Şimdi Ara

Volvo, Tesla rakibi ilk elektrikli aracı için geri sayıma geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volvo, Tesla rakibi ilk elektrikli aracı için geri sayıma geçti

    Elektrikli modeller konusunda son dönemde ciddi çalışmalar yürüttüğü bilinen önemli otomobil üreticilerinden biri de Volvo. İsveç kökenli şirket hali hazırda hybrid modeller ile konuşuluyor olsa da önümüzdeki birkaç sene içinde yüzde yüz elektrikli modeller ile de piyasadaki artan rekabete dahil olmak istiyor.

     

    Şirketin Elektrik Tahrik Sistemleri Departmanı Müdürü Mats Anderson tarafından yapılan son açıklamalar da bu duruma bir anlamda resmiyet kazandırmış durumda. Anderson’un aktardığı bilgilere göre Volvo, 2019 yılında elektrikli araç platformuna dahil ilk modellerin satışa sunulmuş olacak.

     

    Farklı çözümler için Modüler Elektrifikasyon Platformu geliştiren Volvo, ihtiyaca göre 100 – 450kW itici güç sağlayacak bir sistem ortaya çıkarak. Araçlarda Tesla modellerinde olduğu gibi maksimum 100kWh kapasiteli bataryalar yer alacak. Günümüz teknolojilerindeki ortalama bir hesapla bu bataryanın 480km menzil sunacağını öngörebiliriz.

    Volvo, Tesla rakibi ilk elektrikli aracı için geri sayıma geçti 

    Hali hazırda şirketin konsept SUV ve Sedan modellerini görmüştük. Özellikle araçlar pazara çıktıktan sonraki 5 sene için büyük hedefler koyan Volvo, 2025 yılına kadar küresel ölçekte 1 milyon elektrikli araç satışına ulaşmayı hedefliyor.

     

    1944 yılından bu yana özellikle güvenlik adına birçok standardın ortaya çıkmasında önemli rol oynayan Volvo, 1971 yılında emniyet kemeri hatırlatıcısı, 1959 yılında üç noktalı emniyet kemeri, 2007’de sürücü dikkat kontrolü gibi birçok teknolojinin öncüsü olmuş bir marka. Bu inovasyona dönük marka anlayışı, elektrikli araçların gelişmesi noktasında da ekosisteme önemli katkılar sağlayacaktır.




  • 2017 ile beraber şirketler tek tek kartlarını oynamaya başlayacaktır.Bu konudaki heves Teslanın hisselerinin yükselmesi ile belli oluyor,pazarda bir talep var.İsviçre diyince o sağlam otomatik saatler aklıma geliyor,aynı profili arabalarında da uyguluyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    2017 ile beraber şirketler tek tek kartlarını oynamaya başlayacaktır.Bu konudaki heves Teslanın hisselerinin yükselmesi ile belli oluyor,pazarda bir talep var.İsviçre diyince o sağlam otomatik saatler aklıma geliyor,aynı profili arabalarında da uyguluyorlar.

    Volvo'nun İsviçre ile bi alakası yok halbuki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isvec'li gerci Volvo ama tabi saglamligiyla unluydu. Geely satin almisti lakin cok karismayacagiz filan demisti eski uygulamalara

  • forumun elektrikli tankı geliyor demek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    haberde isveç kökenli diye bahsedilmiş

    siz isviçre yi örnek göstermişiniz

    volvo da şu an çinlilerin
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Ancak hala İsviçre kökenli, İsveç çeliği kullanan, İşveç işçiliğiyle övünen ve İsveç çalıştıran bir firma.

    Bu mantıkla gideceksek Range Rover ve Jaguar Hintli, Rolls Royce ve Bentley de Alman markası, Opel Amerikan markası. Daha sayayım mı?

    Yukarıdaki firmaların hep asıl sahibi olan firmaların kökenlerini saydım. Volvo'nun Çinliler tarafından alınması, yatırımcıları akıl dışı kararlar vermediği sürece onun bir İsveç markası olmasını değiştirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geely sadece volvonun ekonomisini elinde tutuyor diye biliyorum. Onun dışında mühendislik kadrolarına veya politkalara karışmadı.

  • Çok şükür ki Biz , Volvo'yu almadık . Bugün Volvo buralara ulaştıysa bize teşekkür etsin alsaydık 2020 ye insan ölmeyecek sözünü bırakın Araba üreticez bile diyemezlerdi .
  • Site Tesla ile Apple a ortak oldu da haberimiz mi yok

    Varsa böyle bir şey elimizden geldiğince destek olalım

    Eğer yoksa bu kadar reklam sıktı artık

  • güzel ama pahalı renault zoe tam 400 km menzil verecek bu sene gelecek modeleri ile !! hem uygub fiyat hem büyük menzil yapıştır gitsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.