Şimdi Ara

Helio P25 yonga seti ile orta seviyede yüksek kamera özellikleri mümkün olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Helio P25 yonga seti ile orta seviyede yüksek kamera özellikleri mümkün olacak


    Tayvanlı tasarımcı MediaTek’in bu yıl en önemli silahları arasında yer alacak Helio P25 yonga seti detaylanıyor. Yonga seti, orta seviyede kullanıcılara kamera avantajı sunmak isteyen üreticilerin dikkatini çekmeye çalışacak.


     


    Kamera odaklanmış


     


    Helio P20 serisi firmanın 16nm üretim sürecinde tasarladığı yonga setleri. Cortex-A53 çekirdeğini temel alan yonga setleri orta seviyede yüksek performans ve iyi bir enerji verimliliğini hedefliyor. DDR4 desteği sayesinde sistemlerin akıcı çalışmasını da sağlıyor.


     


    Helio P20 ve Helio P25 yonga setleri arasındaki temel farklar performans ve kamera desteği noktalarında ortaya çıkıyor. Bunun haricinde her iki yonga setinin teknik detayları da aynı mimari üzerine inşa edilmiş.


     


    Ortak noktaları sayacak olursak 16nm süreci dışında 8 adet Cortex-A53 çekirdeği ve 900MHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Mali-T880 grafik birimi yer alıyor. Çift kanal 1600MHz LPDDR4X desteği ile 6GB RAM kapasitesine çıkılabiliyor.


     


    Full HD ekranlar ve 4K video kaydını destekleyen yonga seti WiFi AC, GPS, GLONASS, BEIDOU, Bluetooth 4.2 gibi son standartlara da uyumluluk gösteriyor.


     


    Ayrıca Bkz.GDDR6 üretimi bu yıl başlıyor

    Farklarına gelecek olursak Helio P20 yonga seti 2.3GHz seviyesinde, P25 ise 2.5GHz seviyesinde çalışıyor. Yani yüzde 10 civarında bir performans artışı söz konusu. Yine Helio P25 yonga seti 13MP+13MP çift kamera dizilimine imkan tanıyor. Son dönemin yükselen trendi çift kamera dizilimi için Helio P25 alternatif olmaya çalışacak. Renkli ve monokrom sensörlerden kumlanmayı azaltabilme özelliği ile bulanıklık efekti yanında video HDR desteği de mevcut. Ayrıca yüksek performanslı otomatik pozlama olduğu da ifade ediliyor.


     


    Orta seviyede kullanıcılara kamera avantajı sunmak isteyen üreticilerin dikkatini çekecek özelliklere sahip olan Helio P25, kısa zaman içerisinde ilk akıllı telefonlarda yerini almaya başlayacak. 


     







  • Snapdragon 600 serisi çöplerini piyasadan silse yine yeter.. (650 ve üstü hariç)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Snapdragon 600 serisi çöplerini piyasadan silse yine yeter.. (650 ve üstü hariç)

    http://www.gsmarena.com/mobile_chipset_guide-review-1561p4.php# 625de güzele benziyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alperk87

    quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Snapdragon 600 serisi çöplerini piyasadan silse yine yeter.. (650 ve üstü hariç)

    http://www.gsmarena.com/mobile_chipset_guide-review-1561p4.php# 625de güzele benziyor

    o listede kimsenin değerini görmediği MT6797T (Helio X25) mevcut karşılaştırmak ne derece doğru olacak gerçi ama Qualcomm un 20 nm de tasarladığı 4+4 yapıda A57+A53 mimari bazlı Snapdragon 810 ile Mediatek in 2+4+4 A72+A53+A53 şeklinde 10 çekirdekli 3'lü küme yapılır (tricluster) ve yine 20 nm üretim teknolojili olan MT6797T (Helio X25) aradaki başarım azımsanmayacak kadar fazla ... hatta sentetik testte Helio x25 821 leri ezip geçmiş ... bunu 10 nm de mimari ve gpu güncellemeleri yapıp Helio x30/x35 şeklinde isimlendirilip ileride Snapdragon 835 in karşısında gözlemlemek gerekecek ...

    Mediatek in tek sorunu kaynak kodlarını geç yayınlaması ve geliştirici kitlerinin ucuz olmaması bu iki sorunu çözerse mediatek daha rekabetçi olur ...

    halbuki geliştirici kitine de gerek yok Xiaominin çoğu mediatekli cihazında Bootloader kilidi açılıyor bunlar bile kullanılsa yeterli olur ...




  • Mediatek in son işlemcilerini beğeniyorum özellikle X30 ve X25 i.

    Mediatek i Qualcomm dan daha çok seviyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.