Şimdi Ara

Eski bir Android virüsü tekrar ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bir Android virüsü tekrar ortaya çıktı 
     
    Mobil cihazlarda antivirüs kullanım oranları hala çok düşük. Bu cihazlara yönelik çok sayıda zararlı yazılım olsa da maalesef ki kullanıcıların büyük bir kısmı hala bu tehditi göz ardı ediyor. Özellikle Android dünyasında maalesef ki çok sayıda virüs tehdidi ortaya çıkıyor. Ancak tek risk yeni ortaya çıkan virüsler değil, bazı durumlarda eski virüsler bazı değişikliklerle tekrar ortaya çıkıp yayılabiliyor. Bunlardan biri de HummingBad isimli virüs.
     
    2016’nın başlarında yayılmaya başlayan HummingBad isimli Android’e yönelik virüsü bazı okuyucularımız hatırlayacaktır. Çıktıktan bir süre sonra fark edilen ve ortadan kaldırılan bu virüs, bazı değişikliklerle tekrar ortaya çıkmış gibi görünüyor. Bu eski virüsün, HummingWhale isimli bir versiyonunun Google Play uygulama mağazasındaki 20’den fazla uygulamanın içinde olduğu ortaya çıktı. Durumun kötü yanı ise bu uygulamaların virüsün farkında olmayan milyonlarca kullanıcı tarafından indirilmiş olması.
     
    Check Point isimli kaynaktan gelen bilgiye göre, HummingWhale isimli bu zararlı yazılım, “son teknoloji özellikler” içeriyor. Bu kaynağın, virüsün ilk versiyonu olan ve geçen sene 10 milyondan fazla kullanıcıyı etkileyen HummingBad isimli virüsü tespit eden kaynak olduğunu hatırlatalım. Ayrıca Check Point grubu, bu virüsü oluşturanları da tespit etmiş durumda. Bunun dışında bu virüs sayesinde aylık 300 bin dolara yakına sahte reklam geliri elde ettiklerini de ortaya çıkarmışlar. Yazılımın kişisel bilgilerinizi çalmadığını, reklam gösterim sayılarını etkileyerek gelir elde etmeyi amaçlayan bir virüs olduğu ifade ediliyor.
     
    HummingWhale virüsünün izin almadan başka uygulama yüklemek gibi çok sayıda gelişmiş özelliklere sahip olduğu bildiriliyor. Ayrıca bu virüs, telefon hafızasını kullanmadan sonsuz sayıda sahte uygulama da yükleyebiliyor. Neyse ki, Check Point, Google’ı bu virüs hakkında bilgilendirmiş ve ilgili uygulamalar Google Play’den kaldırılmış. Bu uygulamaların genel olarak sahte Çinli geliştirici isimlerine sahip kamera uygulamaları olduğunu belirtelim.
     







  • Android ozgr bi pltfrm tmm mı .s .s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefonunuza boşa o aptal antivirüs uygulamalarını falan kurmayın. Donanımhaber'de bunun tavsiye edilmesi ayrı saçmalık. Alayı gereksiz hiç bir halta yaramıyorlar. Virüs yoktur gereksiz verilen izin vardır. Sadece uygulamanın izinlerini inceleyin indirmeden önce bu kadar zor mu ?
    Edit: Marshmallow ve üstünde ona da gerek yok. Zaten önemli izinleri runtime'dan almak zorundalar indirseniz de o izinleri siz özel olarak vermedikçe kullanamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 24 Ocak 2017; 19:7:53 >
  • Galaxy S2 den beri android kullanıyorum cihazda her zaman güvenilir bilinen uygulamalar kullandım zaman zaman rootladim farkli şeyler denedim ama bir kez dahi virüsün varlığına rastlamadım. Antivurus ya da diger temizleme programlarinin bir halta yaramadığını bildigimden cihazlarim her zaman uzun ömürlü olma yolunda gitti. Virüsün varlığını adını sanını bir duyan gören olmadi. Tabi gidip abidik gubudik program yukleyenlerin sucu cihazda aramak yerine kendilerinde aradiklari bi dunya olmadigi için android kasiyor yok android virüslu yok bilmem ne. Bu kafayla yasayan insanlarin teknolojiden bi haber olduklarida gün gibi ortada zaten.

  • Kullandığı cihazı bilmeyen, neyin ne olduğunu anlamayan, 8 çekirdeğin 4 çekirdekten iyi olduğunu sanan, reklamlardaki ucuz telefonlar için yapılan reklamlara kanıp alan, uygulama kurmayı bilmeyen, bilinmeyen kaynağın ne olduğunu bilmeyen Android cihaz ALMASIN. Evet çok pahallı ama bu tarz kullanıcıları korumak için ek önlemler alan firma apple'dır.



    Benim gibi yukarıda saydıklarım konusunda bilinçli olanlarda güvenilir markaların üst seviye Android telefonlarını alıp akıllı telefonlarının keyfini sürebilir. 5 senedir Android, 11 senedir de Windows bilgisayar kullanıyorum 2009'dan beridir bilgisayarımda virüs namına bir şeyle karşılaşmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 24 Ocak 2017; 19:47:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Android ozgr bi pltfrm tmm mı .s .s

    mac de virus yok tamam mı :D:D:D:S:SS: apple en güveniliir firma hiç virus bulasaasmaz S:S::D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Android ozgr bi pltfrm tmm mı .s .s

    Boyle diyosun ama pc ye baksak kesin windows kullaniyorsundur...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Root atmadıkça o 360 mıdır 720 midir zımbırıkları kurmanıza gerek yok. Ki root attıktan sonra neyi nereden yükleyeceğinizi biliyorsanız yine gerek yok. Bazı arkadaşlarım ara sıra telefonlarında sıkıntı çıkınca bana veriyorlar. Çoğunda booster, 360 clean vesaire dolu. Diyorum neden tutuyorsun bu uygulamayı antivirüs, telefonu hızlandırıyor diyorlar. siliyorum geri yüklüyorlar bana yazıyı gösterip bak %30 hızlandı bak virüs buldu diyorlar. . Androidi 2.2 den beri kullanıyorum sadece virüs dediğimiz şeye bir kere denk geldim. Onda da ccleaner sağolsun hemen halletti, ardımdan kaldırdım uygulamayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 24 Ocak 2017; 20:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komik
  • Kullanıcı ne indirdiğine dikkat etmez, uygulama izinlerini takip etmezse kendi suçu androidin suçu değil.

  • Android kullanıcıları gücenmesin ama objektif bakın biraz, herşeye boyun eğmeyin.



    Para veriyoruz alıyoruz, markette uygulama sayısı fazla olacak diye virüslere bile evet diyorlar kontrol etmeden. Sonra bilmem kaç milyon uygulama var. Web sitelerinin kısa yolları bile markette var.

  • Kamera uygulamalarının tuttuğunu bildikleri için özellikle onları seçmişler herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz sularda gezin bir sorun olmaz...

  • kullanıcı izinlerine bakarsan zaten bir halt yükleyemezsin androidde.

  • Antivirüslerin çoğunun gereksiz olduğu doğru. Ama Norton ile ESET iyi. Norton ücretli. ESET'in ücretsiz sürümü de var. ESET'in ücretsiz sürümü doğru ayarlamaları yaparsanız koruyacaktır. ESET Mobile Security'yi yükleyin. ESET Live Grid, istenmeyebilecek uygulamalar, tehlikeli olabilecek uygulamaları açın. Tarama derinliğiini ''Derinlemesine'' yapın. Haftada 2-3 defa tehdit veritabanı güncellemesi yapıp tarayın. Temizlik uygulaması olarak da Avast Cleanup kullanabilirsiniz.
    NOT: Android'de, Windows kadar virüs yoktur. Önemli olan uygulama izinleridir. Bazı uygulamalar çok izin istiyor. Özellikle oyunlarda uygulama izinlerine, indirme sayısına ve uygulamanın yorumlarına dikkat edin. İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 24 Şubat 2017; 15:23:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.