Arkadaşlar yeni aldığım dizüstü bilgisayarım ile masaüstü bilgisayarım arasında 10gblik dosya aktarımı yapmam gerekiyor.Ancak evimde şu anda internet yok.Kablo yardımı ile nasıl yapabilirim?Cross kablo ile yapılabileceğini duymuştum ancak hiçbir fikrim yok maalesef.Bu konuyu bilen arkadaşlar adım adım anlatabilirse çok çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Yazmayı unutmuşum her ikisinin de işletim sistemi xp.
Öncelikle cross kablo ile iki bilgisayarı ethernet yolu ile birbirine bağlıyorsun. Daha sonra aşağıdaki adımları takip ediyorsun.
-Her iki bilgisayarın çalışma grubu aynı olmalı. -Ethernet bağdaştırıcı ayarlarından Masaüstü bilgisayarın IP adresini
IP adresi: 192.168.1.1 Ağ maskesi: 255.255.255.0
olarak ayarla ve kopyalanacak klasörleri paylaşıma aç.
-Dizüstü bilgisayarın IP adresini IP adresi: 192.168.1.2 Ağ maskesi: 255.255.255.0
olarak ayarla ve her iki makinayı kapatıp aç. bu şekilde dizüstü bilgisayardan masaüstü bilgisayarın paylaşıma açık bölümlerine ulaşıp kopyalama yapabilirsin. Kolay gelsin.
Arkadaşım çok teşekkür ederim.Yarın ilk fırsatta deneyeceğim.Acaba hızı nasıl olur bu aktarımın?
Ethernet kartlarının en düşük olanının hızına bağlı olarak değişir ama çok uzun olacağını sanmam.
Hdd den Hdd ye kopyalamadan biraz uzun sürebilir, bide Masaüstünde eski 10mb ethernet varsa o zaman biraz uzun sürebilir.
Kolay gelsin.
peki bu ip ve ağ adresini ağ bağlantılarımdan yerel ağ bağlantısında kullanıyorum değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: JoKeYANKARA
Arkadaşım çok teşekkür ederim.Yarın ilk fırsatta deneyeceğim.Acaba hızı nasıl olur bu aktarımın?
benim pc orta halli bir pc benden biraz daha iyi bir pcden 2.5 gb lık veriyi 5 dakkada aldım. pcler yeni ise çok sürmez.
ikisi de yeni.Ağ üzerinde bilgisayarlar birbirlerini nasıl görecek acaba ben onu anlamadım?
quote:
Orjinalden alıntı: JoKeYANKARA
peki bu ip ve ağ adresini ağ bağlantılarımdan yerel ağ bağlantısında kullanıyorum değil mi?
Evet doğrudur
siz ethernetten birbirine bağladığınızda zaten ağ ayarları otomatikte olduğu için birbirini direkt görür. ama siz dosyaları paylaşmak için ağ bağlantılarından ev veya küçük iş yeri ağı kur diyeceksin. ve zaten seni yönlendirir. çalışma gurubunu ortak belirleyecen. mesela ikiside ev olsun. sonra bunu ikisinede yaptıktan sonra pcleri yenden başlat. taşımak istediğin dosyaları paylaşıma aç. bunuda dosyanın üstüne sağ tıklayıp paylaşım ve güvenlik seçeneğinden bu klasörü ağda paylaşıma aç diyerek yapabilirisn. kolay gelsin.
dikkat edeceğin tek şey cross kablo capraz olarak çaktırıcaksın google da ararsan dızılımı bulabılırsın dızılım yanlıs olursa calısmaz
Yarın kabloyu temin edip denicem.İnşallah olur.
ALINTI:
Herşeye derman DH
Resim alıntı ama nerden unuttum, yapanın eline sağlık.
516dır burda yazıyorum.Hakkaten herşeye derman DH.
normalde masaüstü ile adsl ye bağlandığım ethernet kablosu cross kablo mudur?yoksa cross kablo farklı mı?zira bendeki kablo ile masaüstü ve dizüstü birbirini görmüyor(ağ kablosu takılı değil diyor)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme