Şimdi Ara

Panasonic'in yeni görüntüleme sensörü, arabalara yol gösterebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Panasonic'in yeni görüntüleme sensörü, arabalara yol gösterebilir

     
    Panasonic’in geliştirdiği yeni görüntüleme sistemi düşüş ışıkta oldukça başarılı sonuçlar verirken karanlık görüş mesafesi oldukça düşen araba sürücülerinin işini kolaylaştırmak için arabalara yerleştirilmesi de söz konusu. Şirketin bu yeni teknolojiyi ‘’CMOS görüntü sensöründeki pikselin yakın kızılötesi ışık hassasiyetinin elektriksel kontrolünü’’ sağlamak olarak ifade ediyor.

     

    Daha basit bir şekilde ifade edecek olursak bu yeni teknoloji sayesinde mekanik bir kızılötesi filtresi kullanmaya gerek olmaksızın zifiri karanlıkta bile çözünürlük kaybı olmadan detaylar yakalanabiliyor. Böylece bu teknoloji ile hem otomatik pilot teknolojisine sahip araçlar hem de sürücüler geceleri daha güvenli yolculuk yapabilir.

     

     

    Tesla'yla Yeni Bir Ortaklık Olabilir

    Panasonic CEO’su Kazuhiro Tsuga geçtiğimiz ay şirketin Tesla’yla olan ortaklığını sadece pil üretimi ile sınırlı tutmayıp geliştirmekte oldukları görüntüleme sesnsörlerinin otomatik pilot teknolojisine yardım edebileceğini dile getirmişti. Şirketin bu yeni görüntüleme sensörünün, Tesla arabalarında kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor ancak görünen o ki Panasonic bu yeni teknolojiyi, sadece fotoğraf makineleri veya cep telefonlarının düşük ışıkta başarılı görüntüler elde edilmesi için geliştirmemiş.

     

    Panasonic teknolojinin detaylarını ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgileri bugün San Francisco’da düzenlenen ISSC etkinliğinde paylaşacak. 








  • bu ir ışık ve kamera olayı çok da yeni değil aslında, şimdiye kadar kimsenin aklına gelmemiş olması ilginç, güvenlik kameralarında hep kullanılan bişeydi, birisi arabasında kullansa herkes kullanmaya başlar, ayrıca çok masrafsız ve çok kullanışlı bir teknoloji.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darThranduil

    bu ir ışık ve kamera olayı çok da yeni değil aslında, şimdiye kadar kimsenin aklına gelmemiş olması ilginç, güvenlik kameralarında hep kullanılan bişeydi, birisi arabasında kullansa herkes kullanmaya başlar, ayrıca çok masrafsız ve çok kullanışlı bir teknoloji.

    Konunun teknik bilgisine sahip olmadan yapılan yorum yapmayın derim. Kameralarda kullanılan gece görüşü cmos kameralarda mekanik ir cut filtresi ile yapılıyordu. Bundan evvel sony sensor kameralar da ir cut filtresi yoktu ve gece görüşüne geçiş süresi oldukça başarılıydı anında geçiyordu. Panasonic şu anda cmos sensörler de gece görüşünu ir cut filtresi olmadan yapmış ve bununla birlitke gece görüşü performansıni arttırmış. Bu teknoloji güvenlik kamerası teknolojisinde yeni kapiları acacaktır eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.