Şimdi Ara

Elon Musk yapay zekaya karşı insan beynini geliştirmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk yapay zekaya karşı insan beynini geliştirmek istiyor 

    Pek çok büyük şirket yapay zekaya yönelik yatırımlarını arttırırken insanların aklını hep ‘’Ya yapay zeka bir gün bütün işleri görecek hale gelirse o zaman insanla ilişkisi nasıl olacak?’’ sorusu kurcalıyor. Şimdiden arabalarımızı sürmeye başlayan, insan vücudunda doktorların görmediğini görebilen, satrançta bizi mağlup eden yapay zekanın ilerleyen yıllarda gelişmesiyle beraber insanlara nasıl davranacağı konusunda şüpheleri olan birisi daha var: Elon Musk

     

    21. Yüzyılın dâhisi olarak görülen Musk, her ne kadar bugüne kadar pek çok yenilikçi fikri hayata geçirmiş olsa da yapay zeka konusunda bazı tereddütlere sahip ve yapay zekanın yeryüzündeki bütün işleri tek başına halledebilecek güce kavuşmadan önce insanlığı bu teknolojiyle mücadele edebilecek bir beyin yapısına sahip olmasını istiyor.

     

    Beyne Yapay Sinir Ağları Yerleştirilecek

    Elon Musk daha önce yapay zekanın araştırılması ve insanlığa zarar vermeden özenle geliştirilerek kullanılması için OpenAI isimli kar amacı gütmeksizin araştırmalara odaklanan kuruluşu kurmuş ve bilişim dünyasının pek çok önemli isminden toplam 1 milyar dolarlık bağış toplanmıştı. Bununla birlikte Musk, geçtiğimiz yılın ağustos ayında insan beynine yapay sinir ağları yerleştirme fikrini ileri sürmüştü.

     

    Musk’ın ‘‘sinir dantelleri’’ adını verdiği bu yapay sinir ağları ile insan beyni, bilgisayar arayüzü ile birleşerek düşünme faaliyetlerini üst düzeye çıkaracak ve kendiliğinden internet erişimi sağlayabilecek böylece neredeyse bir yapay zeka haline gelecek olan insan bunu henüz robotlara yerleştirilemeyen duygularla birleştirerek adeta yeni bir insan türünü oluşturabilecek.

     

    Gelecek Ay Yeni Bir Açıklama Gelebilir

    Tabi bu düşünce ileri sürüldüğü andan itibaren büyük bir şaşkınlığa neden olsa da çok farklı çevrelerden de sert eleştiriler almıştı ancak Elon Musk, bu bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen fikre sıkıca bağlanmış görünüyor. Dün Twitter üzerinden bir kullanıcının Musk’a sinir dantelleriyle ilgili yakın bir zamanda açıklama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Musk, önümüzdeki ay bir duyurunun yapılabileceğini dile getirdi.

     

    Musk bu fikriyle ilgili de gerekli yatırımları yapmış durumda. İnsan ve yapay zeka yarışında insanı avantajlı konuma getirmek isteyen ve aynı zamanda ödeme sistemi Braintree’nin kurucusu olan Bryan Johnson ile daha önce bu konu hakkında görüşen Elon Musk, insan beynini güçlendirecek bir implantın oluşturulabilmesi için Johnson’un insan beyni üzerine çalışan Kernel isimli şirketine 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. 

     

    İnsan Beyninin Ayarlarıyla Oynanabilir mi?

    Kernel aslında alzheimer, ALS, parkinson gibi nörolojik hastalıkların tedavisi için insan beynine yerleştirilebilecek bir implant üzerine çalışıyor olsa da özellikle Elon Musk’ın istediği türden yapay sinir ağlarını beyne yerleştirerek sinirsel kodlar üzerinde tamamen değişiklik yapmayı mümkün kılabilir. Bu durum hastalıkların ortadan kaldırılmasının da ötesinde insanların bir bilgisayarda ya da cep telefonlarında hangi programların çalıştırılıp hangilerinin kapatılacağına karar verdiği gibi insan beyinin de çalışma şeklini düzenlemesini sağlayabilir.

     

    Tabi henüz sadece varsayımlardan ibaret olan bu düşüncelerin Elon Musk’ın önümüzdeki ay yapacağı bir açıklamayla bambaşka bir hal alması mümkün.

     







  • Oh ne güzel param var ve insanlığın geleceğine tek başıma karar veriyorum. Cart 100 milyon$ yatırım yapıyorum para b.k tabi. O parayla Afrika'da 100 milyon kişinin hayatı kökten değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu adam sayesinde teknoloji o kadar gelişti ki. DÜnyayı değiştiren adamlardan bir tanesi Elon Musk.

  • OLSUN BİZ DE KÖPRÜ YAPIYORUZ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon başgan yine bir şeyler çeviriyor. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler fazla kafa yormayın kafayı sıyırırsınız hikmetine fazla şey yapmamak lazım bu işlerin yapay mapay zeka ne ya saçma sapan işler

  • Adam gerçekten gerçek hayattaki Tony Stark.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonhell

    Gençler fazla kafa yormayın kafayı sıyırırsınız hikmetine fazla şey yapmamak lazım bu işlerin yapay mapay zeka ne ya saçma sapan işler

    Günah deseydin tam olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Oh ne güzel param var ve insanlığın geleceğine tek başıma karar veriyorum. Cart 100 milyon$ yatırım yapıyorum para b.k tabi. O parayla Afrika'da 100 milyon kişinin hayatı kökten değişiyor.

    bi bitmediniz.
  • İnsanla yapay zekayı birleştirme projesi vardı Elon abinin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Oh ne güzel param var ve insanlığın geleceğine tek başıma karar veriyorum. Cart 100 milyon$ yatırım yapıyorum para b.k tabi. O parayla Afrika'da 100 milyon kişinin hayatı kökten değişiyor.

    yıllar once reditte birisi aynı senin gibi teknolojik bir yatırımı o parayla aç insanlarin doyurabilecegi sekilde harcanmasi gerektigini savunan birisine verilen bir cevap vardi.
    Tum detaylariyla hatirlamiyorum ama sonuc olarak 100 milyon dolara haberdeki teknoloji icad edilse insanlik tarihinde bir milat olur isanin dogumu yaninda siradan birisinin dogmasi gibi kalir ama afrikada ise nonsivilize ilkel kabilelerin sadece birkac haftalik gida ihtiyaci giderilmis olur
    adi ustunde yatirim,sonunda sana ne ile geri donecegi onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satranç'da olasılık sayısı belli olduğu için geliştirebilirsin fakat normal hayatta olasıklar sınırsızdır.

  • homo sapiens 2.0

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Musk çokda abartmayın nihayetinde bir otomobil yaptı hiçte ucuza satmıyor

    adam roket yapti uzaya gonderdi, buda yetmedi daha once kimsenin yapmadigi sekilde yere geri indirdi. simdi marsa gitme planlari yapiyor, senin dedigine bak. uzerinde apple logosu olmayan hic bir yeniligi takdir edemiyorsun degil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Oh ne güzel param var ve insanlığın geleceğine tek başıma karar veriyorum. Cart 100 milyon$ yatırım yapıyorum para b.k tabi. O parayla Afrika'da 100 milyon kişinin hayatı kökten değişiyor.

    Opps prim yapmak için yanlış konuyu seçtin adamım.
  • GTA V i de kaldırabilecek mi?

  • Bence orası seni aşar Elon.

  • Böyle bir şey çıkarsa, her insanda bulunması gerekecek.
    Ya devasa bir sektöre ya da muazzam bir orantısızlığa yol açacak.
  • Yarın Demir adam elbisesini de bu sinir ağlarına bağlayıp uçarsa şaşırmayın.

  • THE MATRİX COMİNGGGGG

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.