Şimdi Ara

Google Chrome’un iOS sürümü açık kaynak haline geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome’un iOS sürümü açık kaynak haline geldi
     
    Google, iOS için Chrome’un kodlarını açık hale getirerek hem açık kaynak dünyası için hem de kullanıcılar için önemli bir adıma imza attı. Takip eden okuyucularımızın bildiği gibi Google’un Chrome tarayıcısı Chromium isimli açık kaynak projeye dayandığı için açık kaynaklı. Ancak önemli bir nokta var ki Chrome’un iOS versiyonu açık kaynaklı değildi. Bunun nedeni ise Apple’ın koyduğu bir şart: iOS’taki tarayıcıların WebKit isimli görüntüleme motorunu kullanmaları gerekiyor. Bu şarttan dolayı Google, iOS’ta kendi görüntüleme motorunu kullanamıyordu.
     
    Dolayısıyla diğer platformlar için yazdığı kodu da iOS sürümüne aktaramıyordu. Sonuç olarak, iOS sürümünün kodları oldukça farklılık gösteriyordu ve açık kaynak değildi. Şimdi ise işler değişti: Google, Chrome’un iOS sürümünün kodlarını Chromium projesine ekledi. Bunun bir sonucu olarak artık iOS geliştiricileri Chrome’un iOS sürümünün kodlarını inceleyerek açıkları daha kolay bir şekilde bulabilirler.
     
    Google tarafından da bu konuda bir ekleme geldi. Google’un yaptığı açıklamaya göre, kodlar artık açık halde olduğu için Chrome iOS sürümünün geliştirilmesi hızlanacak. Ayrıca şirketin Chromium'da yaptığı testler artık iOS için de geçerli olacağı için, çapraz platform özellikler geliştirmek de daha kolay hale gelecek. Diğer bir deyişle, programlamayla bir alakanız olmasa ile bu yeni gelişme işinize yaracak. Bu durum sayesinde artık daha sık gelecek güncellemeler ile Chrome iOS sürümünün Android sürümüne yaklaşması kolaylaşacak.
     







  • Samsung ta yapsa ...

  • Bu "açık kaynak" kelimesi ne demek?Hep duyuyorum bunu ama bilmiyorum?Pek teknolojik bilgim yok bu konularda.Bana da yazıverin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vega

    Bu "açık kaynak" kelimesi ne demek?Hep duyuyorum bunu ama bilmiyorum?Pek teknolojik bilgim yok bu konularda.Bana da yazıverin

    Merhaba,

    "Açık kaynak" demek yazılımın kodlarının herkese açık şekilde görüntülenebilir olması demek oluyor. Bu sayede, daha fazla kişi kodları inceleyebiliyor. Bunun sonucunda ise; yazılımın hatalarının daha çabuk kapatılması, (eğer proje sahibi koda katkı yapılmasına izin veriyorsa) yeni özelliklerin daha çabuk eklenmesi, yazılımın kullanıcıdan gizli bilgi çalma vs. gibi şeyler yapıp yapmadığının anlaşılması gibi çok sayıda kullanıcı yararına olan durum gerçekleşiyor.




  • iOS'ta Chrome kullanan mı varmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.