Şimdi Ara

50Hz Tv ile 100 Hz tv arasındaki fark.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
32.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar ben 100 Hz tv. almak istiyorum.. fakat turkiye de 100 Hz yayın yapan kuruluş yok bildiğim kadarıyla.. şimdi ben 100 Hz tv alsam.. Yayın kalitesinde bir fark olur mu.. bunu bana açıklayacak biri var mı aranızda.. Lütfen bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazın.. bekliyorum.. Teşekkürler..

• emin değilim ama yayin 25fps gelse de, bir frame memory'de goruntuyu saklayip double scan yapip yine de 100Hz'de gosteriyorlarsa, gozunu daha az yoracagini tahmin ediyorum... bu iki kat fazla radyasyon anlamina gelir mi???
  • 100 Hertz olanlar görüntüyü yineleme oranı 100 kareye çıkıyor wala bizde hem 100 Hertz hemde 50 Hertz TV var ama emin olabilirsain pişman omazsın bence git ve şaşma 100 hertz SONY al.Hatta mümkünse dijital taramada olsun.
  • yanlıs bılmıyorsam yıneleme hızı bırınde 50 bırınde 100 artık gerısını sen dusun.
  • Refresh Rate: Ekranlar görüntü-siyah ekran-görüntü-siyah ekran-görüntü-siyah ekran-görüntü-siyah ekran-görüntü-siyah ekran

şeklinde çalışırlar.. Bu da görüntünün ne kadar sık değişeceğini gösterir

Valla, bilgisayar monitörlerinde 75 Hz'den düşürmeyin deniyor her zaman.

75'ten aşağısı GÖZLERE zararlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: erman1979

Slm arkadaşlar ben 100 Hz tv. almak istiyorum.. fakat turkiye de 100 Hz yayın yapan kuruluş yok bildiğim kadarıyla.. şimdi ben 100 Hz tv alsam.. Yayın kalitesinde bir fark olur mu.. bunu bana açıklayacak biri var mı aranızda.. Lütfen bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazın.. bekliyorum.. Teşekkürler..

haklısın 100Hz de yayın yapan kuruluş yok çünkü böyle bi yayın şekli yok... 100 hz demek senin izlediğin görüntünün bir saniyede 100 kere tazelenerek ekrana gelmesi yani gözünün daha az yorulması demek hepsi bu...
  • 50 HZsaniyede 50 kere resim satırını tarıyorsa 100 hz 100 kere tarıyor bunun gibi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100 Hz tv ile 50 Hz tv arasında görüntü oluşturma teknolojisi farklıdır. 50 Hz tv'lerde ekranda görülen bir görüntü karesi aslında 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Bilindiği gibi ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Bu iki yarım taramalı ekran yeterince hızlı değiştiği için ve ekranın fosforlu özelliğinden dolayı sanki tek kare imiş gibi görünür. Buna "interlaced" görüntü denir. 50 Hz tv'lerde iki yarım karenin geçişi her ne kadar hızlı da olsa özellikle ekran boyutları büyüdüğünde geçişler izleyici tarafından titreşim gibi algılanır. Ekran boyutları küçükken 50 Hz tv'lerde ekrandaki titreşim çok rahatsız edici değilken 70 ekran üzerindeki boyutlarda belirginleşir ve 80 ekran üzerinde de rahatsız edici olmaya başlar (göz sağlığı açısından da zararlı). 100 Hz'lik tv'lerde ekrandaki görüntü tek seferde taranarak oluşturulduğu için ekranın titremesi söz konusu değildir.
    Ekran boyutunun 80 ekran üzerinde olduğu durumlarda tv'nin 100 Hz. olması seyir kalitesini artıracağı gibi gözleride rahatsız etmez. Büyük ekran ve yüksek teknoloji tv almaktaki amaç kaliteli bir görüntü elde etmek olduğuna göre tv. alacaklar yanlız 100 Hz olayına sabitlenip kalmasınlar zira görüntü kalitesini belirleyen birkaç önemli parametre daha var. Bunların da olmasına dikkat edilmelidir, aksi halde para boşa harcanmış olur.
    1-Gerçek düz ekran olması: Düz olmayan ekranlarda özellikle köşe ve kenarlarda görüntü deformasyonları olabileceği gibi her açıdan kolayca izlenmesi de tatminkar değildir.
    2-Görüntünün "progressif scan" olması: Daha kaliteli bir görüntü (bilgisayar ekranındaki gibi)
    3-Digital komponent video girişi (DVI) veya analog komponent video girişinin (RGB, Y,Pb,Pr) olması. Tv. ne kadar kaliteli olursa olsun ona hangi kalitede görüntü girişi olursa alınacak görüntü kalitesi de o kadardır. Örnek vermek gerekirse kompozit video bağlantısı (sarı kablo) ile komponent video bağlantısı arasında %30 görüntü kalitesi fark eder.

Tv alacaklar için bir alternatif daha var eğer 4:3 ekran saplantısı yoksa 16:9 ekranlara da bakılmasını önereceğim. Çünkü geleceğin görüntü formatı "wide-screen" dir. DVD ve film endüstrisi bu ekran formatını desteklemekte.

• bu topiğe cevap yazayım dedim ama bana söylenecek bir şey pek kalmamış.yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim.yüzde on daha iyi bir görüntü için yüzde kaç daha fazla ödüyoruz bu çok önemli.ikinci bir konu da pekçok kişinin kaliteli bir yayını olmadan bu tip teknolojilerden medet umması.
    adam kot altında oturuyor.oda içi anten kullanıyor.gidip 100 hz televizyon alıyor.önce gidip dijital uydu alıcısı alsana?önce mevcut yayınını güçlendir.sonra kalite tv al.saygılar.
  • herkese slm ben sony marka televizyon almak istiyorum bu konuda tel konusunda yardımcı olacaklara tşkler kadir.elaziz@mynet.com saygılar
  • soç olarak düşünürsek 50hz tv 100hz tv arasında görüntü netliğivar saniyede(100hz)defa satır tarıyor diğeri ise50 defa buda gözü yormuyor ama 50hz tv ye göre 100hz tv birazdaha bozuk bi görüntüverebilir dijital biyayın kullanmıyorsan kullanıyorsan bisorun olmaz hayırlı olsun
  • Arkadaşım 50HZ ile 100 Hz arasında baya fiyat farkı var sanırım Türkiyede bu HZ olayı okadar bilinmiyor ama yurt dışında insanlar tv alırken 100Hz olmasını gerçekten arıyorlar bence 100Hz al ileriye dönük hem görüntü fark eder hemde gözün daha az yorulur
  • Teknik farkını bilmiyorum ama , mağazalarda gördüğüm kadarıyla 100 hz çok daha güzel gösteriyor.
  • 50 Hz ile 100 Hz arasındaki fark çok fazla olmasına rağmen 70 ekran ve üzeri TVlerde 100 Hz geçerli. Zaten 55 ekran ve altı için 100 Hzlik üretim sözkonusu değil. Ama bence bu konuda kaliteden kacmamak gerekir. 100 Hz alacaksan Sony ürünlerini tercih etmelisin. Adamlar bazı konularda olayı bitirmişler.
  • merhaba arkadaşlar merak ettigim konu digital uydu alıcım var ben 100 hz tv değilde 50 hz. 84 ekran tv alsam ekranda görüntü netliginde bozukluk olurmu veya 100 hz. gibi güzel gösterirmi şimdiden teşekkür ederim
  • 50hz dir
  • aymatov emin ol aynı olmaz 100 hertz ten şaşma
  • hz yukseldikte renk kalitesi duser ama goz acisindan yuksek olmasi iyidir.film izlerken 60hz tawsiye edilir renk canliligi yuzunden

bu yuzden lcd tv veya lcd moni lerde genelde 60hz yada 75 hz yapilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 6 Kasım 2006; 20:41:36 >
  • 50 Hz ile 100 Hz arasında gözle görülür bir şekilde fark var. Ama aynı model bir tv' nin 50 hz ile 100 hz modeli arasında baya bir fiyat farkı var.
  • 50 Hz uzun seyredişlerde farkında olmadan gözleri acıtır. 100 Hz de pek bir şey olmaz. 50 Hz ile 100 Hz farkı sabit görüntülerde daha iyi farkedilir. Hatta alt ve üstte siyah bantlı görüntülerde çok daha iyi farkedilir. Siyah bant sınırları 50 Hz de titrer. 100 Hz de titremez.

Bu işin iyi yönü.

Fakaaat.

100 Hz de görüntüler sümükümsü olarak görünür. 50 Hz de objelerin sınırları daha belirgindir. Bu da ekrandan yazılar geçtiğinde daha iyi anlaşılır. 100 Hz de yazı karakterlerinin sınırları süner. 50 Hz de keskindir. Taramadan kaynaklanan bir durum.

100 Hz Tv niz varsa kalitesiz görüntü seyretmeyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.