Şimdi Ara

5G teknolojisinden on kat daha hızlı ve devrim yapmaya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5G teknolojisinden on kat daha hızlı ve devrim yapmaya geliyor


    Günümüzde 4G teknolojileri artık yaygın olarak kullanılmaya başlandı ve 5G teknolojileri için hazırlıklar devam ediyor. Kablosuz olarak 10Gbps hızlarına ulaşması beklenen 5G teknolojisinden önce daha farklı bir teknoloji ön plana çıkabilir.


     


    Fiber optik olmadan


     


    Panasonic, Hiroshima Üniversitesi ile Ulusal Bilgi ve Teknoloji Enstitüsü ortaklığında geliştirilen yeni bir teknoloji, tam olarak 105 Gpbs hızlarında kablosuz olarak aktarım yapılmasına olanak tanıyor. Yeni teknolojinin iletişim konusunda yeni bir dönem açabileceği konuşuluyor.


     


    Araştırmacılar, entegre devre temelli bir verici ile 275 GHz ve 450 GHz frekans aralığında veri aktarımı yapabiliyor. Terahertz verici olarak adlandırılan bu çözüm genelde 290 GHz ve 315 GHz frekans aralığını kullanıyor. Aynı aralıktaki alıcı ile ortalama 105 Gbps veri aktarım hızları mümkün hale geliyor.


     


    Bahse konu frekans aralıkları henüz herhangi bir amaca tahsis edilmiş değil. 2019 yılında Uluslararası Telekom Birliği tarafından kullanıma açılması bekleniyor. Ekip bu hızlara ulaşmak için Dört Evreli Genişleme Modülü - QAM adında bir teknolojiden faydalanmış.


     


    Yeni projenin en önemli farkı fiber optik bağlantılara ihtiyaç duymuyor oluşu. Bugün yüksek aktarım hızlarına erişebilmek için fiber optik altyapısı şart. Araştırmacılar entegre devre, modülasyon ve demodülasyon devrelerinden oluşan bir set geliştirerek yeni sistemde kullanmayı planlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Amiral gemisi Nokia 8 ortaya çıktı

    Erişilen hızlar kulağa inanılmaz gelse de mesafe konusunda bir açıklama mevcut değil. Bilindiği üzere çok yüksek hızlara erişmek ancak belirli bir mesafe içerisinde mümkün oluyor. Mesafe arttıkça ve araya engeller girdikçe verim de düşüyor. Bu noktada 4G veya 5G gibi teknolojiler daha avantajlı hale geliyor. Muhtemelen yeni teknoloji daha çok kapalı alanlara yönelik olarak geliştiriliyor. 


     







  • lanet olası türk telekom yüzünden evde 16mbps paket kullandığım halde en fazla 3mbps hız alabiliyorum. ülkemizde türk telekom olduğu sürece yüksek hızlı internetin hayal olduğunu düşünüyorum. umarım en kısa sürede batarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quadrature amplitude modulation'ı nasıl dört evreli genişleme modülü olarak çevirdiniz acaba?

  • Adamlar 105 Gbps hızını konuşmaya başlamışlar biz hala 3 mbit.Umarım yakın zamanda 10Tbps hıza erişmeyi de bulurlar da belki kırıntılarından bize de 3-5 mbit daha düşer.

  • Bu olay BTK ile alakalı. Türk telekomun kuklası BTK. o yüzden bu şekilde oluyor.

  • onlar 5G yaparsa biz 5.5G yaparız

  • bizdede 5 g olur ama adil kullanım kotasından dolayı 10 gb geçince 10 gb olan hız düşer 128 kbps ye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dokuzcanlicanavar

    onlar 5G yaparsa biz 5.5G yaparız

  • 5G yi atlayalım bu teknolojiye geçelim. İsmide 5.99G olsun.

  • tabi gördüler bizim 4.5G mizi hemen kıskandılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Adamlar 105 Gbps hızını konuşmaya başlamışlar biz hala 3 mbit.Umarım yakın zamanda 10Tbps hıza erişmeyi de bulurlar da belki kırıntılarından bize de 3-5 mbit daha düşer.

    Bize kırıntıdan daha beteri kalmış zaten. E kadar diye tarifeler kullanıyoruz daha ne olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RavENLoft

    quadrature amplitude modulation'ı nasıl dört evreli genişleme modülü olarak çevirdiniz acaba?

    Güzel yakalamışsın :)

    quadrature amplitude modulation (qam) : dörtlü genlik modülasyonu

    Haberleşme/telekom alanında

    amplitude :genlik olarak kullanılır.

    modulation : modülasyon olarak. Modüle etmek demektir. Dijital yada analog bilgiyi uzun mesafeler arasında iletebilmek için uygun bir sinyal/dalga ya kodlayarak bindirme işlemidir. Örnek olarak, taban dalganın genliğiyle oynayarak (kodlama) yapıyorsak bindirme işlemini buna genli modülasyonu (AM, evet radyolardaki gibi), frekansında oynamalar yapıyorsak frekans modülasyonu (FM) diyebiliriz.
  • 5G 2 ya da 4 gb kota ile herhalde saniyesinde biter.Sonra 20 yıl geriye döneriz 128 kbps ile.
    Bir de 105 gbps hız diyorlar biz hala 3 mbit.Allah telekom ve btk'ya akıl versin ya.Daha düzenlemenin hayata geçmesini bekliyoruz adamlar 105 gbps konuşurken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 12 Şubat 2017; 14:48:17 >
  • Dünya 4G de biz 4.5G deyiz lamı cimi yok 5G ye en hazır ülke biz olmamız lazım. 5G de çuvalladılar mı o zaman kelle alınacak boş yere işgal etmesinler kurumları, şirketleri kaç yıllık hazırlanma süreleri var hala sürüyor o süre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesafe benimde aklimi kurcaladi. radyo sinyallerinde frekans artikca tasiyabilecegi data miktari artarken genellikle menzil ve duvar gibi kati nesnelerin icinden gecebilme kabiliyeti azalir. eski uzun dalga radyo yayinlari butun gezegeni dolasabilirken, 3g nin mikro dalgalarinin onlu kilometre menzilerde olmasi bu sebebdendir. 450ghz diyorsunuz. gercekden cok yuksek bir frekans. bir duvar sonrasina gecip gecemiyecegini merak ettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: but you promised

    lanet olası türk telekom yüzünden evde 16mbps paket kullandığım halde en fazla 3mbps hız alabiliyorum. ülkemizde türk telekom olduğu sürece yüksek hızlı internetin hayal olduğunu düşünüyorum. umarım en kısa sürede batarlar.

    Modem arayüzünde maksimum alabildiğiniz hız eğer 3 Mbps değerinden yüksek ise 444 0 375'i arayıp şikayet edin. Kesin ve net yapacaksınız deyince zar zor da olsa hızı yükseltiyorlar.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek frekans yayınlarında standart baz istasyonları yerine picocell, femtocell(genel adıyla small cell) ya da wifi offload gibi teknikler kullanılır. bunları kapalı mekanlara kurulan küçük kapsama alanlı baz istasyonları olarak düşünebilirsin. o yüzden dalgaların zaten duvarları geçmesi beklenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotayı kaldırın yeter 5G falan istemiyoruz Allah'ın cezaları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde fazlaca varsayımda bulunulmuş. Birkere 5G'de 10Gbps gibi bir hız seviyesi öngörülenin şuan için çok altında. Japonların 100Gbps çalışmaları 5G üzerinde kullanılması için geliştiriliyor. Ayrıca bu 100Gbps hızı LOS veya NLOS bağlantılar içinmi buda net değil. Kaldıki 5G henüz standartlaşmadı. Ne alt nede üst sınırı belirlenmedi. Şuan için minimum 20Gbps seviyeleri telafuz ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aygunn

    Kotayı kaldırın yeter 5G falan istemiyoruz Allah'ın cezaları

    vay kardeşim tercüman oldun bana da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.