Şimdi Ara

NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti

    Güneş Sistemi’nin en sıcak gezegeni olan Venüs, Dünya’nın en yakın komşusu olmasına rağmen zorlu atmosfer koşulları nedeniyle uzay  yolculukları ve araştırmalarda tercih edilmiyor. Gezegenin zorlayıcı atmosfer koşullarını alt etmek adına yıllardır çalışmalara devam eden NASA, Venüs atmosferinde sağlam kalabilen elektronik parçalar (osilatör) ürettiğini duyurdu.
     

    Birçok farklı maddeden oluşan ve Venüs koşullarına dayanabilmek için yüksek seviyelerdeki sıcaklıktan ve basınçtan etkilenmeyecek şekilde üretilen bu parçalar, NASA'nın Venüs atmosferini kopyalamak amacıyla özelleştirdiği odacıkta tam 521 saat geçirdiler. Parçalar, yaklaşık 22 güne tekabül eden bu süreçte sorunsuz bir şekilde çalışmayı sürdürdüler.

    NASA, Venüs’ün atmosferik koşullarına dayanıklı elektronik parçalar üretti 
     

    NASA, ürettiği elektronik parçaların çalışabilmesi adına seramik ve karborundum (silikon ve karbon elementlerinin birleşimiyle oluşan bir bileşik) gibi dayanıklı maddeler kullanmış. Bu parçaların, Dünya’dan 92 kat daha yüksek atmosfer basıncına ve ortalama 460 Celsius atmosfer sıcaklığına sahip olan Venüs'te sağlam kalabilmesi, gerçekten de büyük bir başarı.

    NASA, ürettiği parçaların Venüs atmosferinde 521 saat geçirmesiyle yeni bir rekora imza atmış oldu. Bu konudaki daha önceki rekor, 1982 senesinde Venüs yüzeyine iniş yaparak incelemelerde bulunan Venera 13 isimli uzay aracına aitti. Sovyet Birliği tarafından üretilen uzay aracı, Venüs atmosferinde 127 dakika çalışabilmişti.




  • bilim bu işte,
    kimseyi karalama derdim yok; ama yerli otomobili hala bitiremeyen bir ülkeyiz, yapılanı desteklemeyen, hala yurtdışı bağımlı yaşamamızın yegane sebebi belli olan bir ülkeyiz.
    ama sorsan herkes de bizi kıskanıyor, evet 80 milyon insandan nasıl katma değerli fikir çıkmaz ya da bu desteklenmez diye kıskanabilirler ancak.
  • adamlar halen 50 yıl dünyadan ileride

  • Adamların ülkesinde bu tür çalışmalara yatırım yapılıyor helal olsun valla..
  • Biz de yedik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.