Şimdi Ara

Facebook, ZeniMax yaptırımı ile karşı karşıya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]
     
    Teksas'ta görülen davada jüri Oculus'un hak sahibinin teknolojisini çaldığına hükmetti. Dallas Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, Facebook'un iki milyar dolar fiyat karşılığında 2014 yılında satın almış olduğu Oculus'un ZeniMax'a ait Rift sanal gerçeklik kaskına ait bilgisayar kodlarını kullandığını tespit etti. ZeniMax'in ileri sürdüğü dava gerekçesine göre John Carmack, ZeniMax'e ait bir iştirâkta Rift Teknolojisi'nin kilit önemdeki altyapısı üzerinde çalışırken daha sonra 2013 senesinde Oculus tarafından istihdam edildi.
     

    "2 Milyar" Tuttu, "500 Milyon" da Birikmiş Cezası

    Facebook, sonuçtan borsada etkilenmedi. Şirket hisseleri yüzde üç artışla dördüncü çeyrek bilançolarının beklenenin üstüne çıkması dolayısıyla kapanış sonrası alışverişte hız kazandı.
     
    ZeniMax yöneticisi Robert Altman beklenen sonucu karşılarken, bir demeç yayınlayarak şirketin Oculus ve Facebook için bir engelleme kararı çıkartılması ile kendi yazılımlarının ihlâlini durdurmayı düşündüklerini bildirdi. Bu işlem henüz Rift için ne şekilde sonuçlar doğuracağı tam olarak kestirilemiyor.
     
     
     
    Jüri, davalılar tarafından haksız bir şekilde ZeniMax ticari sırlarından yararlanılmadığına hükmetse bile Oculus'un bahsi geçen bilgisayar yazılımlarını kullanmasının doğrudan tescilli ZeniMax telif hakkını ihlâl ettiğine hükmetti. Jüri üyeleri Carmack ve başka diğer Oculus kurucularından Palmey Luckey ve Brennan Iribe'yi ihlâl işlemekten yükümlü buldu. 
     

    Forumdan IP takibi 

    Jüri aynı zamanda Oculus'un Luckey tarafından ZeniMax ile 2012 senesinde imzalanmış gizlilik anlaşmasını, sanal gerçeklik üzerine Carmack ile iştirak etmeye başladığında bozduğunu hükmetti. İkili internette çevrim içi olarak bir forumda görüştü. 
      
    Carmack, Quake ve Doom gibi sükseli yapımların fikir aşamasındaki yeri ile çok tanınan bir yapımcıyken, ZeniMax tarafından alınmasından önce uzun süre bir id Software A.Ş. çalışanı konumundaydı. Şimdi ise Oculus'un geliştirilmesinden sorumlu baş mühendis pozisyonunda.
     
    Facebook'un kurucu yöneticisi Mark Zuckerberg geçen ayın üç haftası boyunca süren duruşmalarda ZeniMax tescilli kodunun Oculus'a yüklenmediğine dair ifade verdi. Oculus sonuca dair değerlendirme taleplerini henüz karşılamadı. 
     
    Jürinin hükmünde Facebook doğrudan yükümlü tutulmasa da alt iştirakının ödemekle sorumlu olduğu bir tazminat ile karşı karşıya kalacaktır, bu aşamadan sonra bir tek temyiz başvurusunda kararın bozulması gerçekleşmediği takdirde.
     
    Oculus sözcüsü Emily Bauer bir beyanat yayınlayarak jürinin ticari sır aşırıldığı kanaatine dair sonucunu temyize götüreceklerini açıkladı ve "Bugünkü yargı kanısı birkaç bakımdan bizleri sükutu hayale uğrattı ancak yılmayacağız" dedi. "Oculus ürünleri, teknolojisini Oculus kökeninden almaktadır".
     
    [/html]







  • Facebook A.Ş. ?


    QWE:QW:EQW::RQW:R:WQE:E:QW:QW


    Şöyle değiştirmek gerekebilir: Facebook İnş. Gıd. Tur. Tic. ve San. A.Ş.

  • hırsız oldukları tescillendi demek...

  • haberi google translate'e sokmuş çıkarmış gibi geldi.

  • dere.beyi kullanıcısına yanıt
    Yok, Facebook ile doğrudan ilişkili değil durum. Oculus, 200 milyon dolar ZeniMax gizlilik taahhütünü bozdukları için ve bir 50 milyon dolar da telif hakkı ihlâlinden, 50 milyon dolar Palmey Luckey Oculus'un tanımında sahtekârlık yaptığından, 150 milyon dolar da Brennan Iribe için ceza kesilmiş.
    Benzeri bir durum Oracle Sun Mikrosistemlerini alınca yaşanmıştı, bu firmaların çabuk davranması gerekiyor yoksa gerçek dünyada savunmazsan kendi tescillenmiş hakkını feshetmiş oluyorsun eğer başka biri de doğal seyrinde kullanabiliyor olursa.
  • gelen paraları elder scrolls 6'ya yatırsalar bari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    haberi google translate'e sokmuş çıkarmış gibi geldi.

    Ben de direk onu düşündüm. Eğer koca DH'de editörler; haberleri google translate ile (tüm metin) çevirecek hale geldiyse vay DH'nin haline.
  • Şu ana kadar gördüğüm en garip üsluplu haber. Google Translate'ten terk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palmer denen bebenin hırsız olduğu belliydi. Dahi diye reklam yaptılar...

    Daldan dala atlayan Carmack'e de hırsızlığı hiç yakıştıramadım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.