Şimdi Ara

AMD Intel için yeni yonga seti hazırladı ve Abit Fatal1ty F-I90HD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 5.5 milyar ABD doları karşılığında AMD çatısı altına giren ATi'nin bu operasyonu sonucunda doğal beklenti Intel ile olan yonga seti bağının sona ermesine yönelikti. Bu beklentiler yine geçtiğimiz aylarda Intel'in alternatif yonga seti kullanımına yönelik olarak ATi yerine SIS çözümlerini gündemine aldığını açıklaması ile iyice kendini belli etmişti. Zaten AMD (ATi)'nin Intel'e yönelik olarak hazırladığı son yonga seti olan RD600'ün anakart üreticilerinden sadece DFI tarafından kullanmasının arkasında da Intel'in üreticilere yaptığı baskı olduğu söyleniyordu. Fakat son gelen bilgiler gösteriyor ki RD600 yonga seti AMD ve ATi'nin Intel için hazırladığı meğer son yonga seti değilmiş zira firmanın bu ay içerisinde duyuracağı yeni Radeon Xpress 1250 (690G) yonga seti Intel için de hazırlanmış hatta Abit bu yonga seti ile birlikte ürün gamı içerisinde ilk defa entegre grafik işlemcili giriş seviyesinde konumladırılabilecek Fatal1ty serisinden yeni bir anakartı F-I90HD MicroAtx'i duyurdu.


    Yonga seti üzerinde her ne kadar RS690 yazsa bile bildiğiniz gibi AMD yonga setlerinde isim ve logo değişikliğine giderek bahsi geçen yeni yonga setlerini "690" adı altında topladı.

    AMD (ATi)'nin yeni yonga seti RS690'nın en büyük yeniliği sahip olduğu entegre grafik işlemcide yatıyor. Zira yonga seti ATi'nin geçtiğimiz dönemlerde Nvidia'nın orta segmentte ciddi başarı yakaladığı GeForce 6600 serisine cevap olarak hazırladığı X700 grafik işlemcisinden türetilmiş yeni bir entegre grafik işlemci (IGP) kullanıyor. Türetilmiş diyoruz zira anakartta kullanılan grafik işlemci X700'de kullanılan ile aynı değil. ATi yonga seti üzerindeki yer darlığınıdan dolayı (sadece X700 grafik işlemcisi 120 milyona yakın transistöre sahip) X700'ün sahip olduğu 8 adet iş hattı sayısını yarıya düşürmüş dolayısı ile 690G ile gelen entegre grafik işlemci üzerinde 4 adet iş hattı yer alıyor. Fakat Radeon Xpress 1250 (690G) yonga seti bu hali ile bile gerek AMD gerekse de Intel işlemciler için hazırlanmış en yüksek peformansı veren entegre grafik işlemci çözümlü yonga seti olma ünvanını da kazancak gibi. DirectX 9 desteği ile birlikte ATi'nin AVIVO teknolojisini de destekleyen entegre grafik işlemci ayrıca HDMI desteğine de sahip. Bu önemli bir gelişme, ATi'nin Radeon Xpress 1250 (690G) yonga seti ile birlikte tek kablo üzeinden yüksek çözünürlükte görüntü ve ses aktarmaya yarayan ayrıca sektördeki uzmanlar tarafından geleceğin standardı olduğu ifade edilen HDMI desteği de anakartlara geliyor. Yeni yonga seti ek olarak ATi'nin en güncel güney köprüsü olan SB600 ile birlikte geliyor ve bu sayede çok sayıda USB ve SATA ile yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet yetenkelerini kullanıcılara sunuluyor. Yonga setinin diğer özelliklei genel itibariyle yeterli gelen ve bilinen özellikleri. AMD'nin soket AM2 formundaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olan yonga seti 800MHz'e kadar DDR-2 bellek desteğine de sahip.

    AMD (ATi)'nin yeni yonga seti Radeon Xpress 1250 (RS690)'ü büyük anakart üreticilerinin önemli bir bölümünün kullanacağını daha önce belli olmuştu. Hatta başta Asus olmak üzere bazı firmalar yonga setini kullanan yeni modellerini de gün yüzüne çıkardı ki birçoğunun haberlerini forumlarımızda da sizler ile paylaştık. Fakat üreticilerinin büyük bir kısmı yeni yonga setini kullanan AMD uyumlu anakartlarını duyururken bu noktada farklılığı ilk yaratan firmalardan biri Abit oldu ve Radeon Xpress 1250 (690G) yonga setini kullanan Intel uyumlu yeni anakartı F-I90HD MicroAtx'i duyurdu. Abit'in yeni anakartı firmanın daha çok yüksek performansı hedef alan Fatal1ty serisinden çıktı. Intel'in başta Core 2 serisi olmak üzere LGA775 (soket T) formundaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu olan ve 1066MHz fsb desteği ile gelen anakartn en önemli özellikleri sahip olduğu entegre grafik işlemci ve HDMI (1080P) çıkışı olarak gösterilebilir. Harici bir ekran kartı kullanmak isteyenler için PCIe X16 slotuna da sahip olan anakart, her ne kadar microATX formunda olsa bile sahip olduğu Fatal1ty markası ve %100 Japon kapasitörler ile adeta yüksek performans isteyenler içinde hazırım mesajı veriyor. Ankartın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkında bir bilgi olmamakla birlikte, Şubat sonu veya en geç Mart başında anakartın satışına başlanabileceği de söyleniyor.


    Abit Fatal1ty F-I90HD MicroAtx'in teknik özellikleri


    Sayfanın Linki : http://www2.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=Fatal1ty+F-I90HD&fMTY




  • çok enteresan bir ürün,hem micro atx,hem yok yok içinde , hem de fatality serisinden olduğuna göre performans severlere de hitap ediyor.

    Yine de Jonathan'ın bunu kullanmak istiyceğini sanmıyorum
  • AMD,Intel'e yongaseti hazırlıyo bak bak yağ mı çekiyo napıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 15 Şubat 2007; 23:30:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    AMD,Intel'e yongaseti hazırlıyo bak bak yağ mı çekiyo napıyo


    AMD bu adımlar ile ATi'nin yarım kalan projelerini bitiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 15 Şubat 2007; 23:31:52 >
  • Intel piyasada bu kadar satış yaparken; bari bizde intel anakartı satıp işlemciden kaybettiğimizi anakartdan kazanalım diye düşünüyorlar herhalde.
  • x700 6600'ün rakibiydi 6600gt'ye rakip çıkan kart ölü doğan x700xt'ydi
  • entegre ekran kartı için iyi bir adım. bir çok kişi ekran kartına para vermek istemiyor.
  • lcd tv altına pc koymak için süper bişi olmuş bu :L
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orjinalden alıntı: F@ruk

    AMD,Intel'e yongaseti hazırlıyo bak bak yağ mı çekiyo napıyo


    AMD bu adımlar ile ATi'nin yarım kalan projelerini bitiriyor



    Sayın editörüm artık Amd&Ati'nin bir görüşü olsun. Rakibine çipset üreteceğine ati'yi geliştirsin.
  • anakartı aldık diyelim birde HD TV oda bi 5000YTL cik iyisinden
  • hiçte fatalıty serisi anakartlara benzemiyor daha çok onboard ekran kartlı anakartlara benziyor
  • giriş seviyesi bir anakart almayı düşünenler için hoş bir seçim.

    ama ben şahsen 945p mi pek değiştirmeyi düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.