Şimdi Ara

Google'ın sahte haberlerle mücadelede yeni aracı: CrossCheck

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'ın sahte haberlerle mücadelede yeni aracı: CrossCheck 

     
    Fransa, nisan ayında ilk ayağı gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken geçen yıl ABD’deki başkanlık seçimlerinde yaşandığı gibi internetteki yalan haberlerin artması ve insanların oy tercihlerini değiştirmesi konusunda oldukça endişeli. Facebook geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklama yapmış ve gerçekle doğruyu ayırt edebilecek yeni bir haber filtresini kullanıma sunacağını duyurmuştu.
     
    Google da bloğunda yaptığı açıklamayla Fransız seçmenlerin önümüzdeki aylarda sosyal medya haber akışlarında, web aramalarında ve diğer çevrimiçi aramalarda kime güvenebileceklerini anlamaları adına CrossCheck isimli bir platform oluşturduğunu duyurdu. Bu platform ile şu an sayıları 18’i bulan çeşitli medya kaynakları ile CrossCheck platformundaki haberleri rapor usulüyle doğrulamaya veya yanlışlığını ispat etmeye çalışacak.

     

    Şimdilik platformda çalışacak medya organları şu şekilde: AFP (Agence France-Presse), BuzzFeed News, France Médias Monde (Fransa Observateurs de France 24), Fransa Télévisions, Global Sesler, Libération, La Provence, Les Echos, La Voix du Nord, Le Monde (Les Décodeurs ), Nice-Matin, Ouest-Fransa, Rue89 Bordo, Rue89Lyon, Rue89 Strazburg, Storyful ve StreetPress.

     

    Facebook’un da platforma destek sunacağını açıklamasının ardından haber ayıklama konusunda oldukça başarılı olacağını düşünen Google, diğer bütün medya organlarını da kendisiyle beraber çalışarak doğru bilgiyi halka ulaştırmaya davet ediyor.








  • Bizde son dakka haberleri yasak. Hayır kelimesini kullanmak yasak. Bir de şu var, dönüş hızımıza kimse yetişemiyor. Yani haber doğru çıksa bile, iki gün sonra değeri kalmayabilir.

  • Bizde buna erişim yasağı koyarlar :D

  • hiç inandırıcı gelmiyor küresel sistemin lehine yalan haberlere müsade ederler, küresel sistemin aleyhine doğru haberleri bile yayınlamazlar,yayınlasalar dahi popüler yapmazlar çok az kişiye ulaşır
    gezi olaylarında gördük ne yalan haberler döndü, başka bir çok konuda ne yalanlar oldu hatta günlerce popüler haberlerde kaldı yalan haberler
    terör destekçilerinin ip numaraları paylaşılmadı daha neler neler
  • ülkemize gelsin iyi olur...

  • Kısaca otosansür diyoruz. Öyle janjanlı isimler takmaya veya saklamaya hiç gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar çok garip değil mi?, yine bir simpson vakasıyla karşı karşıyayız.Böyle bir sistemin olacağı 2000'li yılların başında vizyonda gösterilmişti bir bölümünde.Simpsonlara dikkat beyler dedikleri çıkıyor.

  • yalan haberi pek sevenler hemen adına "otosansür" demiş. e tabi TR'ye gelse ciğeristan sahibiyle foto çekilen biri için "TR İşid'e yardım ediyor", suriye'ye çekilen rejim katliamları için "tece doğuda insan katliamı yapıyor", biber gazı sıkılan gösteriler için "polis ölümcül portakal ve sarin gazı sıkıyor" ya da "helikopterden insanları ağır makinelilerle tarıyorlar", istifa et diyordun diyen bir başbakan için "israil dölü dedi" denilmesi, ÖSO askerlerinin tedavi görüntüsünü "İşidciler tedavi edildi" diye yayılması ve daha unutmak istediğim için unuttuğum, son 3 yılda akla hayale gelmez ahlaksızlık eseri yalanlar yayılıp, insanlar galeyana getirilemeyecek böyle bir kontrol sistemi olursa. habis tipler için kötü, iyi niyetli insanlar için iyi bir haber.

  • Ülkemizdeki haber anlayışı.

    Adam yoğum bakımda oluyor haberler öldü yazıyor :D

    Cezalar ağır olmalı insanlar haber yaparken 2 kere düşünmeli.
    Bu Google ile olacak işte değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Ülkemizdeki haber anlayışı.

    Adam yoğum bakımda oluyor haberler öldü yazıyor :D

    Cezalar ağır olmalı insanlar haber yaparken 2 kere düşünmeli.
    Bu Google ile olacak işte değil.

    Cezalar gelirse herkes basın özgürlüğü diye ağlamaya başlar.
  • doğru haber yapan yok ki ! yalan haber olsun !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Şubat 2017; 15:1:57 >
  • crosscheck mi olacak yoksa istemediğimiz işimize gelmeyen haberleri engellemek mi olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.