Şimdi Ara

Lityum iyondan 2 kat daha fazla kapasiteli, patlama riski olmayan pil geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lityum iyondan 2 kat daha fazla kapasiteli, patlama riski olmayan pil geliştirildi

    Akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, elektrikli otomobiller veya diğer şarj edilebilir elektronik cihazların çoğu lityum iyon pillerden güç alıyorlar. Maalesef Samsung ve HP gibi şirketler de farkında ki yapısal bütünlüğünü etkileyen herhangi bir imalat hatası lityum iyon piller için büyük tehlike oluşturabiliyor.

     

    Bugünün lityum iyon pillerinde, anot ve katot tabakaları arasında oldukça yanıcı bir sıvı elektrolit ve gözenekli materyal katmanı bulunuyor. Ve eğer bu sıvı açığa çıkarsa ya da başka bir şekilde tehlikeye girerse, piller alev alıp patlayabiliyorlar. Pil gelişimindeki en önemli nokta; patlama riski olmadan uygun maliyetli, verimli, uçucu olmayan bir elektrolit maddenin oluşturulabilmesi. Ve Tufts Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bilmeceyi çözmüş olabilirler.

     

    Malzeme Bilimi Profesörü ve eski plastik mühendisi Mike Zimmerman ve ekibi, dayanıklı, hafif bir katı plastik elektrolit malzemesi oluşturdu. Zimmerman'ın iyonik pilinde yanıcı sıvı yerine kullanılan bu plastik film parçası elektrolit görevi görüyor. Piller, Çarşamba günü popüler bilim konularını işleyen Nova isimli TV programında yayınlanacak "Search for the Superbattery" adlı özel bir bölümde sergilenecek.

     

    Ayrıca Bkz.LG G6'nın prototipine ait fotoğraflar ortaya çıktı
    Aşağıda yer alan videoyla da izleyebileceğiniz gibi Demo oldukça etkileyici. Neredeyse birkaç iskambil kartı kalınlığındaki pil, bir iPad'e bağlanıyor. Daha sonra ise tam ortasına bir tornavida saplıyorlar. Buna rağmen hiçbir patlama, kıvılcım, alev alma veya herhangi bir kötü sonuç yaşanmıyor. Ayrıca daha sonra iPad'in aynı pille çalışmaya devam ettiğini görüyoruz. Araştırmacılar yeni pilleri günümüz akıllı telefonlarıyla neredeyse aynı voltaja ihtiyaç duyan bir dizi LED'e bağlayarak da test ettiler. İyonik pil makasla parçalandığında bile LED'ler tüm süre boyunca yanık kalmayı başarıyor.
     
    Yeni pil teknolojisinin tek faydası daha güvenilir olması değil. Zimmerman'ın iyonik pilleri lityum iyon pillerden farklı olarak gerçek lityum metali kullanıyor ve bu da iki kat fazla enerji depolayabilmelerini sağlıyor. Bununla birlikte, piller henüz piyasaya çıkmaya hazır durumda değil. Zimmerman hala yapılacak çok sayıda güvenilirlik testinin bulunduğunu söylüyor. Pillerin seri üretime girebilmesi için gerekli olan üretim tekniklerinin ölçeklendirilmesi de sorunlara yol açabilir. Ancak ekip kalan engelleri atlatabileceklerine inanıyor.

     

    [vimeo=https://vimeo.com/190245545]







  • Samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda beklediğimiz gelişme geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Sonunda beklediğimiz gelişme geldi.

    İhale tarihi 2023

    Son kullanıcıya ulaşma 2043

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 yıldır her pil teknolojisi üzerine yazılan makalenin sonuna aynı cümle ekleniyor: "Bununla birlikte, piller henüz piyasaya çıkmaya hazır durumda değil."

    Sonuç, onlarca farklı pil teknolojisi haberi ve bir türlü egemenliği sona ermeyen lityum-iyon pil teknolojisine mahkumiyet. Kurban kesecem artık şu teknolojilerden birisi gerçeğe dönüşürse

  • ..... hikaye eski, 10dk 'da şarj özelliğine değinilmemiş.
  • Hep aynı söyletiler başka bişey yok. Pil teknolojisi ile ilgili her yıl bu ve benzeri haberler yapılmakta ama somut bir gelişme ne yazık ki kullsnıcılara ulaşamamakda.
    En iyisi siz yazmak için bizde okumak için zahmette buyurmayalım.

  • GERÇEK lityum metali... WQE:QWEQW:EQW:E:QWe


    Dünyadaki lityum rezervi 230 milyar TON civarındadır.

  • Her bilimsel gelişmede açıklama aynı. "Daha yapacak çok şey var". Yap da son aşamada "işte hazır" de...

  • Samsung bunu beğendi :)

  • Bu teknolojiyi hayata geçiren her kim olursa olsun, maddi açıdan dünyadaki en ZENGİN firma olacaktır.
    Günümüzde Pil, gıda kadar önemli bir yerde.

  • donanimhaber yıl 2013;
    rakip teknolojilerden 2,000 kat daha güçlü ve aynı zamanda 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen bir mikropil geliştirdiklerini açıkladı.
    .
    Sonuç olarak 30 kat daha küçük, 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen, kablosuz aygıtların sinyallerini 30 kat daha uzağa aktarabilmesini mümkün kılan bir Lityum iyon güç kaynağı meydana çıkmış oluyor

    https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Lityum-iyondan-2-kat-daha-fazla-kapasiteli-patlama-riski-olmayan-pil-gelistirildi.htm

    ve halan çıt yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 2 Şubat 2017; 14:14:0 >




  • Yine bir çöp proje aynen diğerleri gibi. Gerçeğe dönüşse keşke...

  • alıntı : Yine bir çöp proje aynen diğerleri gibi. Gerçeğe dönüşse keşke...
    alıntı : Pil gelişimi ile ilgili yıllardır çalışmalar olduğu iddia edilir
    iddia ve haberden bir değer taşımaz

    yine dh kullanıcıları pil araştırma geliştirme mühendisi olmuş. birazdan başka bir haberde uzay mühendisi diğer haberde mekanik mühendisi olur. çok zeki milletiz ya

  • Umariz bu sefer seri uretime gececek kadar gelisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veleciraptor

    Yaklaşık 10 yıldır her pil teknolojisi üzerine yazılan makalenin sonuna aynı cümle ekleniyor: "Bununla birlikte, piller henüz piyasaya çıkmaya hazır durumda değil."

    Sonuç, onlarca farklı pil teknolojisi haberi ve bir türlü egemenliği sona ermeyen lityum-iyon pil teknolojisine mahkumiyet. Kurban kesecem artık şu teknolojilerden birisi gerçeğe dönüşürse

    bir seyi lab ortaminda uretip yapmak cok farkli sey, endustriyel olcekde ucuza uretip kullanima sunabilmek, sahada kullanabilmek cok farkli sey. bugun kullandigimiz yeni sandigimiz pek cok teknoloji 50lerde, 60larda lablarda yapilmis, test edilmis seyler. en basitinden oledin gecmisi 60lara kadar uzanir ama kullanilabilir bir urun haline gelmesi ancak 2binleri buldu. bilgisayar teknolojisi burda cok yaniltici rol oynuyor. ayni silikon teknolojisi surekli ufaltilarak hizlar 18 ayda bir ikiye katlandi. buda tum teknolojilerin bu hizla ilerleyebildigi iluzyonunu yaratiyor. oyle degil ne yazikki. temelden yenilikci bir teknolojiden bahsesiyorsak gercek kullanima girebilmesi 10larca yil alabiliyor.




  • Bu iş bu kadar kolay olmayacak Ama önümüzdeki 10...15 sene geçtiğimiz 10..15 den cook daha hızlı ilerlemelere gebe oldugu aşikar

  • ... ama kuyu suyuymuş, içilmiyormuş.
    Bir kere de üretime geçin de duyurum şu piileri, yalancı çobanlar sizi.

  • Adamlarin universteleri nelerle ugrasiyor sadece diploma mercii degil

  • Videodaki gösterim efsane. Herif pili ikiye kesti yine de çalışıyor arkadaş :))

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.