Şimdi Ara

Elon Musk tünel kazıları için tarih verdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk tünel kazıları için tarih verdi

    Elon Musk geçtiğimiz ay Los Angeles trafiğinin çok yoğun olduğunu belirterek ‘‘Trafik beni deli ediyor’’ ve ‘‘Bir tünel kazma makinesi yapacağım ve kazmaya başlayacağım’’ tweetlerini atmıştı. Takipçileri tarafından bir anlık sinirle yazdığı düşünülen Musk daha sonra Twitter profiline yeni şirketinin de adını yazarak bu konuda ciddi olduğunu göstermişti. Musk dün attığı tweetle 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde kazı çalışmalarına başlanacağını duyurdu.
     

    Ayrıca Bkz.Google’dan Gmail ve Chrome için iki önemli güvenlik adımı

    Elon Musk dün attığı tweetlerle yeni projesinden ufak detayları takipçileriyle paylaştı. Tünelle ilgili heyecan verici gelişmeler olduğunu ve önümüzdeki bir ay içerisinde kazmaya başlayacaklarını belirten Musk daha sonra bir takipçisinin gerçekten ciddi olup olmadığını sorması üzerine ise evet demekle yetindi. Bir diğer takipçisinin tünellerin nerede kazılacağını sorması üzerine Musk, ilk adresi de işaret etti ve Los Angeles’ta bulunan Spacex ofisi ile yakınındaki otoyolun arasında kazılacağını belirtti. 

     

     

    İzin Başvurusu Yok!

    Tabi Elon Musk her ne kadar 1 ay içinde kazılara başlanacağını söylese de henüz bu konuda bir adım atmış değil. The Guardian’ın haberine göre Elon Musk henüz ne Los Angeles Şehir Planlama Departmanı'yla ne de mühendislik bürosuna kazı yapma izni için başvuruda bulunmadı. Dahası yetkililerin açıklamalarına göre herhangi bir kamuya açık alanın altından tünel kazmak için şehir konseyinin de onayı gerekiyor ve bu onayı almak hiç de kolay değil.


    Ayrıca kazı için izin alınsa bile Musk, kazı esnasında bir dizi problemle karşılaşabilir. Tünel kazarken deprem ihtimalinin de göz önünde bulundurularak çalışmanın yapılacağını belirtse de deprem dışında başka sorunlar da söz konusu olabilir. İlk olarak tünel kazma işi tahmin edileceği gibi oldukça zorlu bir iş. Elon Musk’ın ilk olarak geçmişte kazı faaliyetlerinde yaşanan sorunları göz önünde bulundurarak her türlü beklenmedik soruna hazır olması gerekiyor zira daha önceki tünel kazılarından Otoban 99 projesi, Bertha adında bozulan bir tünel makinesinden dolayı iki yıl ertelenmişken, Boston'un 'Büyük Kazı' tünel projesi 15 milyar dolara mal olmuştu.

     

    Ayrıca Bkz.Google ''kötü reklamlar''a savaş açtı ve 1.7 milyar reklamı yayından kaldırdı 

    İkinci ve asıl önemli neden ise böyle bir tünelin henüz beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağı belli değil. Yapılan araştırmalara göre  daha geniş veya yeni yollar, kısa vadede tıkanıklığı azaltırken uzun vadede trafik yoğunluğunun tekrar eski seviyesine dönmesine neden oluyor. Bunun nedeni ise daha az trafiğin daha fazla insanı yolları kullanma konusunda teşvik etmesiyle trafiğe katılan araç sayısının artıyor olması.

     

    Bambaşka Bir Çalışma Olacak

    Tabi böyle bir paradoksa düşmek istemeyen Elon Musk’ın bu konuda nasıl önlemler alacağı henüz belli değil. Daha önce yaptığı açıklamasında yaklaşık 30 katmandan oluşan bir tünelden bahsederek bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir çalışma olacağının altını çizmişti. Belki bu farklılık bu tünellerin gerçekten işe yaramasını sağlayabilir ancak şu an için bildiğimiz tek şey çalışmalara kısa süre içinde başlanılacağı ve herkesin bir an önce bu tünelleri görmek istediği.

     



  • "Dahası yetkililerin açıklamalarına göre herhangi bir kamuya açık alanın altından tünel kazmak için şehir konseyinin de onayı gerekiyor ve bu onayı almak hiç de kolay değil."
    ABD'nin Türkiye'den farkı yok. Adam vızır vızır uzaya roket gönderiyor inşaat izni mi alamayacak?
    Güldürmeyin beni.

  • Başkanlığı adaylığını koy EVET diyelim.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    İzni alır ama bir ay içinde alabilir mi o belli olmaz. Böyle şeyleri çok araştırıp, kurcalayıp yapıyorlar genelde. Ama en kötü ihtimalle Trump'a bir telefon açar, delik deşik et her yeri cevabını alır. :D
  • Adam yaşayan efsane resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam deler

  • Kanal istanbul bizde var Elon :D :D

  • gel turkiyede kaz ustune para alirsin
  • Bu adamın sizden farkı yok, o kadar bağışı kim alırsa o projeleri yapar zaten. Tesslaa ilk çıktığında kendine has çok özel bir pil teknolojisiyle çıkmadı, şuan Kuzey Kıbrıs'ta Tesslaa'dan fazla menzile ulaşan yerli otomobil var.

    Tesla belli başlı teknolojileri birleştirdi biraz lüks kesime hitap etti, biraz da reklam hepsi bu. Zaten bir kere tuttu mu yürüyüp gidiyor.

    Şu adamı daha fazla gözünüzde büyütmeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximus8282

    Bu adamın sizden farkı yok, o kadar bağışı kim alırsa o projeleri yapar zaten. Tesslaa ilk çıktığında kendine has çok özel bir pil teknolojisiyle çıkmadı, şuan Kuzey Kıbrıs'ta Tesslaa'dan fazla menzile ulaşan yerli otomobil var.

    Tesla belli başlı teknolojileri birleştirdi biraz lüks kesime hitap etti, biraz da reklam hepsi bu. Zaten bir kere tuttu mu yürüyüp gidiyor.

    Şu adamı daha fazla gözünüzde büyütmeyin.

    Rüya görüyosun dostum şu an teslanın rakibi yok günsel den bahsediyorsan onlar daha fabrikayı kurmaya yeni başladı ki bugün porsche bile 2020 de tanıtacak elektrikli otomobilini
  • CaRviLLE C kullanıcısına yanıt
    Amerika gözünüzü fazla boyamış, ben geliştirdikleri teknolojiden bahsettim, fabrika ve üretim miktarından değil, Tesslaa'nın başlangıcına bakın isterseniz o kadar para burada olsa şimdiye çoktan seri üretime geçmişti. Piyasaya bol bol Amerikan ürünleri pompalıyorlar bizimkilerde kanıyor.
    İşte bunlar hep reklam. Eğitim şart.

    Az gözünüzü açın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 31 Ocak 2017; 9:33:42 >
  • Çılgın fikirli insanları seviyorum ama bu projeye gereken izin verilmez bu kadar kısa sürede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximus8282

    Amerika gözünüzü fazla boyamış, ben geliştirdikleri teknolojiden bahsettim, fabrika ve üretim miktarından değil, Tesslaa'nın başlangıcına bakın isterseniz o kadar para burada olsa şimdiye çoktan seri üretime geçmişti. Piyasaya bol bol Amerikan ürünleri pompalıyorlar bizimkilerde kanıyor.
    İşte bunlar hep reklam. Eğitim şart.

    Az gözünüzü açın.

    Tamam o para bizde yok olsaydı çoktan seri üretime geçerdi demişsin. Peki almanlarda da mı yok ? Neden hala almanlardan tesla ya bir cevap gelmedi? Porsche bile en erken 2020 de elektrikli modelini satışa sunacağını duyurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.