Şimdi Ara

Xiaomi'nin 10nm'lik amiral gemisi yonga seti Pinecone V970 detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi'nin 10nm'lik amiral gemisi yonga seti Pinecone V970 detaylandı

    Piyasadaki diğer telefonlar gibi Xiaomi'nin de birçok akıllı telefonu Qualcomm'un Snapdragon yonga setiyle donatılmış durumda. Akıllı telefon yonga setleri konusunda seçeneklerini genişletmek isteyen Çinli şirket, 10nm süreci üzerine inşa edilmiş çok güçlü bir SoC üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

     

    Çin haber ajansı Anzhuo, Xiaomi'nin yakında piyasaya çıkacak olan Pinecone işlemcisinin 8 çekirdek mimarisinde Cortex-A53 çekirdeklerine sahip olduğunu ve Qualcomm Snapdragon 808 yonga setiyle aynı performansı göstermesini beklediğini açıkladı. Çinli şirketin yaklaşmakta olan Xiaomi Mi 5c akıllı telefonunu bu CPU ile donatacağı söyleniyor.

     

    Xiaomi'nin yonga seti hakkında bazı ayrıntılar açıklanmış durumda. Çinli şirketin bu yıl Pinecone CPU'nun V670 ve V970 kod adlı iki varyantını çıkaracağı belirtiliyor. Mi 5c modelinin ise alt sınıf V670 ile piyasaya sürülebileceği gelen haberler arasında.

     

    Xiaomi'nin 10nm'lik yonga seti 2017'nin 4. çeyreğine yetişecek


     

    V670 dört adet Cortex-A53 büyük çekirdek ve dört adet Cortex-A53 küçük çekirdek kullanıyor. Ayrıca 800MHz saat hızına sahip Mali-T860 MP4 grafik işleme birimi ile donatılmış olacak. V670'in 28nm üretim sürecine sahip olması beklenirken, üst seviye model V970, Snapdragon 835 veya Samsung Exynos 8895'le aynı şekilde 10 nm üretim süreciyle gelecek.

     

    Ayrıca Bkz.1.000 km menzilli ve 760 beygir: Quant 48Volt
    Xiaomi V970 modelinin ise dört Cortex-A73 çekirdeği ve dört Cortex-A53 çekirdeği ile gelebileceği ve V670'e kıyasla gelişmiş bir performans sunacağı söyleniyor. Bu yılın 4. çeyreğine yetişmesi beklenen yonga setinde minimum saat frekansı 2.0GHz, maksimum frekans ise 2.7GHz değerine ulaşabilir. Ayrıca 900 MHz hızında çalışan Mali 71 MP12 grafik işleme birimiyle daha yüksek bir performans sunacak. Xiaomi Mi 5c, üst düzey Pinecone CPU'yu içermeyecek, ancak önümüzdeki Mi 6s ve Mi Note 3'te bu işlemcinin kullanıldığını görebiliriz.

     

    Xiaomi, bu hareketle Qualcomm'a yonga setli bağımlılığını azaltırken, Samsung da dahil olmak üzere giderek daha fazla şirket kendi CPU'larını üretmeye başlamış olacak. Bildiğiniz gibi Qualcomm'un ismi son zamanlarda bir takım haksız rekabet davalarına karışmıştı. Son olarak Apple, Qualcomm'u yonga setleri için aşırı miktarda lisans ücreti isemekle suçlamıştı.

     







  • Bu durumda zaten diğer firmalara göre ucuz olan telefonların fiyatları daha da düşer mi acaba? Tabi daha fazla performans daha pahalıya gelecektir ama buna göre bir oran vs. vardır sanırım. Ve mi6 da umarım mi5 gibi internet üzerinden yaygın bir şekilde ulaşılır ülkemizde.

  • Rekabet iyidir ama o kadar kolay diğil o işler Lg yapamadı şuan İntel le ortak yapmaya çalışıyo diger işlemçi firmalarıda Samsung ve Qualcom hariçinde performanslarında sorun yokda enerji tüketimi işini beçeremiyorlar yılların birikimi olmasına ragmen bekleyip görçez yaparlarsa son kullanıcı için şahane olur.

  • uzakdoğunun gözbebeği bir firma patronunu tv de izlemiştim .. vizyon sahibi adam .. tamamen özeleştirilmiş bir alet istiyor beliki . apple gibi kulaklık girişini kaldırmaktan öte bişiler yapmak istediği belli

  • bu firmanın sahibi olacak kişi biz telefon işinden para kazanmıyoruz diyordu? o zaman işlemci üretmesinin anlamı nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    bu firmanın sahibi olacak kişi biz telefon işinden para kazanmıyoruz diyordu? o zaman işlemci üretmesinin anlamı nedir?

    maliyeti minimize ederek karı attırmak olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anldrms34 -- 7 Şubat 2017; 11:1:24 >
  • Rekabet iyidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: anldrms34

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    bu firmanın sahibi olacak kişi biz telefon işinden para kazanmıyoruz diyordu? o zaman işlemci üretmesinin anlamı nedir?

    maaliyeti minimize ederek karı attırmak olabilir

    işlemcinin argesi şusu busu da maliyet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless


    quote:

    Orijinalden alıntı: anldrms34

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    bu firmanın sahibi olacak kişi biz telefon işinden para kazanmıyoruz diyordu? o zaman işlemci üretmesinin anlamı nedir?

    maaliyeti minimize ederek karı attırmak olabilir

    işlemcinin argesi şusu busu da maliyet.

    Başlangıç için evet. Sonrası için hayır.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    firma hayatı boyunca aynı işlemciyi mi üretecek? sonraki nesiller için arge yok mu?
  • Zaten ucuz olan telefonları bu hamleyle dahada ucuzlatırlarsa karşılarına kim çıkacak merak ediyorum. Ülkemizde de Xiaomi popüleritesini ve satışlarını sağladı. Mi6 vb. mutlaka gelir yine. Çünkü büyük tüm online ticaret sitelerinde açık ara farkla en çok satılan cihaz Mi5. Bu başarı gerekli dikkati çekmiştir ithalatçılardan.

  • Hadi inşallah :D

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Hayır tabiiki. Ama başlangıçtaki sabit maliyetler ileride zaten halihazırda edinilen ekipmanlar ve bilgiler olduğundan maliyetleri düşürecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 8 Şubat 2017; 8:25:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.