Şimdi Ara

Uzun menzilli hava savunma füzesinde yeni teklif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun menzilli hava savunma füzesinde yeni teklif
     
     
    MEADS International'ın İş Geliştirme Müdürü Mirko Niederkofler, "Geçen yıldan bu yana Türk yetkililer ile görüşüyoruz. Her türlü işbirliğine ve teknoloji transferine hazırız. Bu konuda bir kısıtlamamız yok. Türkiye isterse hava savunma füze sistemimizde ROKETSAN'ın, ASELSAN'ın geliştirdiği roket, radar ve yazılımlar kullanabilir. Sistem gelişmiş radar ağı ile daha az batarya ile operasyon yapabiliyor" dedi.
     
    Türkiye'nin uzun yıllar süren Uzun Menzilli Yüksek İrtifalı Hava Savunma Sistemi ihalesinde en son Çinli CPMIEC şirketiyle sözleşme görüşmelerine başlanmıştı. Fiyatta indirim yapmanın yanı sıra %50 ortak üretim teklifinde de bulunan Çin ile gerçekleştirilen görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Türkiye'nin kendi imkanlarıyla uzun menzilli hava savunma sistemi üretme kararının ardından ABD-İtalya-Almanya tarafından ortaklaşa kurulan MEADS International şirketinden cazip bir teklif geldi.
     
    Patriot hava savunma sistemlerinin yerini alması amacıyla 3 ülke tarafından ortaklaşa geliştirilen MEADS adlı orta irtifa hava savunma sisteminin Türkiye'ye teknoloji transferinin yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığı firma tarafından
    belirtildi.
     
    Türk yetkililerle bu konu ile ilgili bir süredir görüşmelerini sürdürdüklerini belirten MEADS International, Türkiye'nin kabul ettiği takdirde sistem üzerinde her türlü değişikliği yapabileceğini de belirtiyor.
     







  • yine cahillerden saçma yorumlar gelmiş, meads ortaklığıyla yapılacak ortak proje ve teknoloji transferini saddam'ın fransızlardan yaptığı hazır alımla karıştıranlar olmuş. cahil cesareti ezber yorumlar. ortak üretim ve teknoloji transferinin ilk olmazsa oluru şudur, MİLLİ YAZILIM. geriye kalan vidasına kadar yabancı olsa yine dert değil, ki adamlar Aselsan'ın radar sistemlerinden, Havelsan'ın yazılımlarından, roketsan'ın üretim altyapısından bahsediyor. Yazılım tarafını artık yerli olacak mı diye bahseden bile yok, çünkü pazarlık konusu dahi edilmiyor artık.
    bu forumlar eskiden bu kadar aleni cehalet ve siyaset dolu olmazdı. sanki bilerek trolleniyor. her haberin altında istisnasız saçma sapan progapanda yorumlar görüyorum. az buçuk teknolojiyle ilgili insanların yazamayacağı yorumlar...
  • Saddam da Fransa dan tontiş bir hava savunma grubu almisti. Oda ne, calismadi savasta.

  • "Türkiye isterse hava savunma füze sistemimizde ROKETSAN'ın, ASELSAN'ın geliştirdiği roket, radar ve yazılımlar kullanabilir." satmamız lazım abi der gibi olmuş, yeter ki al!

  • Amerikan ortaklıgı istemiyoruz ya kendi firmamız yapsın yapamıyosakda Çinin teklifini degerlendirelim. Şunu biliyorum ki tamam herşeyi ortak yapalım ama bu bizim patentimiz olan ürünü içerisinde kullanaçaksın dediklerinde bizimkiler hazırı çok seviyolar herşeye tamam diçekler ve istedikleri gibi dünyanın öbür ucundan çaktırmadan senin sistemini kontrol edebileçekler istedikleri zaman yanıltabileçekler çok şaçma bu kadar tehlikeli bi devlete savunmanı emanet ediyosun.

  • Mesele silahı almak değil, mesele teknoloji transferi yapmak.

  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Yalnız onun aldığı zamanda görünmez uçaklara karşı yeterince savunma sistemi yoktu, kaldı ki patriotlara Halen tam bir çözüm bulunmuş sayılmaz.

    Yani karşınızda dünyanın en teknolojik ordusu varsa pek bir savunma sistemi çok kar etmiyor. Tabii teknoloji o zamandan bu zamana çok gelişti son durum ne bilmek zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun menzilli hava savunma füzesinde yeni teklif
  • Keşke Çin hava savunma füzesini alsaydık o Rus S300 tabanlıydı hemde galiba teknolojisini de veriyorlardı.Bilenler bilir en iyi hava savunma füzelerini Ruslar yapar.
    Güncelleme :Türkiye galiba MEADS teklifini kabul edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57B35A683 -- 10 Şubat 2017; 14:29:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    Mesele silahı almak değil, mesele teknoloji transferi yapmak.

    Naçizane tecrübem teknoloji transferi gerçek anlamda yoktur/zordur. Bir sistemi tam anlaman lazım, o da yapmaktan daha zordur ve yine başkasının sınırlarına mahkum kalırsın.
    Fikir alma, esinlenme vardır. Ama bir sistemin gerçekten sana ait olmasının ve rekabetçi olmasının ve sınırı olmamasının tek yolu onu tamamen kendinin yapmasıdır.
    Teknoloji transferi montajın bir değişik şeklidir bana göre hele bizdeki şekliyle: 3 günde bir şeyi ortaya çıkarma mantığı ve yetersiz teknik ve insan alt yapısı ile.
  • Ffx'ten sonra bu ortaklığı ve teknoloji transferini de bağlarsak süper olur, bir tek bu iki konu kalmıştı ciddi eksiğimiz. o zaman dans!

  • yine cahillerden saçma yorumlar gelmiş, meads ortaklığıyla yapılacak ortak proje ve teknoloji transferini saddam'ın fransızlardan yaptığı hazır alımla karıştıranlar olmuş. cahil cesareti ezber yorumlar. ortak üretim ve teknoloji transferinin ilk olmazsa oluru şudur, MİLLİ YAZILIM. geriye kalan vidasına kadar yabancı olsa yine dert değil, ki adamlar Aselsan'ın radar sistemlerinden, Havelsan'ın yazılımlarından, roketsan'ın üretim altyapısından bahsediyor. Yazılım tarafını artık yerli olacak mı diye bahseden bile yok, çünkü pazarlık konusu dahi edilmiyor artık.
    bu forumlar eskiden bu kadar aleni cehalet ve siyaset dolu olmazdı. sanki bilerek trolleniyor. her haberin altında istisnasız saçma sapan progapanda yorumlar görüyorum. az buçuk teknolojiyle ilgili insanların yazamayacağı yorumlar...

  • bu meads utanmasa üstüne birde para vericek gibi olmuş teklif.

  • Kendimiz üretemiyoruz,yapamıyoruz;iran,İsrail gibi olamadık.

    Bu işlere 10-15 sene öncesinden başlamalıydık çünkü sağımız solumuz düşmanla çevrilmiş durumda.

    Bize hiç mi hiç tehdit oluşturmayan veya oluşturmayacak savaş teknolojisi çok iyi olan bir ülke yok mu, varsa o ülkeden teklif almalıyız/anlaşmalıyız.

  • Yine en mantıklısı ortak üretim ve teknoloji transferi yapmak. Know-how elde etmek.
  • ulan okuyorsun harbi buyur abi istediğin gibi kullan demişler, gerçekten cazip ama bir yandan kıllanıyorsun. hayırlısı bakalım. alırsak tekerine kadar bir baksınlar bakalım içinden bir şey çıkmasın :d

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Amerikan ortaklıgı istemiyoruz ya kendi firmamız yapsın yapamıyosakda Çinin teklifini degerlendirelim. Şunu biliyorum ki tamam herşeyi ortak yapalım ama bu bizim patentimiz olan ürünü içerisinde kullanaçaksın dediklerinde bizimkiler hazırı çok seviyolar herşeye tamam diçekler ve istedikleri gibi dünyanın öbür ucundan çaktırmadan senin sistemini kontrol edebileçekler istedikleri zaman yanıltabileçekler çok şaçma bu kadar tehlikeli bi devlete savunmanı emanet ediyosun.

    Bence bu sistemi teknoloji transferi olmasa bile hemen almalıyız. Etrafımız çok karışık. Daha geçen gün Suudi Arabistan'a Scud füzesi attılar bildiğim kadarıyla. Biz de İran, İsrail gibi bize düşmanca hareketlerde bulunabilecek ülkelerin füze menzili içerisindeyiz. Kendimiz üretmemiz tabi ki en iyisi ama 6 ay sonra üretime geçiyoruz deme şansımız yok. İsrail, ABD desteğiyle bile 10 yılda bu işi yapabildi. Hazır alım yapmazsak 2030'dan önce yüksek irtifa ve balistik füze savunma sistemine sahip olamayız.
    Çin füzesine gelince iptal olması iyi oldu. Çünkü Çin'in bize satacağı sistemin balistik füze savunma kabiliyeti belli değildi ki Çinliler Ruslardan S400/S500 istediğine göre çok bir beklentiye girmemek lazım. Uçaklar hava soluyan motorlara sahip oldukları için çok yükseklere çıkamazlar. Balistik füzeler ise neredeyse uzay şartlarında hedefe yol alır. Bu sebeple kitlendiği uçağı %100 vuracak başarıda bir füzeyle bile bir balistik füzeyi zamanında vuramayabilirsiniz.
    Çin füzesi almamamızın iyi olmasının bir diğer sebebi ise elimizdeki sistemlere füze sisteminin radarının vs. entegre edilmesi konusu. Çin füzesi alsaydık elimizdeki Nato sistemlerine entegre edemezdik. Aynı şekilde Rus S500 sistemini alsak bile bu sebeple sıkıntı olurdu. Entegrasyonun önemli olmasının sebebi de şu: Mesela İran bize Ankara'yı hedef alacak şekilde bir balistik füze gönderdi diyelim. Hatta füzenin nükleer başlığa sahip olduğunu düşünelim. Ankara'da da Çin T-Loramids sistemi olsun. Füze İran'dan kalktıktan sonra Kürecik'deki Nato radarı füzeyi görür. Hatta belki havadaki AWACS uçağı da görür. Ancak Çin hava savunma sistemi Nato Radarı ya da AWACS'ın gördüğü füzeyi kendi radarına girene kadar göremez. Füzeyi gördüğünde kitlenip karşı füzeyi ateşler ancak bu çok geç olabilir. Füzeyi 10 km yüksekte patlatması durumunda yine nükleer başlık ülkemiz topraklarına çok ciddi zarar verebilecekken eğer 80 km yüksekte karşılasaydı zarar çok daha sınırlı kalacaktır. Ama T-Loramids yerine Nato uyumlu bir sistem olursa Kürecikteki radarın gördüğü füzeyi Ankara'daki sistem de henüz füze, kendi radan menziline girmediği halde füzeyi görecektir ve füzenin rotasını hesaplayıp çarpışma koordinatlarına bir karşı füzeyi önceden atabilecektir. Bu sayede balistik füze sistemin radarına girdiğinde bizim sistemin attığı füze de o balistik füzeyi vurmak üzere çoktan yola çıkmış olacak ve çok yüksekte yakalayabilecektir. Burada bir balistik füzenin saniyede 6-7 km hızla hareket ettiğini düşünürsek her şey çok hızlı gelişecektir. Bu sebeple üzerimize doğru bir balistik füze geliyorsa elimizi ne kadar erken tutarsak o kadar iyidir.
    Bence en mantıklı hamle Nato uyumlu hazır bir sistem temin edip bunun yanında kendi füze savunma sistemimizi geliştirmek için çalışmaları sürdürmek olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Desenize bu yolda birşeyler başaracağız demektir.. Bu teklif zamanında Bizim uçak fabrikamızı kapatmamız için teklif edilen sonradan onlarca kat bakım parası diye yutturdukları savaş uçakları gibi bir şey yaşanmaz inş.. Son yıllarda müthiş gelişmeler var savunma sanayisinde.. Rabbim yardımcımız olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaq

    ulan okuyorsun harbi buyur abi istediğin gibi kullan demişler, gerçekten cazip ama bir yandan kıllanıyorsun. hayırlısı bakalım. alırsak tekerine kadar bir baksınlar bakalım içinden bir şey çıkmasın :d

    kahvemi döktürdün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savunma sanayinde gelişmeler oluyor bunlar sevindirici...

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Aynen sıkıldım artık her konu altında siyasi yorum görmekten,isteyen gitsin konu dışında ne yaparsa yapsın ,zevk aldığını bir forum vardı onuda hallediyorlar yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.