Şimdi Ara

Us Robotics usb wifi Boost. %7 den %97 ye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
15.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evin salonunda bulunan Airties RT211 kablosuz modem ile oğlumun odasındaki masaüstü bilgisayara internet bağlantısı kurmak için aldığım Us Robotics USR805422 model usb wireless stick ile tüm çabalarıma rağmen bir türlü sağlıklı bir sinyal alamadığım için çözüm aramaya başladım ve denemeler sonunda sorunun modemin yayın gücünde değil usb stick te olduğunu anladım.Denemek için us robotics 9108 modem ile bağlantı kurmayı denediğimde de sonuç aynı olduğundan problemin usb wifi stickte olduğu ortaya çıktı.
    Forumdaki bu konuyla ilgili sinyal alımını arttırmaya yönelik tüm yöntemleri okudum fakat hiçbiri fazla aklıma yatmadığından dıştan yansıtıcılar vb.yerine direk usb stickin içini açtım ve donanımsal bir değişiklik yapmaya karar verdim.

Aşağıdaki resimde usb stick in pcb sini görüyoruz.

Kırmızı ile işaretlenen kısımdaki metal kpağı söktüm.

Pcb kartın üzerinde anten görevi görmesi için dizayn edilen yerin ne kadar yetersiz olduğu ilk bakışta belli oluyor.

Yeni anteni sadece yaklaşık 10cm uzunluğunda 0.35mm lik sıradan bir kabloyu resimdeki şekle getirerek şeklinin bozulmaması için yapon yapıştırıcı ile yapıştırdım.ve tabii bir ucunu 3mm kadar açtım.(sokete girecek iletken tel)

aşağıdaki resimlerde göründüğü şekilde kablonun açtığım iletken kısmını minik soketin ortasına taktım.

Sonuç beklentilerimin çok çok üzerinde oldu.Sinyal seviyesi %7~%17 arasında gidip gelirken ve sık sık bağlantı koparken bu işlem sonrasında %82~%97 arasına çıktı ve bağlantıda herhangi bir kopma yaşamadım.Sinyal seviyelerini farklı programlar ile kontrol ettim ve hepsinde yaklaşık aynı sonuçları okudum.
    Bu işlemi yapmadan önceki gibi düşük sinyal problemi olanlar ve bu basitmiş bunu yapabilirim diyenler deneyip görebilir.Tamamen geri dönüşü olan bir yöntem olduğundan garantinin bozulması gibi bir sorunuda yok.
    *Cihazınıza işlemi kendiniz yapacağınız için herhangi bir sorumluluk kabul edemem*Deneyip denememek tamamen size kalmış.
    Yukarıdaki değerlerde herhangi bir abartı yoktur tamamı yazılımlarla ölçülmüş değerlerdir.

iyi forumlar.
    edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erginates -- 15 Şubat 2007; 0:50:20 >

• Hmm çok iyi bir yazı olmuş bende USB sticklerden almayı planlıyordum, birkaç sorum var.

İlk olarak modemle oğlunuzun odası arasında kaç duvar var? Veya mesafe ne kadar biraz tarif edermisiniz?
    Daha sonra Stick in herhangi bir vidası falan varmı içini açmak kolay oldu mu ? DAha almadığım için soruyorum bunları :D
    Ayrıca kablo ne tür bir kablo tek fazlı mı bakır bir tel mi geçiyor?

Güzel bir çözüm yolu bulmuşsunuz, bir de henüz stick olarak almamış olanlar sanırım billionton dı galiba bazı markaların kendinden stick haricinde antenli geldiklerini duymuştum, bir bakmak lazım.

Düzeltme: dediğim antenli stickler Billionton ın Bluetooth adapter leriymiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 15 Şubat 2007; 1:11:01 >
  • Modemle usb stick arasındaki mesafe metre olarak 12 metre kadar fakat arada 3 duvar var.
    Stick te hiç vida yok yan tarafından tırnakla ya da ufak bir tornavidayla hafif kasmak yeterli oluyor açılması için.
    Kablo 0.35mm lik çok telli montaj kablosu.Tek damar tel değil.
    Us robotics te tahminime göre bahsettiğiniz tarzda dıştan antenli bir modelde de kullanabilmek maksadıyla o soketi koymuş olabilirler.Bu teknolojiyi üreten insanların benden fazla bu işi bildikler kesin.Yani isteseler yapabiliyorlar fakat tüm donanımlarda olduğu gibi bunda da bir sonraki modellere saklanmış bazı özellikler var gibi.
  • sanırım bu bir devrim olacak bende canak anten ortasına koyarak %20 lık bır sinyal artısı elde etmişdim ama senın yapdıgının yanında oyuncak araba kalır orda anten gorevı goren sarı bakır bır plaka vardı degilmi onu cıkartması kolay oldumu bırde montaj kablosu bildigimiz elektirik kablosumu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafatara -- 15 Şubat 2007; 1:37:44 >
  • Antensiz ve antenli halindeyken prgramda sinyal farklarını görebilmek için resimlerini koyabilirmisin?
  • Çok güzel bir uygulama gerçekten. Bendede aynı cihazdan var. Sinyal seviyem % 60 - 70 arası değişiyor.Demek bu olayı yapsam tavana vuracak sinyal Neyse ben bugun bunu bir deniyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 15 Şubat 2007; 8:33:09 >
  • oha abi su soğutmalardan sonra bunlarada el attın eline sağlık süper bilgi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fafatara

sanırım bu bir devrim olacak bende canak anten ortasına koyarak %20 lık bır sinyal artısı elde etmişdim ama senın yapdıgının yanında oyuncak araba kalır orda anten gorevı goren sarı bakır bır plaka vardı degilmi onu cıkartması kolay oldumu bırde montaj kablosu bildigimiz elektirik kablosumu ...

cihazın hiçbir yerinde bakır plaka yoktu resimde görüldüğü gibi kart üzerinde kısa bir yol şeklinde dizayn edilmiş anten.2.ci resimde kırmızı kare şeklinde çizdiğim yerde bi metal kapak vardı sadece ve çok kolay sökülüp takılabiliyor.
    Kablo bildiğimiz elektrik kablosu.

quote:

Orjinalden alıntı: djan

Antensiz ve antenli halindeyken prgramda sinyal farklarını görebilmek için resimlerini koyabilirmisin?

Son halinin sinyal seviyesini gösteren resimleri bu akşam koyabilirim ancak yeniden söküp antensiz halini koyabilmek için yeniden sök tak işi çıkacak.ve sinyal seviyesi standart haliyle %7~%17 aralığında oluyor.sanırım bunda inanılmayacak bir durum yok

• selamlar
    USR805418 için de önerileriniz olabilir mi acaba sinyali yükseltebilmek için?
    üzerinde gelen anten yeterli değil ve bağlantı sürekli kesilip tekrar geliyor.
    Ürün görüntülerini aşağıdaki linklerde görebilirsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=angle&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=bottom&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=top&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=side&loc=trky

• Güzel olmuş erginates, üstelik orjinal görüntüsünü bozmamışsınız. Zekice, tebrik ederiz.

Bu arada sinyal gücünü (tasarlandığı seviyenin üzerinde) arttırmanın bir zararı olur mu bilmiyorum. (Cep telefonlarındaki elektromanyetik dalga gücü/SAR değerleri gibi bir şeyden bahsediyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 15 Şubat 2007; 10:18:27 >
  • Çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ederim.
  • Çok başarılı bir çalışma,paylaşım için teşekkürler.
  • abi başarılı çok mantıklı ama senin yaptığın şeyi robotics düşünerek kutunun içine usb uzatma kablosu koymuş.

giresun da iken arkadaşta da sinyal seviyesi düşüktü. iade ediyorduk geri. bir arkadaş kutudan çıkan kablo yu kullanın dedi. meğer o kabloyu anten olarak ta kullanıyormuş. kabloyu kestik ortadan hakkaten içinde fazladan bakır kablo gibi bişey var.

kablo ile kullandığımız zaman bağlantı kopmuyordu. kablosuz direk olarak notebook a takınca bağlantı kopuyordu.

ama senin fikirde harika be. hemen deniyelim :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: hukukcu

selamlar
    USR805418 için de önerileriniz olabilir mi acaba sinyali yükseltebilmek için?
    üzerinde gelen anten yeterli değil ve bağlantı sürekli kesilip tekrar geliyor.
    Ürün görüntülerini aşağıdaki linklerde görebilirsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=angle&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=bottom&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=top&loc=trky
    http://www.usr.com/images/products/product-emea.asp?prod=5418&image=side&loc=trky

Pci kartta zaten anten mevcut olduğundan bildiğim kadarıyla sadece yüksek güçlü anten alarak sinyal alımını arttırabilirsiniz.Bunun dışında bir yöntem varmıdır bilemiyorum malesef.

• quote:

Orjinalden alıntı: gudikcik

abi başarılı çok mantıklı ama senin yaptığın şeyi robotics düşünerek kutunun içine usb uzatma kablosu koymuş.

giresun da iken arkadaşta da sinyal seviyesi düşüktü. iade ediyorduk geri. bir arkadaş kutudan çıkan kablo yu kullanın dedi. meğer o kabloyu anten olarak ta kullanıyormuş. kabloyu kestik ortadan hakkaten içinde fazladan bakır kablo gibi bişey var.

kablo ile kullandığımız zaman bağlantı kopmuyordu. kablosuz direk olarak notebook a takınca bağlantı kopuyordu.

ama senin fikirde harika be. hemen deniyelim :D

Bahsettiğin usb uzatma kablosunu kullanmak bende hiç bir sinyal artışı sağlamamıştı.Sadece şöyle bir avantaj sağlıyor kablo sayesinde usb stickin konumunu değiştirerek en yüksek sinyal seviyesini yakaladığınız şekli bulup sabitliyorsunuz.Direk usb çıkışına takıldığında yön belirleme şansı olmuyor.

• Enteresan. O soket dediğimiz bağlantı bütün USB WiFilerin içerisinde mevcut, aslında soket değil diye düşünüyorum hatta. Evdekiyle deneyeceğim bakalım ne olacak. %23 çeken bir bağlantım var, sık olmasa da kopuyor.
  • Bu arada, bilgi olarak resimlerde de göründüğü gibi USRobotics Conexant Chiplerini kullanıyor.
  • arkadaşım aynısından bendede var kabloyu bende senin dediğingibi yapıyorum sinyal düşüyo senin kablo bakırmı ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: maximusix

arkadaşım aynısından bendede var kabloyu bende senin dediğingibi yapıyorum sinyal düşüyo senin kablo bakırmı ne

evet kablo bakır kablonun ucu sadece soketin tam ortasındaki minik delikten geçecek ve alt kısmına temas edecek sinyal düşüyor dediğinize göre soketin dış kısmına da temas ediyor ve kısadevre oluyor anten.

edit:resim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erginates -- 15 Şubat 2007; 17:53:18 >
  • Evet bu da bağlatı durumunu gösteren resim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.