Şimdi Ara

Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı

    Microsoft kısa bir süre önce Windows 10 yapı 15019'u tanıttı. Şirket, klasik Denetim Masası'nın ortadan kalkmasına katkıda bulunacak bir başka ince değişikliğe gitti. Bu yapıyla birlikte bilgisayar sorunlarını otomatik olarak bulup düzeltebilen "Sorun Giderme" bölümü Ayarlar uygulamasına taşınmış durumda.

     

    Daha önce Denetim Masası'nda bulunan bu araçlar, şirketin her şeyi bu modern menüye geçirme çabalarının bir parçası olarak Ayarlar'a taşındı. Microsoft, yeni yapının sürüm notlarında şu ifadeye yer verdi:

     

    Ayrıca Bkz.Alcatel, MWC 2017'de biri modüler 5 yeni akıllı telefon duyuracak
    "Sorun gidericiler, sizin için birçok yaygın sorunu bulabilir ve onarabilir. Yapı 15019 ile, Denetim Masası'nı Ayarlar'a dönüştürmek için devam eden çabalarımızın son bölümünü getiriyoruz ve Denetim Masası'ndaki Sorun Giderme bölümünün Ayarlar'a taşıntığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, hiyerarşiyi daha kolay bulmanız için düzleştirdik ve daha fazla çözüm ekledik!"

     

    Redstone 3'de Denetim Masası olmayabilir


     

    Yeni bölüm Ayarlar> Güncelleme & Güvenlik> Sorun Giderme bölümünde bulunuyor. Microsoft, Nisan ayında Creators Update güncellemesi yayınlanmadan önce yeni seçenekler ekleyebilir. Denetim Masası sonunda ortadan kalkacak gibi görünüyor. Görünüşe bakılırsa Microsoft'dan bunu gerçekleştirmesini isteyen çok sayıda Windows kullanıcısı var.

     

    Denetim Masası'nın Windows 10'da kullanılmaya devam edip etmeyeceğine ilişkin hala farklı görüşler var. Ancak her ne kadar bunun gerçekleşmesi uzun sürecek olsa da Microsoft bunu kaldırmaya çok hevesli görünüyor. Gidişata baktığımızda Denetim Masası önümüzdeki Creators Update güncellemesinde hala varlığını koruyor olacak. Ancak aynı eğilim devam ederse, sonbahardaki Redstone 3 güncellemesiyle tüm seçenekler Ayarlar uygulamasına taşınmış olacak.

     







  • Yavaş yavaş arayüzü iyice değiştirmeleri lazım artık modern tasarımlar istiyoruz.

  • Ben bu tek renk ikon modasının artık bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Saatlerce icon ve yazı arıyoruz. Çince yazı içinden harf aramak gibi bişi. Renkli gerçekçi ikonlar bulmada kolaylık sağlıyor. Win10'un bazı ayarlarını bulmak için bayağı bir dolanıyorsunuz.

  • Şu an W10 kullanmıyorum, denetim masasının yerine gelecek şey her ne ise, denetim masası kadar ayrıntılı, ileri düzey kullanıcıya uygun ayarlar sunuyor mu? Yoksa W8.1'deki metro arayüzünde açılan bilgisayar ayarları gibi saçma bir durumda mı?

  • Denetim masası kalkarsa windowsu yeniden keşfetmek gerekecek. internet sitelerindeki milyonlarca rehber çöpe gidecek. Yeni ayarlar menüsü Denetim masasının yerini dolduramaz.

  • Denetim masası gayet iyi gerek yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Son hali yine iyi. Eskiden soldaki menüde hiç ikon yoktu.
  • şuradaki düzen nerede var?

    Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı
  • Windows 10dan 8.1e döndüm, denetim masası var ve memnunum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerk88

    şuradaki düzen nerede var?

    Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı

    windows 7 candır gerisi heyecan..
  • Zaten hem ayarlar menüsü hemde denetim masasının olması çok mantıksızdı fakat Microsoft yine yarım yamalak yapacaktır işini. Sadece ön plandaki birkaç şeyi değiştirip al sana yeni işletim sistemi diyor. Temeline baksan %95'i Vista'dan kalma.
    Vista her ne kadar aşırı donanım istese de her konuda bir devrim di.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerk88

    şuradaki düzen nerede var?

    Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı

    Burada

    Microsoft, Denetim Masası'nı ortadan kaldıracak bir başka adım attı


    Bu kadar çok kullanıcısı olan bi sistemde maalesef herkesi memnun edemiyosunuz. Geçen gün başka bi konuda şimdiye kadar kaldırılmalıydı zaten diyenler vardı, burada kaldırılmasın diyenler öne çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 28 Ocak 2017; 21:56:47 >




  • Ölüyü fazla yıkarsan ya osurur ya s.çar...

    W10 zaten ölü. Daha ne diye uğraşıyorum be adam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalkmasın biraz daha modern arayüze uysun yeter.

  • arayüz değişince ne oluyor Allah'ını severseniz, çok mu işlevsel oluyor, A yerdeki özellik B yerde olunca iyi bir şey mi oluyor.

  • denetim masası candır ,her win. kurulumunda ilk iş klasik görünümlü halini masa üstüne atarım
    hiç gerek yok öyle hataları kendi düzeltme triplerine.
    ben windowsun hatayı sen bile bulsan düzeltebildiğine şahit olmadım zaten
  • Denetim masasının ortadan kalkması hiç hayra alamet değil, özellikle ayarlar sekmesinde sunulan sınırlı seçenekleri görünce. Ayrıca problem çözücülerin hiç de güvenli şeyler olduğunu düşünmüyorum.

  • Aferin kaldır kaldır geriye bişi kalmasın
    Zaten iyice gizlemiştin windows 10 da şimdi hiç bulamıcaz
    Anam ağladı denetim masını bulana kadar. O zıttrık ayarlar ile bişi yapılabiliyor zannediyorsan yanılıyorsun. Valla ben windowsun kendi kendine hata çözdüğünü hiç görmedim zaten çözebilse ilk başta hata vermezdi. Ayrıca tek renk ikonlar ile aradığımı bulana kadar gözüm bozuldu.
    Bence artık bu işletim sistemine windows demesinler çünkü eski windowsa benzer tarafı falan kalmadı.
    Inadına desteği kesilene kadar windows 7 kullanıcam




  • Hemen görev çubuğundaki arama bölümüne veya başlat menüsüne sorgu yazdığınız zaman yazdığınız kelimeyle ilgili ayarlar, dosyalar vs. hemen çıkıyor zaten. Yani ayarlar uygulamasında falan gezinmenize gerek yok zaten yazdığınız zaman tıpkı Google'da bir şey arar gibi ayağınıza getiriyor. Denetim masasına da bu şekilde ulaşabiliyorsunuz, daha sonra ister görev çubuğuna isterse başlata sabitleyebilirsiniz gerçekten çok zor. Bilgisayar ile ilgili ne olursa olsun en iyi kurcalayarak öğrenirsiniz, bunu unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 29 Ocak 2017; 23:42:38 >
  • sırf değişiklik yapmış olmak için yapıyorlar.başlat düğmesini tekrar nasıl geri geldiyse denetim masası da geri gelir.on yılların alışkanlığını değiştirip saçmalayacaklar bakın görün.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.