Şimdi Ara

LG ve Samsung ilk ekran anlaşmasına çok yakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG ve Samsung ilk ekran anlaşmasına çok yakın


    Yeni amiral gemi modeli Galaxy S8 için LG’den batarya tedariği yapacağı gündemde olan Samsung’un hamlesi sadece bununla sınırlı kalmayacak. Televizyon sektöründe de önemli bir ortaklık gündemde.


     


    Eski Düşman Dost Oldu


     


    Güney Kore tarihinde ilk defa Samsung ve LG’nin birbirinden panel tedarik edeceği ifade ediliyor. Bugüne kadar iki firma kesinlikle birbirinden panel tedariği yapmıyordu. Hatta ekran teknolojileri ile ilgili iki firmanın patent davaları da bulunuyor.


     


    Samsung bugüne kadar LCD ekran tedariğini Foxconn ve Sharp ortaklığı Sakai Display üzerinden sağlıyordu. Bununla birlikte Sakai Display bu yıl için Çin’e odaklanarak tedarik kotasını azaltma kararı alınca Samsung stok sıkıntısı yaşayabileceğini düşündü. Bu bakımdan da LG Display ile el sıkışmaya karar verdi.


     


    Televizyon sektörünün bir numarası olan Samsung için stok sıkıntısı pazar kaybetme anlamında çok büyük risk oluşturuyor. Firma ayrıca mevcut LCD üretim tesislerinin bir kısmını OLED üretimi için ayırdı ve bu manada taleplere yetişemiyordu.


     


    Sakai Display yıllık olarak firmaya 4 milyon büyük ölçekte panel tedarik ediyordu. LG Display ise yılda 3 milyon adet panel üretecek. Bu bakımdan özellikle bu yıl içerisinde televizyon fiyatlarında artış yaşanabilir.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S7 için önemli yeniliklerle dolu Android 7.0 Nougat güncellemesi başladı

    Diğer taraftan Sakai iştirakinin bu kararı Sony ve Panasonic gibi diğer televizyon üreticilerini de etkileyecek. Bu bakımdan LG’nin LCD panel tedariği konusunda ön plana çıkacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Samsung, sözleşmeden doğan yükümlülükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Sakai için ABD’de 430 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı. 


     







  • bazi fanboylar marka kavgalarini vatan millet boyutuna getiredursun, is para kazanmak olunca o buyuk markalarin hepsi dolarin yesilinde can ciger kardes olabiliyorlar.

  • aynı memleketin firmaları bence iyi olmuş ama lg nin ekranlarında ghost screen olayı oluyor dikkat etmesi lazım samsungun...

  • "Ekran" denince akla gelen ilk marka LG denebilir. Mobil cihazlarındaki sayısız ekran sorunu ise anlamış değilim. Asıl LG'nin dışarıdan ekran paneli bulmaya ihtiyacı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran konusunda berbat olan iki firma anlaşmış şaşılacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bakımdan? Samsung ve LG 1. ve 2. eğer bilmiyorduysan. OLED'lerin de üretimde öne geçeceği çok aşikardı - ne de olsa üretim maliyetinde LCD'leri sollayalı bayağı oldu. LCD'lerde eser element kullanılıyor ayrıca. Gökten yağmıyor bunlar(farazi olarak).
    Belki görüntü yanığına çözümü, ekranı fabrikadayken aydınlık görüntüye daha yavaş alıştırarak çare bulabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SixSixSix

    "Ekran" denince akla gelen ilk marka LG denebilir. Mobil cihazlarındaki sayısız ekran sorunu ise anlamış değilim. Asıl LG'nin dışarıdan ekran paneli bulmaya ihtiyacı var.

    kesinlikle katılıyorum LG tv kullanmama rağmen telefonda Samsungdan şaşmıyorum
  • bunlar fiyatları sabit tutalım diye anlaşmasın gizlice:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: SixSixSix

    "Ekran" denince akla gelen ilk marka LG denebilir. Mobil cihazlarındaki sayısız ekran sorunu ise anlamış değilim. Asıl LG'nin dışarıdan ekran paneli bulmaya ihtiyacı var.

    kesinlikle katılıyorum LG tv kullanmama rağmen telefonda Samsungdan şaşmıyorum

    Ben de televizyonu Lg yada Sony almayı düşünüyorum. Samsung d7000 ve es8000 aldım. Restart sorunlarından gına geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.