Şimdi Ara

Facebook 2 milyar kullanıcı hedefine yürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook 2 milyar kullanıcı hedefine yürüyor


    Artık dünyanın en kalabalık nüfusu haline gelen Facebook, duracak gibi görünmüyor. İnternete her yeni katılan kullanıcıdan faydalanma imkanı olan sosyal ağ devi gözünü 2 milyar barajına dikmiş durumda.


     


    Azalmıyor aksine artıyor


     


    Firmanın açıkladığı geçen yıl son çeyrek raporlarına göre toplam aylık kullanıcı sayısı 1.86 milyar oldu. Bir önceki çeyrekte bu rakam 1.79 milyar iken geçen yıl aynı dönemde 1.59 milyar dolar olarak gerçekleşti. Facebook borsa tarihindeki en fazla kullanıcısını geçen yıl son çeyrekte kazandı.


     


    Gelir anlamında çeyrek dönem olarak 8.8 milyar dolar elde edildi. Yıl bazında yüzde 50 artış sağlanırken yine aynı büyüme oranında yıl genelinde 27 milyar dolar gelir geldi. Video reklamların da etkisiyle ABD ve Kanada’da yaşayan her Facebook kullanıcısı firmaya 20$ kazandırdı.


     


    Geçmiş yıllarda Facebook’un artık önemini kaybedeceği raporları sıklıkla gündeme gelirdi ancak bugün itibariyle sosyal ağın daha fazla önem kazandığı görülüyor. Gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bağlantı üzerinden Facebook hizmetleri, kırsal kesimlere havadan internet bağlantısı sağlama gibi büyük yatırımlar amacına ulaşmış görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.SoundHound, yapay zeka teknolojileri için 75 milyon dolar yatırım aldı

    Çeyrek bazda firmanın 70 milyon kullanıcı kazandığı hesap edilirse yılın ortalarına doğru 2 milyar rakamı da geçilmiş olacak. Bugüne kadar hiç bir uygulama veya internet hizmeti bu denli büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmamıştı. Facebook bu açıdan da rekor kırmış oldu.


     







  • Fake kullanıclar da buna dahil mi :)

  • Bide her sene arkadaş listesinden toptan kurtulmak ve yeniden düzenlemek için yeni bir hesaba geçenler var. Beş yılda beş hesap açmış adamın kullanmadığı hesaplarda rakama dahildir kesin.

  • iki milyar işsiz adam..

  • 2 milyar tane bilgi yani. Ne para eder ama... hala kullanan varmi su zamazingolari? Simdiye kadar hicbirini kullanmadim cok sukur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir oyun vardı birsürü görev vardı 1 gmrev için 7-8 arkadaş istiyordu ben facebook açıp görevlerin isteğini atıp kendi içimde bitiriyordum. Şifresini unuttukça açtımda açtım o 2 milyarın 500-600 tanesi benim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A NEW LİFE

    Bir oyun vardı birsürü görev vardı 1 gmrev için 7-8 arkadaş istiyordu ben facebook açıp görevlerin isteğini atıp kendi içimde bitiriyordum. Şifresini unuttukça açtımda açtım o 2 milyarın 500-600 tanesi benim

    Şurda bir hatanız var toplam kullanıcı sayısından bahsetmiyor. Aylık kullanıcı sayısı 1.86 milyar.
  • beleş istihbarat

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Fake kullanıclar da buna dahil mi :)

    İllaki dahildir. Yarısı fake vardır rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 milyarın 1.5 milyarı fake hesap zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • facebook artık bilgi çöplüğü reklamdan geçilmez bi hale geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.