Şimdi Ara

Altay tankı için motor açıklaması geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli muharebe tankı Altay için Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir'den açıklama geldi. Gündemi yakından takip edenler haberdar ancak olmayanlar için kısaca özetlemek gerekirse; Altay için yerli motor projesini üstlenen TÜMOSAN, teknik destek sağlayıcısı firma olarak Avusturyalı AVL ile işbirliğine gitmiş ancak bu anlaşma geçtiğimiz günlerde sonlandırılmıştı.
     
     Altay tankı için motor açıklaması geldi
     
     
    TÜMOSAN'dan KAP yani Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde;
      
    "Sözleşme gereği 90 gün sonra hükümet onayını getirmesi gereken AVL Firması arka arkaya talep ettiği süreler sonrasında da Avusturya hükümetinin Ülkemizin iç işlerine müdahale edecek şekilde şartlar içeren ihraç lisansında ısrar etmesi ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından bahse konu ihraç lisansının kabul edilmemesi nedeniyle taahhütlerini yerine getirmemiş ve sonrasında TDS Sözleşmesi iptal edilerek firmanın verdiği teminat irat kaydedilmiştir.
     
    Şirketimiz gerek projenin hazırlık sürecinde gerekse Teknik Destek Sağlayıcı seçimi yapıldıktan sonra yaşanabilecek olumsuzlukları değerlendirerek alternatif firmalar ile çalışmalar yapmış olup halihazırda görüşmelerini sürdürmektedir. Son günlerde özellikle AB ülkeleri tarafından ülkemize karşı uygulanan yaptırımlar nedeniyle gerek proje ve gerekse proje kapsamındaki kritik alt komponentlere ilişkin teknolojilerin transferinde önemli engellerle karşılaşılacağı anlaşılmıştır."
     
    Altay tankı için üretimi planlanan ilk 250 adetlik siparişte yabancı motor kullanılacağı zaten söz konusuydu. Gündemi meşgul eden gelişme ise, kademeli olarak yerli motor kullanımına geçişle ilgili. Türkiye sadece tank değil, insansız hava araçlarına kadar geniş ölçekte yerli motor üretimine başlamayı planlıyor. Örneğin İHA'lar için yerli motor çalışmaları devam ediyor. Örnek vermek gerekirse şu an Anka'da kullanılan Thielert Centurion 2.0S motoru, son satın alma sonrasında Çinlilerin eline geçen Thielert firmasının, Mercedes'in dizel motorundan devşirerek geliştirdiği bir güç paketi.
     
    Altay tankı için motor açıklaması geldi
     
    Konuyla ilgili NTV'de açıklama yapan Müsteşar İsmail Demir, motorla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Altay tankı için seri üretim sürecinin motordan bağımsız ilerlediğini ifade eden Demir, hali hazırda kabul testlerinin sürdüğünü belirtti. Demir ayrıca süreci hızlandırabilmek adına seri üretim tekliflerini aldıklarını ve bunları değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Demir aynı zamanda reaktif zırhların tüm tanklarda kullanılması, ayrıca kısaca AKKOR olarak bilinen aktif koruma sistemlerinin kullanılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ekledi.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
    Milli Savaş Tankı: Altay
     
     







  • mihl m kullanıcısına yanıt
    M mihl demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: mihl

    Bundan yaklaşık 70 yıl önce , ortada hiçbirşey yokken, hitlerin emriyle almanya sanayisi birkaç ay içinde devrin ileri tanklarını yaptı yetmedi dünyanın en büyük tankını yaptı, yetmedi uçak yaptı, yetmedi füze yaptı, yetmedi ufo yaptı, yetmedi, denizaltı yaptı , top tüfek silah vs yi saymıyorum bile.
    Almanyadan neyimiz eksik, hemen hemen aynı büyüklükte ve aynı nüfuslara sahibiz. Onların 70 yın önce ki seviyelerine hala ulaşamıyoruz.

    Sizin ozelinizde yazıyorum fakat genele cevap olabilmesi için genelleme yapacağım.

    Sadece tank değil, iha, gemi, veya otomobil konusunda takılmış yerli yerli yerli kardeşim Mercedes reno 1.5 dizel motor kullanmıyor mu?

    Benim clio daki motorun modified hali Vito da kullanılıyor, Nissan note da kullanılıyor. Bu arabanın üretildiği ülkeler vay efendim reno dan motor alındı yazıklar olsun Vs diyor mu? Hayır.

    Reno dci motor da yılların bilgi birikimine sahip Mercedes 2.0 altı bir dizel motor için arge yapmaya kalksa dünyanın masrafını yapmak zorunda, ayrıca zaman da kaybedecek, hatta belki şuanda zaten ar ge yapıyor ama neden üretimi durdurulsun ki reno dan alıyor yoluna bakıyor. Bizim ülkedeki logo sevdalılarına 35 bin liralık clio. Motorlu arabaları 100 bin liraya iteliyor.

    1920 de naziler motor üretmiş.

    1920 lerde başımız da olanların sorunu bu. Tüm telif hakları patentler kapılmış.

    Şimdi sen atölye ye girip motor yapamıyoruz mu zannediyorsun?

    Ben bile cnc tezgahı ve yeterli iş gücüne sahip olsam motor üretirim.

    Ama bunu ticari bir enstrüman olarak kullananam çünkü telif hakkı alınmış.


    Apple ve Samsung yıllardır birbirine yüzlerce dava açıyor. Adam dokunarak ekran üstünde aşağıya doğru parmak çekerek açılır menü yu patentliyor.

    Türk yazılımcı. Bunu. Kodlayamiyor mu kodluyor ama adam patent almış. Parasını. Ödemek. Zorundasın.

    Şuan turkiye dünyanın uzak doğu ülkelerinden sonra dünyanın en geniş yedek parça ürün gamına sahip üretici firması, biz ülke sınırları içerisinde hem arabayı hemde arabanın %90 in. Dan fazlasını üretiyoruz.

    Fakat üretilen her parçanın telif hakkı başka bir şahıs veya firma da.

    Haliyle türk malı olmuyor Türkiye de üretilmiş mal oluyor.

    Sürekli yerli motor değil, saray değil motor yapın, bi motor yapacak adam. Yok mi Vs Vs ile kendinizi komik duruma düşürmeyin.
  • tank yaptik ama motor bulamiyoruz :)

  • Kısaca basiretsizliğimizin ceremesini çekiyoruz demişler. Avusturya'nın Almanya'dan sonra en büyük düşmanı Türkiye olabilir. Öyle bir ülkeyle niye anlaşma yapmaya çalışırsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 23 Ocak 2017; 18:52:19 >
  • tank taşıyıcımız scania alsınlar scania dan motor özel motorlar üretiyor tümosan kaldıysa bu iş daha traktörlerin bloğunu düzgün yapamıyor

  • işte dışarı muhtaç olmamak bu yüzden önemli. ab'nin dallama üyeleri gelip terör örgütüne karşı kullanırız diye ağlayıp vermiyor. ama bazı gerçekleri görmek gerek %100 yerli bir şey yapmak günümüz şartlarında zor. işi uzmanından almak utanılacak bir şey değil. tabii bunun yanında güçlü ve iyi ilişkiler geliştiren bir ülke de olmak lazım. bizim işimiz zor. bir yandan bir şeyleri milli yapmaya çalışıyoruz bir yandan da tübitak papaz eriğini imam eriğine çeviren projeleri destekler ama bilimde yeni buluşlar yapan tübitak'tan ret yiyip avrupa- amerika'da birincilikler alan çok projeler biliyoruz. dolayısıyla bu beyinleri kaçırıyoruz. neyin kafasını yaşıyorsak ben de anlamadım.

  • İyide zaten adamlar biz yerli motor yapıcaz demediler ki.Diğer tarafın şerefsizliği ortada bırakmaktır bu.
    Yerli motor daha sonra yapılacak özellikle diğer ülkelere satılacak tanklar için önemli.
  • 10 seneye bu ülke herşeyini kendi yapacak, bu sancılar normal.

  • bence bu tarz süreçleri hızlandırmak ve güçlendirmek için bedelli askerlik düşünülmelidir.
  • Ulan bi de araba yapın be. Nerede bu milli oto? Helikopter, tank üreten ülke araba üretmekte neden bu kadar zorlanır?

  • Saray yapacağına bas parayı buraya, kimsenin sesi çıkmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin gibi yapalım bitsin niye uğraşıyorlar bu kadar. 3-5 parça değiştirip takarız olmuyor mu :D Kim açıp bakacak motoruna, patentmiş bilmem neymiş... Adamlar F35 kopyası üretmiş nerdeyse birebir.

    Herşeyi geçtim ülkedeki sağlam üniversitelerden birine verseler en kötü bir yıla dandikte olsa bir motor çıkar bence ortaya. Sonra üzerinde iyileştirmeler yapa yapa adam edilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 23 Ocak 2017; 20:41:06 >
  • motor yapmayı kolay sananlar var ama değil, çok karmaşık olmasada uzun süre çalışıp savaş şartlarına uygun olması gerek yoksa siz yaptınız eyvallah ama satamazsınız, keşke şu an el bab'a bir kaç altya tankı yollasa kendini ispatlaması laızm yoksa alan olmaz.

  • Vay be Avusturya'da kandırmış.
    Kandıran kandırana, bu gidişle bunlar motor bulana kadar, milli tankın ve yerli otomobilin kaportaları çürüyüp gidecek.

  • zamanında anlıcaktık erbakan'ı şimdi bom boş takılıyoruz böyle

  • Yazıdan anladığım yerli motor yapımı kısa vadede çok zor. Yine yurt dışı kaynaklı bir firmadan motor alınacak. Bu dizel motoru yapmak bu kadar mı zor kendimiz yapamıyoruz? Gerçekten çok vahim bir durum.

  • Tümosan mevcutta traktör motoru yapabilen bir firma neden Avusturyalı firmadan destek alıyork ki. Biraz arge işine ağırlık verip tank motoru mu yapamıyor. Bence özelleştirilip inşaatçı Albayraklara verilince sıkıntı oldu. Keşke sanayici bir firmaya verilseydi.

  • Zamanında "Motor bizim olmadıktan sonra ne olacak, parça vermediler mi kalırız" dediğimizde bizi vatan haini ilan eden arkadaşlar da burada mı?

    %100 yerli diye yesin dursunlar sizi, dışını bile G.Kore ile ortak yapıyoruz, motoru hiç yapamayız! Kalır bu tasarım da böyle!
  • bi motor yapmak ne kadar zor olabilir sen lafa gelinçe koçaman bi devletsiz sözde herkes seni kıskanıyo git çinde bi firma kur koy oraya 3-5 mühendis kopyalasınlar birinin motorunu sonra git o motoru satıl al bu kadarmı çaresiz bunlar anlamıyorum gerçekden lafa gelinçe en güçlü biziz içraat gelinçe şöle böle motoru olmayan bi tanka bile milyarlaça dolar harçadık biz güliyimmi aglıyımmı :d:d yerli diyo namlusu koreden ıvır zıvır abi sanayideki 10- 15 adamı toplasan sana bunun aynısı yaparlar nedir bu ya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deeper

    Zamanında "Motor bizim olmadıktan sonra ne olacak, parça vermediler mi kalırız" dediğimizde bizi vatan haini ilan eden arkadaşlar da burada mı?

    %100 yerli diye yesin dursunlar sizi, dışını bile G.Kore ile ortak yapıyoruz, motoru hiç yapamayız! Kalır bu tasarım da böyle!

    Tabi konuyu tam bilmeyincev bu tür yorumlar ortaya çıkacaktır.

    AVL Yerli motor için danışman şirket olarak seçilmişti anlaşılmaya çalışıyordu. Sizin motor bizim olmadıktna sonra dediğiniz kısımdaki bizim motoru yapmak için seçilmişt io şirket.Yani parça vermeyen falan yok tam aksi yerli motor yapmaya niyetimiz var ama yeterli teknik birikim olmadığı için yabancı Know-How transferi yapılacaktı.

    Yoksa şu anda bu tür konularda sıkıntı çıkartmayan MTU'ya parayı bastırıp motor yine temin edersiniz ama bizim ihtiyaç kalemimiz çok olduğu için (tank-zırhlı istihkam araçları-Mühimmat yükleyiciler v.s gibi) bu kadar motoru dışardan almaktansa yurt içi geliştirelim deniyor.

    AVL yerine başka firma bulunur mu ,bulunursa Tümosan bu işi kotarabilir mi bilmiyorum ama mevzu sizin dediğiniz gibi değil yani.Mesele yerli motoru geliştirirken çıkan problemler.




  • Bakan demiş ki "bla bla bla ve yinee bla..."

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.