GPRS, EDGE, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını destekleyen BenQ'nun yeni telefonu E72, 3GSM'de görücüye çıktı. Windows Mobile 6 işletim sistemiyle çalışan telefon klasik bar tipine sahip. 260 MHz hızında, 64 MB RAM ve 128 MB flaş hafızası olan E72, ayrıca 2 megapiksel kamera barındırıyor.
Özellikler:
General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Announced 2007, August Status Available Size Dimensions 108 x 46 x 13 mm Weight 90 g Display Type TFT, 65K colors Size 240 x 320 pixels, 2.0 inches - Wallpapers Sound Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, MIDI, Flash ringtones Speakerphone Yes Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall Call records Practically unlimited Internal 128 MB storage, 64 MB RAM Card slot microSD (TransFlash), buy memory Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps HSCSD No EDGE Yes 3G No WLAN Wi-Fi 802.11 b/g Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP Infrared port No USB Yes, v2.0 Camera Primary 2 MP, 1600x1200 pixels Video Yes Secondary No Features OS Microsoft Windows Mobile 6.0 CPU TI OMAP V1030 260 MHz processor Messaging SMS, MMS, Email Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, Email, MSN Radio No Games Yes Colors Bright red GPS No Java Yes, MIDP 2.0 - MP3/AAC/AAC+/WAV/WMA player - MP4/WMV/3GP player - Voice memo Battery Standard battery, Li-Ion 900 mAh Stand-by Up to 180 h Talk time Up to 4 h
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 17 Eylül 2009; 20:03:57 >
caner bey, yanlış bilmiyorsam benq-siemens (BS)'de çalışıyorsunuz. BS Almanya iflas etti biliyorsunuz. peki yeni modeller ne zaman gelecek? bir de en büyük sıkıntı aksesuar konusunda yaşanıyor. hiçbir yerde BS aksesuarları bulunmuyor. Bunlar hakkında da çalışma var mı?
Orjinalden alıntı: omega3 caner bey, yanlış bilmiyorsam benq-siemens (BS)'de çalışıyorsunuz. BS Almanya iflas etti biliyorsunuz. peki yeni modeller ne zaman gelecek? bir de en büyük sıkıntı aksesuar konusunda yaşanıyor. hiçbir yerde BS aksesuarları bulunmuyor. Bunlar hakkında da çalışma var mı?
omega uzun süredir bu foruma girmemiştim onun için yeni gördüm yazını. şu anda BS Almanya'da üretim yok. üretimin tamamı Tayvan ve Çin e kaydırıldı. yedek parça üreten fabrika bu taşınma sürecinde bir süre üretimi kesmek durumunda kaldı. ama 1 mart itibarıyle üretim yeniden başlıyor.artık yedek parçalar, yeni ürünler, aksesuarların satışına yeniden başlanıyor. yeni modellerden p51 ve sl91 i mart içinde çıkarmayı planlıyorlar. aksesuarlar da parti parti gelmeye başlayacak. ama ondan önce anakart sıkıntımız vardı. öncelik ona verilecek. anakartlar geldikten sonra aksesuar ve yeni ürüne ağırlık verilecek. bu arada biraz sabretmeniz gerekecek.
Orjinalden alıntı: adigehalil sinyal, şarj gibi durumları gösteren ufak bir led...
ışığın rengi kırmızı olsaydı daha iyi olurdu sanki telefonla uyardı çok sırıtmış
şarjı az olunca kırmızı olur, mavi olunca bluetooth açık demektir. yeşil olunca da şarj normal demektir. hatta belki turuncu renk gösteriyorsa o da şarjı eşik düzeyin de altında demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 16 Ağustos 2007; 3:34:55 >
Motorola s9iHD+ KG KM900 ARENA 8gb + 8gb..and...LG KC910 sekiz mp,120fps video+8gb nokia E75+8gbmicrosd SiemensS75+ims700stand+fw47+1gbmmc SXG75Black+1gbmmc+fw26+Sony Ericsson W950 Music devi SX1CARBON Black+32mbFlash+2gbmmc+Ef81+2gbmicrosd+fw58
BenQ’nun Windows Mobile 6 işletim sistemi ile çalışan yeni akıllı telefonu E72, klasik bar tipinde ve oldukça sade bir tasarım sunuyor. Siyah kasa üzerine kırmızı ve gri şerit çekilmiş iki farklı tasarımı bulunan E72, 320 x 240 piksel çözünürlük sunan 2 inç büyüklüğünde TFT ekrana sahip. 13.8 mm kalınlık ve 90 gram ağırlık diğer fiziksel özellikleri arasında. Wi-Fi 802.11 b/g desteği ile hızlı internet bağlantısı sunan E72, EDGE ve bluetooth bağlantı desteğiyle daha da güçlü hale getirilmiş. Windows Mobile 6 işletim sisteminin getirmiş olduğu Microsoft Outlook, Pocket MSN gibi avantajlara sahip cihaz push e-posta desteği de sunuyor. Multimedya özellikleri arasında 2 megapiksel kamera, video kayıt ve MP3 çalar bulunuyor. Saniyede 28 kare fotoğraf kaydedebilen BenQ E72’nin dahili hafızası 20MB. Hafızayı yetersiz bulan kullanıcılar microSD kart desteği ile cihazın bellek kapasitesini artırabilirler.GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 bantlarında çalışabilen E72, 180 saate kadar bekleme, 4 saate kadar konuşma süresi sunuyor. Satış fiyatı henüz belli olmayan E72'nin Kasım ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.
BenQ�nun Windows Mobile 6 işletim sistemi ile çalışan yeni akıllı telefonu E72, klasik bar tipinde ve oldukça sade bir tasarım sunuyor. Siyah kasa üzerine kırmızı ve gri şerit çekilmiş iki farklı tasarımı bulunan E72, 320 x 240 piksel çözünürlük sunan 2 inç büyüklüğünde TFT ekrana sahip. 13.8 mm kalınlık ve 90 gram ağırlık diğer fiziksel özellikleri arasında. Wi-Fi 802.11 b/g desteği ile hızlı internet bağlantısı sunan E72, EDGE ve bluetooth bağlantı desteğiyle daha da güçlü hale getirilmiş. Windows Mobile 6 işletim sisteminin getirmiş olduğu Microsoft Outlook, Pocket MSN gibi avantajlara sahip cihaz push e-posta desteği de sunuyor. Multimedya özellikleri arasında 2 megapiksel kamera, video kayıt ve MP3 çalar bulunuyor. Saniyede 28 kare fotoğraf kaydedebilen BenQ E72�nin dahili hafızası 20MB. Hafızayı yetersiz bulan kullanıcılar microSD kart desteği ile cihazın bellek kapasitesini artırabilirler.GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 bantlarında çalışabilen E72, 180 saate kadar bekleme, 4 saate kadar konuşma süresi sunuyor. Satış fiyatı henüz belli olmayan E72'nin Kasım ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.
EDGE olduğuna emin misin?
Motorola s9iHD+ KG KM900 ARENA 8gb + 8gb..and...LG KC910 sekiz mp,120fps video+8gb nokia E75+8gbmicrosd SiemensS75+ims700stand+fw47+1gbmmc SXG75Black+1gbmmc+fw26+Sony Ericsson W950 Music devi SX1CARBON Black+32mbFlash+2gbmmc+Ef81+2gbmicrosd+fw58
BenQ�nun Windows Mobile 6 işletim sistemi ile çalışan yeni akıllı telefonu E72, klasik bar tipinde ve oldukça sade bir tasarım sunuyor. Siyah kasa üzerine kırmızı ve gri şerit çekilmiş iki farklı tasarımı bulunan E72, 320 x 240 piksel çözünürlük sunan 2 inç büyüklüğünde TFT ekrana sahip. 13.8 mm kalınlık ve 90 gram ağırlık diğer fiziksel özellikleri arasında. Wi-Fi 802.11 b/g desteği ile hızlı internet bağlantısı sunan E72, EDGE ve bluetooth bağlantı desteğiyle daha da güçlü hale getirilmiş. Windows Mobile 6 işletim sisteminin getirmiş olduğu Microsoft Outlook, Pocket MSN gibi avantajlara sahip cihaz push e-posta desteği de sunuyor. Multimedya özellikleri arasında 2 megapiksel kamera, video kayıt ve MP3 çalar bulunuyor. Saniyede 28 kare fotoğraf kaydedebilen BenQ E72�nin dahili hafızası 20MB. Hafızayı yetersiz bulan kullanıcılar microSD kart desteği ile cihazın bellek kapasitesini artırabilirler.GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 bantlarında çalışabilen E72, 180 saate kadar bekleme, 4 saate kadar konuşma süresi sunuyor. Satış fiyatı henüz belli olmayan E72'nin Kasım ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.
o zaman daha super...e mail desteği zaten yeterli...bir hızlanınca.....
bu teli siemensle karıştırmayın...şu an kullandığım ef71 bile siemensle yakından uzaktan alakalı değil...sadece üzerinde benq-semens yazmakta kaldıkı bu e72 de siemens yazısıda mevcutdeğil...
arkadaslar....bakın su an s.e. p1 satılmakta 980 civarı bu telde bu fiatla girebilir..ama ben sanmıyorumki p1 kadar kullanışlı olsun...gecen aya kadar m600 kullanıyordum....bu kadar rahat bir tel kullanmamıştım...sonra n73 ile asus p525 değiştirdik yeğenle valla o denilen windows işletim sistemi öyle sanıldığı gibi bilgisayara benzemiyor..midem bulandı...hemen cıkardım elimden...cok sukur hale hazırda sx1 duruyordu telefon kullanmayı hatırladım....yani işletim sistemine fazla takılmayın bence.....zaten herkesin bilgisayarı var media için codecleri kullanarak işlimi zaten hallediyoruz...
Telefon türkiye ye gelicek kasım gibi bilginiz olsun. artı dış görüntüsü değil özellikleri önemli
bunu neye dayanarak söylüyorsunuz yanlış anlamayın bizde gelmesini çok isteriz ama boşunada umutlanmak istemem. Kahve arkadaşımız telefon ne zaman gelicek sizin bilginiz var mı?
Orjinalden alıntı: karasimsek06 çok hoşta değil tipi görülmemiş yada daha klas olabilrdi simens c45 gibi
c45 ile E72 nin tasarımları karşılaştırılamaz bile bence
quote:
Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_
quote:
Orjinalden alıntı: zegan Telefon türkiye ye gelicek kasım gibi bilginiz olsun. artı dış görüntüsü değil özellikleri önemli
bunu neye dayanarak söylüyorsunuz yanlış anlamayın bizde gelmesini çok isteriz ama boşunada umutlanmak istemem. Kahve arkadaşımız telefon ne zaman gelicek sizin bilginiz var mı?
bilgim yok. kasım ayı bilgisi de ilginç geldi.yani gelecekse de kasıma yetişeceğinden hiç ümitli değilim.
Orjinalden alıntı: tuncayt cihazlar windows mobile a dönüş yapıyor gibiime geliyor.. symbian a göre gerçekten çok program ve oyun mevcut...
windows mobile, java ve symbiandan daha fazla özellik sunuyor. multimedya özellikleri daha üstün. bilgisayara bağlantı ve wifi bağlantılarında çok çok nadir sorun yaşatıyor. ve office programlarını sorunsuz şekilde açıyor. orange menu sistemine sahip. yani default yazılımla beraber çok özellik geliyor ve kullanıcı arayüzü güzel. bence firmalar daha çok windows mobile a yatırım yapacak.
arkadaşında dediği gibi bazı özellikleri yüzünden piyasadaki modellerde geri kaldı belki fiyatıda biraz düşer kahve nin dediği gibi cevabın için teşekkürler kahve ve bizi bilgilendirdiğin içinde.
piyasaya çıkışı çok gecikti ama özellikler bakımından piyasanın gerisinde kaldığını söylemek mümkün değil. bar tipi wm kullanan telefonları biraz incelerseniz demek istediğimi anlarsınız. bunu standart yada symbian kullanan telefonlarla karşılaştırmayın...