Şimdi Ara

Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Bu videomuzda özellikle terörle mücadelede etkin olarak kullanılması beklenen yerli üretim kara gözetleme radarları ACAR ve Retinar PTR'yi inceleyeceğiz.
     
    Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar

    Kara gözetleme radarları, askeri birlikler, hava alanları, kritik tesisler, sınırlar ve sınır kapıları ve devriyelerin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılıyor. Her türlü hava şartında görevini yerine getirebilen radarlar, yürüyen insanı,küçük ve büyük araçları farklı menzillerden tespit edebiliyor.  

    Hayvan ile insanı da ayırt edebilen radarlar özellikle ülkemizin güneydoğusunda elektro optik sistemlerin zaafiyetlerini gidermek için en uygun çözümü sunuyor.

    Dilerseniz şimdi yerli imkanlarla üretilen iki radarımızı inceleyelim.
     
    Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar

    ASELSAN tarafından geliştirilen kara gözetleme radarı ACAR, kara ve deniz yüzeyinde hareket eden cisimleri tespit ,takip ve sınıflandırma özelliğine sahip.

    Azami yaklaşık 40 kilometre menzile sahip olan ACAR, 12 kilometre mesafeye kadar yürüyen tek bir insanı,20 kilometreye kadar küçük araçları, 25 kilometreye kadar helikopterleri ve 35 kilometreye kadar büyük araçları tespit edebiliyor.

    Kolay ve hızlı kurulum imkanı sağlayan ACAR, 360 derece dönerek tarama yapabilmesinin yanı sıra istenildiği takdirde belirli bir açıda da arama-tarama yapabiliyor. Tripod üzerinde sabit olarak kullanımın yanı sıra mast üzerinde araçlara entegre şekilde de kullanılabilen ACAR, 2 kişi tarafından kolayca taşınabiliyor.
     
    Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar 
     
    Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatına başlanan Otokar  üretimi Kobra 2 araçlarının sınır güvenliği amacıyla geliştirilen versiyonunda da ASELSAN üretimi ACAR kullanılıyor.

    Bir diğer yerli üretim kara gözetleme radarı olan METEKSAN üretimi Retinar PTR, yürüyen insanı 4 kilometre, küçük aracı 8 kilometre ve büyük aracı 10 kilometre mesafeye kadar tespit edebiliyor. Yine ACAR gibi iki kişi tarafından kolayca taşınabilen ve hızla kurulabilen Retinar PTR, eğitim gerektirmeyen kullanıcı arayüzü ile perronel tarafından kolayca kullanılabiliyor. Toplam 25 kilogram ağırlığa sahip olan radar istenildiği takdirde wifi ile uzaktan da kullanılabiliyor.
     
    Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar

    Her iki radarında özellikle hava şartlarına bağlı kalmaksızın tespit yapabilmesi nedeniyle erörle mücadelede aktif olarak
    kullanılması bekleniyor.

    ACAR ve Retinar PTR'yi tanıttığımız videomuzun sonuna geldik, bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşçakalın.
     







  • insan vücudu %70 su olduğu için su sinyal olarak mikro dalgaya tepki verir
    büyük bir ihtimalle aşırı yüksek mikrodalga (fırın) sinyali gönderip
    bunun karşılığında anlık termal ısı yansımalarını tespit eden
    bir teknoloji olması gerekiyor !

  • teröristi daha ne olduğunu anlamadan tespit edip yok etmek için gayet güzel. inşallah üç beş kuruş hesabı yapılmadan gerekli olan her yerde kullanılır da askerimiz daha fazla şehit veya gazi olmaz.

  • Birileri çalışır, birileride bir milyon 200 bin tllik telefon faturasını millete kitler, birileride bunlara oy verip çalışanlara hakaret eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wi Fi -- 3 Şubat 2017; 8:17:1 >
  • Bizim ulkenin problemi hic bir zaman tespit etmek olmamistir ki zaten.
    Ulkenin yarisi (~%49) size harita uzerinde nerede terorist oldugunu gosterebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 3 Şubat 2017; 8:29:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel alet ya .. kara gözetleme bu işin sırrı tebrik ederim

  • çok güzel bir cihaz daha da geliştirilmeli hemen yurt dışına satmayı düşünmeyin ilk önce mevcut biz kullanalım sonra satmayı düşünün,ülkemizde girişimcile rilk önce satmayı düşünüyorlar bizim askerimiz kullanmadan ama başka ülkelerde böyle uygulamalar yok ilk önce kendin sonra yeni modele geçince eski modeli sat mantığı yerleşse iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    Detayları yok, insanı şekline göre mi tespit ediyor yoksa başka unsurlara göre mi belirtilmemiş. Hayvan ile insanı ayırt ettiğine göre ya sıcaklık görüntü kamerası ile bu işi yapabiliyor olabilir. Kısaca şu şartlar sağlandığında işe yarayacaktır:

    - Hava şartlarının uygun olması gerekir. Yağmurlu ve sisli (nemli) havada sıkıntı yaratacaktır, böyle zamanlarda askerimizin bilinçlendirilmesi ve gözlerine gözlerine daha çok güvenmesi gerekir. Çünkü yağmurlu ve sisli havada termal kameralar çok sağlıklı çalışmaz teknik özelliklerinden dolayı...
    - Teröristlerin termal görüntü kameralarına yakalanmamak için giyebileceği kıyafetler bunu engelleyebilir fakat bu kadar donanımlı terörist pek yoktur herhalde? Dış sıcaklığı düşük kıyafet ile veya ıslak kıyafetlerle gezmeleri durumunda bunu termal kameralar tespit edemeyebilir.

    Tahminimce hava şartlarının mükemmel olduğunu düşündüğümüzde (güneşli, açık vs) bu cihaz faydalı olabilecektir. Gözün o an görmediği hedefleri tespit etmek ne olursa olsun önemli... Fakat bu tarz cihazların ayrıca askerin üzerinde de gezdirebileceği şekilde dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Araçla tespit etmeye çalışırken uzaktaki hedefler rahatlıkla aracı görüp kaçacaktır. Fakat asker üzerinde termal görüntü kameraları çok daha işlevsel geliyor.

    okumayıda bilmiyorsununuz..................

    "Azami yaklaşık 40 kilometre menzile sahip olan ACAR, 12 kilometre mesafeye kadar yürüyen tek bir insanı,20 kilometreye kadar küçük araçları, 25 kilometreye kadar helikopterleri ve 35 kilometreye kadar büyük araçları tespit edebiliyor."




  • Ürettiğimiz kadar askerin polisin elinde de görürüz umarım, doğuda her karakola, devriye aracına şart, yoksa boşa üretmişsin demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 3 Şubat 2017; 11:54:20 >
  • bugun ve tarih boyunda butun savaslarin, catismalarin, problemlerin ana nedeni ekonomiktir. din, millet, ideoloji, kulturel haklar ikincil nedenlerdir, cogu zamanda bahanesidir. bu sebeble daglar sinirlar kontrol altina alinmadigi, kacakcilik engellenmedigi surece pkk sona asla ermez. cunku ortada sinir kacakciligindan cok buyuk bir rant sozkonusu. ortada ekonomik bir cikar oldugu surece pkk olmasa baska bir nusubet bu rant icin silahlanip daga cikacatir. bu sebeble bu cesit teknolojiler, mutlak sinir kontrolu dogudaki sorunu cozmek icin olmazsa olmaz gereklerden bir tanesi. bu sekilde dagdaki terror sona erip yarattigi istikrarsizlik sona erdirildikden sonra sehirlerde huzuru saglamak icin dogu ile bati arsindaki ekonomik ucurumun kapatilmasi gerekir. buda terrorun baska bir ekonomik nedenidir.

  • Kötü niyetli binlercesi zaten içimize girip çoktan yuvalanmaya başladı bile bu saatten sonra dıştan çok iç tehditlere önem vermemiz lazım.

  • Adamın dediğinde ne var ki bence sen onun yazdığını anlamadın

    Bu tür gelişmeleri duymayı hep severim. Umarım TSK adına yararlı olur. Özellikle sınırda, doğudaki üstlerde çok işe yarar.
  • kesin seçim için ürettiler seçiimden sonra kaldıracaklar tedavülden :)

  • Bu ülkede değişik bir kafa yaşanıyor, makarnadan kaynaklandığını sanıyorum. Eğer hükümeti sevmiyorsanız bu ülkede, chp lisinizdir. Ayrıca eğer chp liyseniz,kesin olarak chp milletvekilinin yaptığı hatayı savunuyorsunuzdur!! Ve milyarlarca para çalınan, rant sağlanan, rüşvet alan sizin oy verdiğiniz partiye mensup biriyse görmezden gelinir. Partidaşlar sus pus olur, hatta ve hatta ayakkabı kutusunda bulunan milyarlar aslında bir hayır kurumuna aittir de nedense bankada değil evde saklanır. Mesela bir dernekte çocuklara tecavüz edilir bu ülkede, bakan der ki '' bu olay bir kere olmuştur, büyütmeyelim ''. Bu bakanın hükümetine oy veren namus timsali partidaşlar yine sus pus olur.

    İşte böyle bir ülke haline getirildik. Bunun sorumlusu sus pusçulardır. Ayranın neden milli içecek olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Birileri çalışır, birileride bir milyon 200 bin tllik telefon faturasını millete kitler, birileride bunlara oy verip çalışanlara hakaret eder.



    Arkadaşın dediği gibi. akp yanlısı değilsen kesin chp lisindir. Adamların zihinleri o kadar bulanmış ki akp karşıtı olan her düşünceyi chp ye yontuyorlar. Allah akıl fikir versin.
    Konumuza gelelim;
    "Meclis, milletvekillerinin 1 yıl içinde 2 maaş tutarına kadar olan telefon ve posta masraflarını karşılıyor, ancak başkanlık divanı üyeleri için bir üst sınır bulunmuyor"
    o başkanlık divan üyeleri dediğimiz isimlerin %90 nı kimler oluşturuyor biliyor musun? hani şu bir üst sınırı bulunmayan kişiler, senin peşinden koştuğun akp nin isimleri. sen onların bırak telefon faturalarını yaptıkları her masrafı her ay çatır çatır ödüyosun ama tabi senin bundan haberin yok. sonra biri çıkmışta millete telefon faturasını kitlemiş tepkimi göstereyim.. aynı tepkiyi seni her ay soyanlara gösterme sakın. çünkü onlar akp li. Yeter ki akp li olsun ben öderim diyosun degil mi? Normaldir..
    Birileri de elektrik faturanda geçirir, su faturanda geçirir, doğalgaz faturanda geçirir, elektronikte geçirir, beyaz eşya da geçirir, tekstilde geçirir, araba alırsın gümrükte geçirir, sigortada geçirir, bandrolde geçirir, muayanede geçirir, benzinde geçirir, mazotta geçirir, lpg de geçirir, ötv de geçirir, mtv de geçirir, kdv de geçirir, sağlıkta geçirir, ulaşımda geçirir, iletişim de geçirir, asgari ücrette geçirir, gece geçirir, gündüz geçirir, sabah geçirir, akşam geçirir.velhasıl attığın her adımda geçirir. hem de bir defaya mahsus değil. bu saydıklarımı ve çok daha fazlasını her gün, her hafta, her ay, her yıl hiç üşenmeden yorulmadan geçirir de geçirir. Ama kızmıyorum bu iktidara. bu cahil, bu fikirsiz millete ne kadar geçirseler müstehaktır. şuram da boşluk kaldı ne olur oraya da geçir diye yalvaran bir millete geçirmemek ne mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSSelamuAleykum -- 3 Şubat 2017; 12:53:9 >




  • Ak parti yönetiminde gerçekleştirilmiştir.Elhamdurillah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanfeb -- 3 Şubat 2017; 12:44:30 >
  • hayırcılar yazmadan hemen yazalım
    -ne kadarı yerli
    -millet aya gidiyo, marsa uydu gönderiyo biz daha insan izleyen radar yapıyoruz
    -bi zahmet yapsın
    -o radarın içindeki materyalin, içindeki bilmemneyi acaba filanca ülkeden mi
    -ben inanmıyorum, operasyonel şeysini göstersinler
    -seçim dönemi yine bu haberler arttı
    :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eSSelamuAleykum

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Birileri çalışır, birileride bir milyon 200 bin tllik telefon faturasını millete kitler, birileride bunlara oy verip çalışanlara hakaret eder.



    Arkadaşın dediği gibi. akp yanlısı değilsen kesin chp lisindir. Adamların zihinleri o kadar bulanmış ki akp karşıtı olan her düşünceyi chp ye yontuyorlar. Allah akıl fikir versin.
    Konumuza gelelim;
    "Meclis, milletvekillerinin 1 yıl içinde 2 maaş tutarına kadar olan telefon ve posta masraflarını karşılıyor, ancak başkanlık divanı üyeleri için bir üst sınır bulunmuyor"
    o başkanlık divan üyeleri dediğimiz isimlerin %90 nı kimler oluşturuyor biliyor musun? hani şu bir üst sınırı bulunmayan kişiler, senin peşinden koştuğun akp nin isimleri. sen onların bırak telefon faturalarını yaptıkları her masrafı her ay çatır çatır ödüyosun ama tabi senin bundan haberin yok. sonra biri çıkmışta millete telefon faturasını kitlemiş tepkimi göstereyim.. aynı tepkiyi seni her ay soyanlara gösterme sakın. çünkü onlar akp li. Yeter ki akp li olsun ben öderim diyosun degil mi? Normaldir..
    Birileri de elektrik faturanda geçirir, su faturanda geçirir, doğalgaz faturanda geçirir, elektronikte geçirir, beyaz eşya da geçirir, tekstilde geçirir, araba alırsın gümrükte geçirir, sigortada geçirir, bandrolde geçirir, muayanede geçirir, benzinde geçirir, mazotta geçirir, lpg de geçirir, ötv de geçirir, mtv de geçirir, kdv de geçirir, sağlıkta geçirir, ulaşımda geçirir, iletişim de geçirir, asgari ücrette geçirir, gece geçirir, gündüz geçirir, sabah geçirir, akşam geçirir.velhasıl attığın her adımda geçirir. hem de bir defaya mahsus değil. bu saydıklarımı ve çok daha fazlasını her gün, her hafta, her ay, her yıl hiç üşenmeden yorulmadan geçirir de geçirir. Ama kızmıyorum bu iktidara. bu cahil, bu fikirsiz millete ne kadar geçirseler müstehaktır. şuram da boşluk kaldı ne olur oraya da geçir diye yalvaran bir millete geçirmemek ne mümkün.

    Geçirmek derken zaten ne olduğun belli. Şunu ekleyeyim en azından hükümet millete ne yüklediğini biliyor,açıklama yapıyor. 1 trilyonluk fatura gelmiş, sahibi utanmadan haberim yok diyor, daha gelen faturasından haberi yok memleketten nasıl haberin olsun ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf


    quote:

    Orijinalden alıntı: eSSelamuAleykum

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Birileri çalışır, birileride bir milyon 200 bin tllik telefon faturasını millete kitler, birileride bunlara oy verip çalışanlara hakaret eder.



    Arkadaşın dediği gibi. akp yanlısı değilsen kesin chp lisindir. Adamların zihinleri o kadar bulanmış ki akp karşıtı olan her düşünceyi chp ye yontuyorlar. Allah akıl fikir versin.
    Konumuza gelelim;
    "Meclis, milletvekillerinin 1 yıl içinde 2 maaş tutarına kadar olan telefon ve posta masraflarını karşılıyor, ancak başkanlık divanı üyeleri için bir üst sınır bulunmuyor"
    o başkanlık divan üyeleri dediğimiz isimlerin %90 nı kimler oluşturuyor biliyor musun? hani şu bir üst sınırı bulunmayan kişiler, senin peşinden koştuğun akp nin isimleri. sen onların bırak telefon faturalarını yaptıkları her masrafı her ay çatır çatır ödüyosun ama tabi senin bundan haberin yok. sonra biri çıkmışta millete telefon faturasını kitlemiş tepkimi göstereyim.. aynı tepkiyi seni her ay soyanlara gösterme sakın. çünkü onlar akp li. Yeter ki akp li olsun ben öderim diyosun degil mi? Normaldir..
    Birileri de elektrik faturanda geçirir, su faturanda geçirir, doğalgaz faturanda geçirir, elektronikte geçirir, beyaz eşya da geçirir, tekstilde geçirir, araba alırsın gümrükte geçirir, sigortada geçirir, bandrolde geçirir, muayanede geçirir, benzinde geçirir, mazotta geçirir, lpg de geçirir, ötv de geçirir, mtv de geçirir, kdv de geçirir, sağlıkta geçirir, ulaşımda geçirir, iletişim de geçirir, asgari ücrette geçirir, gece geçirir, gündüz geçirir, sabah geçirir, akşam geçirir.velhasıl attığın her adımda geçirir. hem de bir defaya mahsus değil. bu saydıklarımı ve çok daha fazlasını her gün, her hafta, her ay, her yıl hiç üşenmeden yorulmadan geçirir de geçirir. Ama kızmıyorum bu iktidara. bu cahil, bu fikirsiz millete ne kadar geçirseler müstehaktır. şuram da boşluk kaldı ne olur oraya da geçir diye yalvaran bir millete geçirmemek ne mümkün.

    Geçirmek derken zaten ne olduğun belli. Şunu ekleyeyim en azından hükümet millete ne yüklediğini biliyor,açıklama yapıyor. 1 trilyonluk fatura gelmiş, sahibi utanmadan haberim yok diyor, daha gelen faturasından haberi yok memleketten nasıl haberin olsun ki ?

    1- Birileri çalışır, birileride bir milyon 200 bin tllik telefon faturasını millete kitler ! Bak bu yorum senin tayfadan. Şu kitler sözünü de bir analiz eder misin?
    2- Yazıklar olsun diyorum. en azından millete ne yüklediğini biliyor, açıklama yapıyor diyor... Adam dünden razı...


    Allahım..
    Allahım...
    Allahım....




  • Sen razı değilsin değil mi ? E sen ne yaptın o zaman ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.