediyor?

    Yapılan birçok araştırmaya göre mobil oyunlar, birkaç ana etkenden ötürü kullanıcılarını kaybediyorlar. Birçok oyunun ücretsiz olması, oyun geliştiricilerinin sayısının fazla olması ve reklamların etkisi, mobil oyunların kullanıcı kaybetmesindeki en büyük nedenler arasında yer alıyor.

    Mobil oyunların ücretsiz olması; bu tür oyunları tercih eden kişilerin herhangi bir ödeme yapmadan, sadece birkaç megabyte internet kullanarak farklı oyunlara erişebilmesini mümkün kılıyor.  Bu durum, oyunlardan vazgeçmeyi son derece kolaylaştırıyor.

     

    Geliştiricilerin sayısının fazla olması, benzer içeriğe sahip olan oyunların bulunabilmesini mümkün kılıyor. Oyuncular, bu etkenden dolayı aradıkları veya sevdikleri oyun türünü bulabilseler bile tek bir oyuna bağlı kalmayı tercih etmiyorlar.

     

    Reklamlar ise sektörde haksız rekabetin oluşmasına neden oluyor ve oyuncu sayısı için belirleyici faktör, kalite yerine popülerliğe kayıyor. Bundan ötürü mobil oyunlar, oyuncu kazanabildiği kadar hızlı bir şekilde kaybedebiliyorlar. Bu duruma verilebilecek en iyi örneklerden birisi de Pokemon GO.

     Mobil oyunlar her zamankinden daha hızlı bir şekilde oyuncu kaybediyor

    “Başarılı oyun” kavramı değişebilir

    Sektördeki bu değişimin farkında olan geliştiriciler, yakın tarihte bir mobil oyunun başarılı kabul edilebilmesi için göz önünde bulundurulan faktörleri değiştirebilirler. Değişimle birlikte mobil oyunlar uzun vadede değil, kısa sürede başardıkları ile değerlendirilecekler.

     

    Yeni değerlendirme, oyun geliştiricilerinin aynı kategorilere dahil olan farklı oyunlar geliştirmesini sağlayabilir. Bu sayede geliştiriciler, oyuncuları aynı oyunda tutmak yerine oyun değişimi yapan oyunculardan da faydalanabilirler.

     

    Yeni sistem neleri değiştirecek?

    Oyuncuların tek bir oyuna bağlı kalmaması, geliştiricilerin yeni oyunları piyasaya süreceği anlamına geliyor. Bu değişim büyük oyun stüdyolarının proje sayısını ve aldıkları yatırımı artıracaktır. Öte yandan hızlı bir şekilde yeni oyunlar geliştiremeyen küçük oyun stüdyoları geri kalacak ve düşüşe geçecekler. Yeni oyunlar ise bu hızlı tempodan ötürü kısa ve pazarlanabilir olacaklar.








  • Yerli ureticiler epey korkmuslardir .

  • Millet 3 bin liralık cihaz alıyor içinde oyun yok. Çünkü sarj herşeyden önemli ve bataryalar kısıtlı oldugu için de gerek duymadm ben hiç

  • hikaye konulu oyun yok çünkü piyasada.Grafiksel olarak hala yıllar öncesinin asphalt 8 ve real racing 3 en üst seviyedeler,Geri kalan oyunlar şeker patlatma yok boyalı şeyleri bir araya yetirme 2 gün süre bekle araya reklam girsin falan.
  • Telefondan sadece town of salem ve dont starve oynuyorum. RR3, MC5 Filan hikaye Clash of clans ise saçmalık bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumun oluşmasının en büyük sebebi mobile odaklı oyun stüdyolarının olmamasıdır. Eskiden bir gameloft vardı. Şimdi oda yeni trendlere uymaya başladı sonsuz koşu tarzında ufak oyunlar yapmaya başladılar. Asphalt serisi neredeyse her sene güncellenirdi ama hala son sürüm asphalt 8 ve kaç yıl önce çıkmış bir oyun. Apple tarafında da eskiden exc. oyunları vardı çok kaliteli grafiklere sahiptiler (Infinity Blade 1-2). Ama son yıllarda onlarında devam sürümleri gelmedi. Kısacası aynı konsollarda olduğu gibi akıllı telefon/tablet üreticilerinin 'gerekirse' kendi platformlarına özel exc. oyunlar için ayrı stüdyolar kurmalı yada piyasada ki hali hazırda faaliyet gösteren diğer oyun yapımcılarıyla anlaşmalar yapmaları lazım. Böyle bir hamle yapılırsa 3.parti oyun geliştiricileri de gerek oynanış senaryo açısından gerekse grafiksel açıdan kendilerini zorlayacaklardır. Aksi taktirde biz daha çok şeker patlatmaya devam ederiz.

    Peşinen söyleyeyim şu an piyasada bulunan üst seviye akıllı telefon ve tabletlerin pc için 5-6 sene önce çıkmış oyunların çoğunu kaldıracağına eminim (günümüzde 10 çekirdekli, 8gb ramli bilmem kaç mhz gpu'lar piyasada cirit atıyor) . Rockstar gibi bir firma küçücük aletlere Gta S.A gibi bir oyunu yerleştirdi ve şuan Gta 4 portlanma aşamasında. Yani istenilirse çokta güzel yapılabiliyor bu işler.




  • Cossie C kullanıcısına yanıt
    Guzel bi pc de arkadaslarinla blur mashed oynama keyfini hicbisey veremez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cogu oyunun oyuncu kaybetme nedeni para kazanma hirsi... mesella bir oyuna basliyorsun .. hatta en son oynadigim war dragons tan ornek vereyim .. ilk baslarda normal bir sekilde ejderhalarini gelistiriyorsun .. seviye atlama araliginda kabul edilenilir duzeyde... ama sonra firma senin oyuna alistigini dusunup bir seviye yukselmek icin nerdeyse bir ay ugrastirmaya basliyor.. ejderhayi bir seviye yukseltmek gunler suruyor.. bir kucuk bina kurmak bir hafta surmeye basliyor... oyunda yapacak biseyin yok yani ..giriyorsun daha olmamis bekle.. ama satin alsan parali hesap hersey cok hizli olacak... yani adamlar para kazanmak istiyor.. haksizlar da diyemem... bi is yapiyorsun karsiligini tabi ki bekleyeceksin .

  • Uygulama içi satın alımlar en büyük etken. Tüm oyunlar bu mekanizma ile işliyor. Oyundan keyif alsam bile bir bakıyorum 20-25 lira harcama yapmışım. (Clash Royale) tabi bu ilk ve son hatam oldu. Bu işin sınırı yok maalesef, telefon parası da verseniz tatmin olmazsınız.

  • Para dilenmeye başladığı zaman siliyorum oyunu.

  • Cossie C kullanıcısına yanıt
    Blur ve mashed da oyunun icinde gibi hissediyorsun :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 bölüm oynayıp 2 saatte bitireceğim oyuna 27 tl çeksinler sonra millet gidiyor, el tetrisleri kadar olamadınız bre...

  • Herkesin evinde ya konsol ya da düzgün bir pc olduğundan kimse telefonda oyun oynamıyor. Zaten düzgün oyunda yok.

    Mobil oyunlar her zamankinden daha hızlı bir şekilde oyuncu kaybediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 12 Şubat 2017; 20:42:5 >
  • Ohhhhhhhhhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç güzel platform oyunu var ama onlar da uzun soluklu değil. Mobil de oyunculuk ilerlemez. Kimse bir konsol kalitesi beklemesin. 8 GB RAM koymakla olmuyor bu işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk akıllı telefonlarda Dungeon Hunter 1 ve 2 bitirdiğimiz zamanlardaki zevki alamıyorum kesinlikle. Bu 2 oyunu o zamanlar oynama şansı bulan arkadaşlar o hissi anlamıştır :)

  • vamp kullanıcısına yanıt
    god of war 4 oynatacak işlem ve grafik gücü hiçbir arm çipsette yok çünkü

    snapdragon 835 bile yetmez,konsollarin gucu pc karsisinda az kalsa da mobille mukayese edecek kadar kücümsemeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin güzel tarafı yeterli oyuncuya ulaştığında iyi para getiriyor olması, yani kayıp olacaksa da böyle olsun denilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır real racing ve asphalt 8 den başka adam gibi oyun yok insanlar bırakır tabi.

  • reklamlar kusturuyor resmen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.