İlk bakışta yakın çekim yapmış ancak makro moduna almamışsınız gibi duruyor. Birde exif e bakınca, odaklamayı doğru yapmışsınız (belkide) ama 1.3 saniyelik enstantane ve el titremesi nedeniyle flulaşmış gibi
yeni başladım ve makineyi de tanımaya çalışıyorum, acemilik ondandır. Ayrıca, artık bu modellerin de bir başlığı olsun istedim, belki paylaşımlar olur.
<PlutosDaddy> Odaklamayı manuel yapmaya çalıştım, açıkçası 5-6 pozun en iyisi buydu. Floresan ışık altında çektim, ama o konuda çok ayar yapmadım.
Bu arada, <Ahmet1980> enstantene'nin 1,3 sn olduğunu nasıl anladınız? Daha küçük değerlerde daha net olur mu?
<b1kerboy> Sizin fotoğrafları gördüm, gayet güzel, öğrendiğiniz özellikleri burada paylaşmanız daha da güzel. Ayrıca, karanlık arka plan ayarını nasıl yaptınız, anlatırsanız sevinirim.
Odaklamayı mümkün mertebe manuel yapmayın, auto da bırakın. Çekimin 1.3 saniyede olduğunu exif bilgisinden anladım. Yani pc de resime sağ tıklayıp özellikler diyerek (acdsee ile, diğerleri nasıl bilmiyorum) Aynı şekilde makinada LCD' den resimi izlerkende detaylı modda görebilirsiniz bunları. Enstantane ne kadar düşük olursa (çekim süresi hızlı olursa) titreme olasılığı azalır.
Arka tarafı karartmak için obje üstünde flaş patlatmak gerek. Obje üstünde yakın mesafeden flaş patlarsa arkaya karanlık etkisi verir bu durum.
Ama obje üstüne yakın mesafeden flaş aynı zamanda nesne üstünde ışık patlaması ve flaş yansımasına da neden olur
quote:
Orjinalden alıntı: Ahmet1980
Odaklamayı mümkün mertebe manuel yapmayın, auto da bırakın. Çekimin 1.3 saniyede olduğunu exif bilgisinden anladım. Yani pc de resime sağ tıklayıp özellikler diyerek (acdsee ile, diğerleri nasıl bilmiyorum) Aynı şekilde makinada LCD' den resimi izlerkende detaylı modda görebilirsiniz bunları. Enstantane ne kadar düşük olursa (çekim süresi hızlı olursa) titreme olasılığı azalır.
Arka tarafı karartmak için obje üstünde flaş patlatmak gerek. Obje üstünde yakın mesafeden flaş patlarsa arkaya karanlık etkisi verir bu durum.
Foruma fotoğraf ekleyebilme kurallarını okumadan önce, haliyle yüksek çözünürlükte çektiğim fotoğraflar da oldu. Acaba, bunların çözünürlüklerini nasıl düşürebilirim? Fotoğraf makinemle bunu yapabilir miyim? Bu konuda ve genel olarak, bilgisayar programı tavsiyeleriniz ne olur?
Foruma fotoğraf ekleyebilme kurallarını okumadan önce, haliyle yüksek çözünürlükte çektiğim fotoğraflar da oldu. Acaba, bunların çözünürlüklerini nasıl düşürebilirim? Fotoğraf makinemle bunu yapabilir miyim? Bu konuda ve genel olarak, bilgisayar programı tavsiyeleriniz ne olur?
kolay gelsin
Foto makinende bunun ayarlaması olması lazım,benimki A530 benimkinde var Manuel ayarların sonuncusuydu galiba