Şimdi Ara

Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone ile Aselsan arasında dev anlaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone ile Aselsan arasında dev anlaşma

    4.5G şebekelerinin ülkemizde kullanılmaya başlaması daha ihale sürecinden birçok eleştiriyi beraberinde getirmişti. Önce 4G sonra 4.5G denilerek başlanan ihalede yerlilik şartlarının ne kadar sağlanabildiği halen merak konusu zira yerli çözümlerle ilgili de henüz netlik kazanmış bir bilgi şu ana kadar yoktu. Bilindiği üzere operatörler ilk yıl için %30, ikinci yıl için %40, üçüncü ve sonraki dönemler içinse asgari %45 yerlilik şartını sağlamadığı takdirde cezai yaptırımla karşı karşıya kalacak.

     

    Bu noktada rakamlar ne aşamada bilmiyoruz ancak ASELSAN tarafından geliştirilen ilk yerli baz istasyonu anteni için anlaşma sağlandı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ile ASELSAN arasında gerçekleştirilen anlaşma kapsamında yerli anten kullanımına yakında başlanacak.

     

    Yerli olanaklarla ASELSAN tarafından tasarlanan ve bir süredir prototipler üzerinden testleri gerçekleştirilen antenler şimdi ise canlı şebekelere inecek. ASELSAN’ın patentli teknolojisi olan antenler, 2G, 3G ve 4G için geriye dönük uyumluluğa da sahip. Bu arada hem Turkcell’in hem Türk Telekom’un hali hazırda kalifikasyon testleri devam etmekte olan ULAK baz istasyonu projesi için de bir ön anlaşma gerçekleştirmişti. Vodafone da sipariş geçen isimlerden olmuştu

     

    Üç operatörün de Genel Müdür seviyesinde temsil edildiği toplantıda 2017 yılı içinde canlı şebekelerde ASELSAN üretimi antenlerin kullanılmaya başlanmasının hedeflendiği dile getirilmiş.

     

     Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone ile Aselsan arasında dev anlaşma
    Görsel temsilidir

     

    Kırsal Bölgelere 4.5G Altyapısı 

    Bu arada sizlere daha önce de aktardığımız, nüfusu 500’den az olan yerleşim bölgelerine devletin kuracağı bir baz istasyonu üzerinden üç operatörün de ortak hizmet sunmasına olanak tanıyan baz istasyonları için belirlenen 3000 noktaya hizmet götürülmüştü. Şimdi bu bölgelere ek 1500 yerleşim yeri daha belirleyen Ulaştırma Bakanlığı çok yakında bu bölgeler için de ihaleye çıkacak ve kısa süre içinde baz istasyonlarının kurulmasını sağlayacak.

     

    Ayrıca sadece telefon hizmeti götürülen 1799 yerleşim yerinin de geniş bant internet alt yapısı ile tanışması için çalışmalara da başlanmış. Geçen sefer baz istasyonları ihalesini Turkcell kazanmış ve alt yapısı Turkcell tarafından sağlanarak tüm operatörlerin kullanımına açılmıştı.

     







  • Köyde avea ve vodafone yok.

    Yıllardır Turkcell var başkada yok.Bir ara Avea vardı ama sinyal gitmiş dedi akrabalarım.

    Geri gelirse iyi olur elbette.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4gdenkirsal alanlara goturme zorunlulugu var evet guzel simdiden vodafone turkcell bircok noktaya cekmis ama hala bu bogelerde turk telekom 2g de mersinden pozantiya kadar neredeyse turkcell vodafone 4gden inmedi telekom 2g tekire gelince telekomda 4g oldu sonra ulukislaya kadar 2g sonra 3g burada vodafonede 3g turkcell 4g



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 24 Ocak 2017; 18:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az da olsa güzel gelişmeler oluyor güzel ülkemde..

  • Köylerde Vodafone ve Turkcell vardı özellikle 3g ile. TT'de katılırsa seviniriz.

  • Kucuk yerlerde 3 operatorde cekecek ne kadar guzel bi gelisme ozellikle jandarmalar icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar anlaştıkça olan biz tüketicilere oluyor.
    Bize anlaşan değil her alanda birbiriyle kıyasıya rekabet eden firmalar lazım.

  • Köyde Turkcell ve Vodafone çekiyor
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Bu haberde operatörler Aselsan ile anlaşmış oluyor. Bunun nedeni de söz verdikleri yerli baz istasyonu antenlerini Aselsan'ın üretecek olması.

    Ha kırsalda ortak baz istasyonu kullanımına diyorsan, orada da rekabeti engelleyen bir anlaşma durumu yok. Bu yerler zaten operatörlere kar getirmedikleri için kapsamaya niyetleri olmadığı, hepsi rakip operatörü kullansın da bize zarar ettirmesin dedikleri yerler. Üç yıl Hakkari'de bulundum. Birkaç yüz kişilik köylere bile tek panelden oluşan bir konteyner 3G baz istasyonu kuruyor Turkcell. Eğer o yerlere Turkcell bir şey kurmamış ise oralar zaten operatörler için ölüdür.
  • 4G ağlarının daha gelişmesi lazım ama Turkcell'in karayollarında 3G ağı neredeyse müthiş. Doğuda Yüksekova Şemdinli arası engebeli yerlerde 2G'ye düşüş oluyor ara ara, Van'dan Batıya doğru ise tüm güzergahlarda yolların neredeyse tamamında 3G kapsaması var. Gürün civarı 2G hala, sıkıntılı, böyle ara ara yerler çıkıyor ama Tekirdağ'dan git gel yaparken gayet rahattım İnternet kullanımında otobüslerde.
  • benim okuduğum Konya-Kadınhanı'nda 4.5 g Türk telekom çekmiyor kırsal alanlara gelmesi çok iyi olur..

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben her nigdeye mersinden gidisimde vodafone yada turkcell 4g agini artirmis oluyor ama telekom hala 2g olmasi üzücü bu arada Gürün benim memleketim orda ciddi cidii cekim sorunu var 3operatordede ayni 2g de 2cubuk veriyor bizim oralarda 3g gormedim telekomla henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çin yapımı şapkalardan yerli üretim antenlere.baya hızlı gelişiyoruz.

  • çok iyi bir proje hele ki cezai yaptırımlar olması başka bir güzel

  • En azından bir ucundan başlamışlar.

  • Gürün merkezde 3G iyiydi ama şehir dışına çıkınca yer şekillerinden dolayı herhalde, doğuya doğru Darende'ye kadar, batıda da Aşağıborandere taraflarına kadar 2G idi hep. Geçen kış okullar kapanıp açılırken iki kez tam da kar yağışına denk gelerek geçtim oradan ve trafikte de en tehlikeli yerlerden sanırım. İki seferde de kazalar falan olmuş, otobüsler yol kenarına kaymıştı. Acil durum anı oluştuğunda da sıkıntı olabilecek bir yer hani.
  • Bu alanda faaliyet gösteren Ericsson, Huawei gibi devlerin ürünleri yerine artık KENDİ PATENTLİ ürünümüzü kullanabileceğiz... Bu muhteşem bir ilerleme.

  • Ne kadarda Anteni Aselsan üretmiş olsa da halen içinde kullanılan chipleri, işlemcileri kondansatörleri vs. vs. biz üretmiyoruz maalesef! Yerli ama ne kadar yerli...

  • Aselsan ileriye dönük çalışmalarını hızlandırır ve 5G teknolojisine ilk geçenlerden biri oluruz inşallah.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.