Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8 ortaya çıktı: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S8 ortaya çıktı: İşte detaylar 
     
    Samsung'un merakla beklenen yeni nesil akıllı telefon modeli Galaxy S8 sızdırıldı. Daha önce yayınladığı özel bilgilerle nam salan Evleaks tarafından paylaşılan ilk görüntüler, yeni telefonla önemli değişikliklerin geldiğini gösteriyor.
     
    Tasarım tarafındaki ilk dikkat çeken detay fiziksel home butonuna veda edilmiş olması. Daha büyük ekran kullanabilmek ve ekran/kasa oranını agresifleştirebilmek adına Samsung'un bu yönde karar aldığını görüyoruz. 5.8-inç ve 6.2-inç boyutunda iki versiyonu olacağı iddia edilen Galaxy S8'de Super AMOLED ekran, ön kısmın %83'ünü kapsayacak. Ayrıca butonun kaldırılmasına bağlı olarak parmakizi okuyucusu da kameranın yanına taşınmış gibi duruyor.
     
    Donanım tarafı ise eğer iddia edilen bu bilgiler doğruysa kimi kullanıcılar için kısmen hayal kırıklığı yaratabilir. İşlemci olarak farklı bölgeler için Snapdragon 835 ve Exynos 8895 işlemcili versiyonlar olacak. Hem CPU hem de GPU tarafında selefine göre ciddi şekilde hızlanacak olan telefon, Galaxy S7 ailesinde olduğu gibi 4GB RAM ile gelecek ancak depolama tarafında başlangıç 64GB olacak ve pek tabi ki microSD hafıza kartıyla depolama arttırılabilecek. Özellikle RAM tarafında, yeni jenerasyonla birlikte beklenti 4GB'ın üzerine yönelikti ancak fotoğrafın kaynağı 4GB'a vurgu yapıyor. 
     
    Eğer sızdırılan detaylar doğruysa küçük olan model 3000mAh, büyük olan modelse 3500mAh kapsaiteli pille gelecek. Evet artan donanımsal verimliliğe bağlı olarak pil ömrünün gelişeceğini öngörüyoruz ancak modeline göre ekran boyutu büyümüşken daha fazlası olabilir miydi, tartışılacak gibi görünüyor. Ön kamerası 8MP'e yükselen, ana kamerası ise çözünürlük olarak 12MP'de kalan ve her ikisi de f/1.7 lensle desteklenen telefonda, kamera performansı da geliştirilmiş. Sensör ve firmware seviyesinde neler yeni, bunun cevabını şu an için bilmiyoruz. 
     
     
    Yeni nesil akıllı telefon için altı çizilen detaylardan biri de Samsung DeX. Aslına bakılırsa Microsoft Continuum benzeri bir kullanım kurgulaması diyebiliriz biz buna. HDMI destekli özel istasyon üzerinde Galaxy S8 ile klavye ve fare desteğine sahip özel bir masaüstü modunda çalışabileceğiz. Teknik olarak klavye ve fare ile istasyon üzerinden PC benzeri kullanım Galaxy Note 2'den bu yana vardı ancak bu defa yazılım seviyesinde özelleştirmeler de bekleniyor.
     
    USB Type-C bağlantı ve kulaklık bağlantısına sahip olan telefonda, Samsung'un merakla beklenen Bixby isimli akıllı asistanı da olacak ve dedikodular doğruysa diğer akıllı asistanlara göre daha karmaşık görevleri yerine getirebilecek. Tüm bunlara ek olarak Samsung kendi "force touch" özelliğini de duyurmaya hazırlanıyor. Ekranın en alt katmanı farklı baskı seviyelerini algılayacak şekilde dizayn edilirken, arayüz de buna uygun bir şekilde güncellenmiş olacak. 
     
    Samsung Galaxy S8 ailesi 29 Mart tarihinde New York'da lanse edilecek. İddialar doğruysa 21 Nisan'da yaygın satışına başlanacak telefonun 5.8-inç'lik versiyonu 799 Avro, 6.2-inç'lik versiyonu ise 899 Avro fiyatlandırmasıyla Avrupa'da kullanıma sunulmuş olacak. Ancak yeniden ifade etmekte fayda var, henüz bu detaylar, Samsung tarafından doğrulanmadı. Galaxy S8, bu habere yansıyan görüntü ve özellikleriyle de yüksek satış başarısı elde edecektir belki ama radikal değişikliklerin beklendiği LG, HTC, Sony ve Apple ürünlerine karşı selefine getirdiği yenilik ve güncellemeler, aynı başarıyı sürdürmesine yetecek mi, işte bunu ancak tüm modeller piyasaya çıktığında görebileceğiz. 
     
    Kaynaklar:
     







  • çöp xde

  • 5.8 inche 3000mah çok çok az. En az 3600 mah beklerdim. Ayrıca hiç bana; artan Soc verimliliği ve ekranın daha az güç tüketmesinden dolayı iyi pil ömrü vb demesinler. Her pil kapasitesini düşürdüklerinde firmaların dediği şey bu oluyor.

    Hep öyle diyorlar yine yetmiyor arkadaş. Ben pil ömrünü hesaplamak için sadece ekran boyutuna, çözünürlüğüne ve pil kapasitesine bakıyorum. Gerisi o kadar etkilemiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sütten ağzı yanan peyniri üfleyerek yermiş. 3000 mAh in başka açıklaması olamaz sanırım :)

  • Erdi Özüağ haber yapar da okumaz mıyız.

  • Benim için bir hayalkırıklığı....

  • Kameranın solundaki nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım tarafı neden hayalkırıklığı yaratabilir keşke onuda açıklasaydınız.
  • 5,1 inçlik s7 bile 3000 mah batarya kullanırken 5,8 inç ekranda nasıl 3000 mah kullanılır? En az 3500 mah olmalıydı :(
    Kasa olarak 5,1 inçlik s7'den çok farklı olmayacak demek ki. Baksanıza s7 ile aynı batarya kapasitesine sahip. Bütün bu bilgiler doğru olmayabilir de. Sonuçta telefonun tanıtılmasına 2 ay var?

  • Phablet segmenti 6.5 inç ve üstü olacak gibi böyle giderse. Artık 5.7 - 6.5 inç arası kürekler akıllı telefon adı altında mantar gibi çoğalıyor. 5 inç yapmayın zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Sızdırılan detaylar doğruysa küçük olan model 3000mAh, büyük olan modelse 3500mAh kapsaiteli pille gelecek. Evet artan donanımsal verimliliğe bağlı olarak pil ömrü gelişmiştir illa ki ancak ekran boyutu büyümüşken daha fazlası olabilir miydi, şimdiden merak konusu."

    kasa boyutu sabit kalıp ekran büyüdüğünde pil için fazladan yer mi açılıyor?

  • Patlamaya dayanıklı titanyum kapak ile geliyormuş .

  • Özellikler de tasarımda süper de bu telefonu almak ya da evdeki oturma grubunu yenilemek arasında gelip gidecek insanlar...

  • Bugün başka konuda da yazmıştım fiziksel butonun olmaması Samsung'u bana göre ayıran ve cezbeden bir özelliğinin artık olmaması demek. Radikal bir karar almışlar bakalım nasıl olacak kullanımı.



    2016 Mayıs'ta yeniledim telefonu Note5 ile 2 sene daha telefon almam diye düşünüyorum ama yine de yeni modellerin değişmesini istemem

  • Her sanal tuşlu ve parmak izi arkada olan telefona "öykk midem kalktı iğrenççç" gibi abartılı eleştiriler yapan Samsung fanboylarına selamlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre6128

    "Sızdırılan detaylar doğruysa küçük olan model 3000mAh, büyük olan modelse 3500mAh kapsaiteli pille gelecek. Evet artan donanımsal verimliliğe bağlı olarak pil ömrü gelişmiştir illa ki ancak ekran boyutu büyümüşken daha fazlası olabilir miydi, şimdiden merak konusu."

    kasa boyutu sabit kalıp ekran büyüdüğünde pil için fazladan yer mi açılıyor?

    Merhaba,

    5.7-inç boyutundaki Galaxy S7 Edge, 3000mAh pille mi geliyor ?

    Ya da 6.2-inç boyutundaki model, Galaxy S7 Edge ile aynı kasa ölçülerine mi sahip?

    Bu iki soruya vereceğiniz cevap evet ise haklısınız, hayır ise yorumunuz hatalı.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bersgurs

    Donanım tarafı neden hayalkırıklığı yaratabilir keşke onuda açıklasaydınız.

    Merhaba,

    Öncelikle haberde birkaç defa belirttiğim üzere, kaynaktaki bilgileri %100 doğru kabul etmemek gerekiyor.

    Ancak öyle çıkacağı üzerinden yorumlarsak, 2017'nin amiral gemi telefonu için pil ve ram beklentisi, verilen detaylardaki gibi değil.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    5,1 inçlik s7 bile 3000 mah batarya kullanırken 5,8 inç ekranda nasıl 3000 mah kullanılır? En az 3500 mah olmalıydı :(
    Kasa olarak 5,1 inçlik s7'den çok farklı olmayacak demek ki. Baksanıza s7 ile aynı batarya kapasitesine sahip. Bütün bu bilgiler doğru olmayabilir de. Sonuçta telefonun tanıtılmasına 2 ay var?

    Önceki haberleri okuduysanız bataryanın yanmasının sebebiyle ilgili açıklama yapıldı şöyle ki telefon kasasının özellikle kenarlara doğru olan kısmındaki sıkışıklıktan dolayı pil paketine baskı oluşup pilin içindeki plakaları ezerek birbirine değmesine sebep veriyormuş, tabi değince kısa devre yapmasından kaynaklı yangın çıkıyormuş, anlaşılan şimdi samsung kenarlara doğru olan kısmı kırpmış olmalı ki batarya kapasitesi düşmüş cihazın içine daha fazlası sığmıyor demek daha ne bekliyorsunuz bilmiyorum, herşeyin sağlıklı işlemesi için bir optimum değer vardır biraz daha olsun ondan da olsun deyince gözden bir şeyler kaçıyor, kaliteden taviz veriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 27 Ocak 2017; 0:52:6 >




  • Güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep aynı şeyler her defasında fiyatı artıyor. daha ne kadar şekil değiş donanım değiş nereye kadar gidecek?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.