Şimdi Ara

AppStore'da beklenen yenilik: uygulamalar içerden oylanabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AppStore'da beklenen yenilik: uygulamalar içerden oylanabilecek
     
    Gelen bilgiye göre artık iOS ve Mac uygulama mağazaları, karşılıklı sohbete benzeyen bir yorum sistemine sahip olacak. Apple’ın geliştiricilere verdiği bilgiye göre iOS 10.3 ile birlikte artık geliştiriciler kullanıcı yorumlarına cevap yazabilecek ve bu cevaplar herkes tarafından görülebilecek. Daha anlaşılır kılmak açısından Amazon’daki ürün sayfalarının altında bulunan yorum sistemini örnek gösterebiliriz.
     
    Amazon’daki sistemde de kullanıcı yorumlara ürünün sahibi şirket tarafından cevap verilebiliyor ve bu cevap herkes tarafından görülüyor. iOS 10.3 ile Apple’ın mobil cihazlarına gelecek olan bu özellik, aynı zamanda Mac App Store’a da geleccek. Şu anda, Apple’ın uygulama mağazalarında geliştiricilerin yorumlara doğrudan cevap verme imkanı yok ancak e-posta, sosyal medya vb. ortamlar üzerinden müşteriler ile iletişim kurabiliyorlar. Google Play Store'da ise zaten uzunca bir süredir konsol üzerinden yanıt verme olanağı mevcut.
     
    Apple’ın yine bir ilk’e imza atarak getirdiği diğer güzel bir yenilik ise uygulamadan ayrılmadan puanlama özelliği olacak. iOS 10.3 ile gelen bu yeni özellik sayesinde artık uygulamaya puan vermek için uygulamadan çıkıp mağazaya girmenize gerek kalmıyor. Uygulamanın kendi içinden puan verebileceksiniz. Bu yeni özelliğin nasıl göründüğünü haberimizin sonundaki tweet’ten inceleyebilirsiniz.
     
    Bu yeni özellik sayesinde uygulama değerlendirme sistemindeki mağazaya gitmeyi gerektiren rahatsız edici durum ortadan kalkmış oluyor. Bu nedenle geribildirim veren kullanıcı sayısının artabileceği düşünülüyor. Ancak yine de bu özellik sürekli çıkan “Uygulamamıza puan vermek ister misiniz?” tarzındaki rahatsız edici mesajları önlemiyor. Bu yeni sistem sayesinde artık uygulamalar bu tarz mesajları gösterirken aynı altyapıyı kullanmaya başlayacak ve böylece ileride Apple tarafından bu tarz tüm mesajları engelleyen tek bir sistem ayarı eklenebilir.
     








  • Nasıl ya? Şimdi ben Appstore'da bir uygulamaya şu sıkıntısı var diye yorum yaptın. Geliştirici cevap veremiyor muydu bugüne kadar? iOS'un 10. yılında mı gelebiliyor bu özellik?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir android kullanıcısı ve severi olarak nedense kendimi hep apple haberlerinin içinde buluyorum. Acaba sebebi ağırlıklı apple haberleri yapıldığından olabilir mi ? ve ayrıca bu kadar geç gelen basit bir yorumlama ve cevaplama durumunu iyi bir gelişme gibi göstermeniz kötü. Bu kadar geç gelmesi tamamen kullanıcılara ve geliştiricilere yapılmış bir haksızlıktır.

  • Bu haber hemen silinse iyi olur. Bu kadar yanlı, fanatikçe bir haber olur mu ya? Nesiniz siz, Apple hissedarı mı? Apple'ın yaptığı şeylerin sonuna Amazon'da ya da Play Store'da zaten olduğunu kendin yazmışsın editör. O zaman bu yenilikler nasıl bir ilk oluyor? Haberin başlığı, içeriği ve yazar yorumu tamamen birbiri ile çelişkili. Umarım bu yazdıklarım silinmez de sizin için yapıcı bir eleştiri niteliği taşır.

  • Şu sitede haberlerin kalitesi iyice düştü. Oylama değişmiş de cart olmuş da curt olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android de bedava olup, iOSta paralı (yada pahalı) olmasına rağmen istediğiniz uygulamayı indirebildiğinize şükredip "epıl"a minnet duyacağınıza hemen başlayın eleştirmeye.
  • quote:

    Google Play Store'da ise zaten uzunca bir süredir konsol üzerinden yanıt verme olanağı mevcut.


    quote:

    Apple’ın yine bir ilk’e imza atarak getirdiği diğer güzel bir yenilik ise uygulamadan ayrılmadan puanlama özelliği olacak.

  • Arkadaşlar,

    F.lux adlı uygulama , kesinlikle fark yaratacak , artık akşamları gözleriniz rahat edecek.
    7 senedir kullanıyorum ,
    İndirme bağı :https://justgetflux.com/

    İyi forumlar.
    Not: Mac,ios,android ve linux ile de uyumludur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.