Şimdi Ara

“Tim Cook şirketi sıkıcı hale getirdi”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • “Tim Cook şirketi sıkıcı hale getirdi”


    Bir dönem teknoloji dünyasının en yenilikçi firması olarak kabul edilen Apple, yavaş yavaş bu özelliğini kaybetmeye başladı. Otoriteler tarafından sıkça dile getirilen bu durum şirket içerisinde de tartışma konusu.


     


    Şirket İçerisindeki Hava Kayboldu


     


    Eski bir Apple mühendisinin demeçleri konuyu yeniden gündeme getirdi. Bob Burrough, bir dönem yönetimi altında çalıştığı Tim Cook’u firmayı sıkıcı bir hale getirmekle suçluyor. Firma eski dinamizminden artık uzak ve yeni bir şey ortaya koymuyor.


     


    Steve Jobs döneminde yönetim konsepti aslında ikinci plandaydı. Makamlar sadece isim olarak vardı ve yöneticiler gerekli durumlarda başka konulara müdahalede bulunabiliyordu. Bu bizzat Steve Jobs’un yöntemiydi ve şirket içerisinde çatışmalara da neden olabiliyordu ancak sonuçta ortaya iPad, iPod veya iPhone gibi devrimsel cihazlar çıkıyordu. Yapılan her şey ürünlere çok olumlu etki ediyordu.


     


    Tim Cook yerine geçtiği zaman ise ilk işi ekipler arasındaki bu çatışmayı sonlandırmak oldu. Hatta şirket içerisindeki ilk toplantıda “Bana problem getirmeyin” şeklinde bir ifade kullandığı da belirtiliyor. Yavaş yavaş bölümlerde benim işim değil tavrı oluşmaya başladı ve yenilik geliştirme ruhu da kayboldu. Bu dönemde Scot Forstall gibi ünlü isimlerle de yollar ayrıldı.


     


    Tim Cook Etkisi


     


    Aslında Apple en parlak dönemini Tim Cook altında yaşıyor. Teknoloji dünyasında tedarik zincirini en iyi yöneten kişi olarak bilinen Tim Cook bu nedenle de Steve Jobs’un hep sağ kolu oldu. 2011 yılında şirketi devraldığında yıllık gelir 108 milyar dolar civarındaydı. 2016 yılında ise bu rakam 215 milyar dolar oldu.


     


    Hep daha çok satış yapma düşüncesine odaklanan Apple bu nedenle yenilik geliştirmeyi ikinci plana attı. Kaynaklar Tim Cook’un hiç bir zaman iPad veya iPod gibi yenilikçi bir ürün ortaya koyamadığını belirtiyor. Hatta bu yıl Touch Bar özelliğine kavuşan MacBook Pro ilk kez Consumer Reports dergisinin testlerinden geçemedi.


     


    Ayrıca Bkz.Uygulama ekonomisi bu yıl 90 milyar indirme ve 127 milyar dolar gelire ulaştı

    Pek çok analiz uzmanı Tim Cook yönetimini Steve Ballmer dönemine benzetiyor. Ballmer, Gates’ten şirketi devraldıktan sonra gelirleri yaklaşık üçe katladı. Bununla birlikte yenilikten uzaklaştı ve risk almaktan kaçındı. Bu nedenle de büyük fırsatlar kaçırıldı. Örneğin akıllı telefon pazarında Microsoft büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı ve Ballmer de bu konudaki pişmanlığını sık sık dile getiriyor.


     


    Apple’a yakın otoriteler Steve Jobs’un projelerinin on yıl daha şirketi idare edeceğini ve Tim Cook’un bu mirastan beslendiğini düşünüyor. Bu bakımdan önümüzdeki yıllarda da büyük satış rakamlarına imza atacak Apple ürünleri ortaya çıkmaya devam edecek. 


     







  • Mesut çevik şirketi sıkıcı hale getirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefendim -- 22 Ocak 2017; 9:19:00 >
  • Kim demişse helâl olsun! Iphone 7'de Qualcomm modemi de kullanmadılar, ne olduğunu gördük. Daha da teknolojinin piriyiz derlerse iki olsun...
  • Klasik yonetici profili, adamin uzerine kabus gibi cokuyorlar para da para diye o da elinden geleni yapiyor ama yeni birsey yok. Basina gelecegin o da farkinda, yas gelmis bilmem kaca o gune kadar ne kadar atarsa kendi kasasina o kadar kar...

  • Apple kendini geliştirmekten daha çok para para para diyor müşterinin de yenilik falan umrunda olmayıp marka telaşında olduğu için apple her zaman kazanacak gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıcı olsa yine iyi...

  • Anlamadigim sey su jobs devam etseydi iphone ne gibi yeniliklerle gelirdiki?

    Su ankindrn farki ne olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek önemsediği konu hissedarlar. Hissedarlar ne dendiyse yapıldı çünkü. Parası olan aptal insanları dinlemenin sonu ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dandanakan44

    Anlamadigim sey su jobs devam etseydi iphone ne gibi yeniliklerle gelirdiki?

    Su ankindrn farki ne olurdu

    Apple Pencil diye bir şey olmazdı büyük bir ihtimal, iPad Pro da çıkmazdı.
    Kulaklık girişi kalkmazdı mesala

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steve Jobs osla iPhone 7 kesinlikle bu tasarımla çıkmazdı. Adamın tasarımda takıntıları vardı. Bu kadar büyük kamera çıkıntısına hayatta izin vermezdi. Telefon masada düz duramıyor. Apple Watch böyle çıkmazdı, Macbook'lar böyle saçma özelliklerle çıkmazdı. Jobs'taki vizyon yok ki Tim'de.

  • Yeni MacBook Pro böyle gelmezdi. iPhone da plus modeli gelse bile ekran kasa oranı daha iyi olurdu. Çıkacak projeler önceden sızmazdı. Apple saat projesi önceden sızmaz piyasaya ilk giren apple olurdu. İşten çıkarılan çalışanlar işte olurdu.





    Şuan android tarafının en kötü tarafı Google. Çok zayıf yazılım desteği ve başkasının yazılımını kullanmaktan dolayı geciken güncellemeler.





    Samsung S7 edge ve note 7 de çok önemli yol aldı. Ve bazı konularda apple çoktan geçti. Öncelikle tasarım olarak. Apple tasarımcısı çok geri kaldı.





    S7 edge note 7 içinde iOS olsaydı şuan bu iPhone modelleri piyasadan silinirdi.





    Samsung un geleceğini parlak görüyorum. S7 edge ile devrim yarattı aynı 3GS ten iPhone 4 e geçen apple gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steve Jobs u o kadar şişirdiler ki anasını satayım. Steve Jobs yedi sülalesi ile gelse S6 veya S7 edge gibi bir şey çıkartamazdı eminim. Şimdi Tim Cook u suçluyorlar firmayı sıkıcı hale getirdi diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki burada beni eleştiren arkadaşlar olabilir muhtemelen de kendi pencerelerinden haklılık payları vardır. 13 yıllık forum üyesi/takipçisi olarak bunca seneden sonra Apple'ı bende sıkıcı/irrite edici hale getiren editör Ekrem beyin bizzat kendisidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Steve Jobs u o kadar şişirdiler ki anasını satayım. Steve Jobs yedi sülalesi ile gelse S6 veya S7 edge gibi bir şey çıkartamazdı eminim. Şimdi Tim Cook u suçluyorlar firmayı sıkıcı hale getirdi diye.



    Adam gerçek manada ilk akıllı telefonu piyasaya sürmüşken telefonu yandan bükmeyi mi düşünemeyecekti. Samsung her zaman çöptü ve çöp olarak kalacak. Piyasada iki marka var biri Apple diğeri Sony. Gerisi pazarlaması iyi olan çöpten oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dandanakan44

    Anlamadigim sey su jobs devam etseydi iphone ne gibi yeniliklerle gelirdiki?

    Su ankindrn farki ne olurdu

    Ölmeden evvel, çalışanlarına google ile amansız bir savaşa gireceği bilgisini içeren ve bu konuda yol haritasını açıklayan bir yazı kaleme alarak mail atmış.

    Stevein ana felsefesi yeniliği kullanıcı dostu olarak sunmaktı. Aslında getirdiği şeyler yeni değildi, daha önceden farklı firmalar tarafından denenmiş ancak tutmamıştı.Steve, bunları kullanıcı dostu br arayüzle bir araya getirmeyi başarmıştı. İphoneda kullanılan dokunmatik ekran olayını hatırlayınız.

    Bir de steve pazarlama dahisiydi ve ikna kabiliyeti çok yüksekti. Ne zaman nerede hangi kanalda nasıl bir reklam yayınlayacağını ve bu reklamın içeriğinin ne olması gerektiğini çok iyi analiz edebiliyordu. Bu da ürünün çok fazla kitleye çok abuk yayılmasına neden oluyordu. Daha sonra operatörlerle anlaşma yapma fikri le rakiplerine fark atmaya başladı. O saatten sonra ürünün fiyatının çok da önemi kalmıyordu, zira operatör üzerinden taksitle satış gerçekleşiyordu. Böylece çok daha fazla kitleye yayma fırsatını buldu.

    Bunun dışında algı operasyonunu da iyi yönetiyordu. Dizilere,filmlere aple ürünü entegre ettiriyordu. Sonuçta stevein bana kalırsa en önemli yeteneği, ina kabiliyeti ve pazarlama dehasıydı. Mühendiserin ortaya koydğu ürünü ,kendine göre mükemmel hale geitrmeden ürete geçmiyordu.

    Bunun kafasına koyduğu şeyi gerçekleştirmek için olağanstü riskleralıyor ve hiçbr masraftan kaçınmıyordu. Lisa örneği bunlardan biridir mesela.

    Bir kere büyük ekranlı iphone olmazdı. Büyük ekran isteyen ipad alırdı. padlerde de değişik ekran boyutu görmezdik. TEk ekran boyutu görürdük ama işletim sistemi ve aletn özellikleri çok çok farklı olurdu...




  • Haberi okuyalı günler oldu, eskimiş haberi yayınlıyorsunuz bari tam alın
    Olayı ortaya atan eski Apple mühendisinin tweetleri, başka bir analistin verdiği cevap gibi konuların olduğu bölüm hiç yok. Karşıt fikirlilerin düşüncelerine de yer verilmemiş. Kaynağın yarısını alıp yarım yamalak haber yapmışsınız
  • su cok ovdugunuz steve jobs var ya, adam rte tipi kapitalist. iscileri en cok somuren, 6 ayda bir yeni model zorlamasi yapip, daha fazla isci almak yerine elindeki iscileri maksimum somuren yavsak biri. hic kitap okumayip, insani ve entellektuel yonunuzu gelistirmediginiz icin size cok buyuk biri gibi geliyor bence. marabaya sorsan agasi dunyanin en ozel insani.

  • Tasarimi ile ilk cikan telefonu ile ayni . Arayuzu 10 yil sonunda gidim gidim ama kaydadeger esneklik ve yenilik yok .

  • Olay zaten ios 7 ye geçince koptu.

    Skemorfik tasarimdan, çoluk çocuk tasarimina donustu telefon.

    İphone 4-4s zamanindaki farki hatirlayin, rakiplerini balyozla eziyordu iphone.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu değer bilmez salakları bizim türk şirketlerde bi gezintiye çıkarında hallerine şükretsinler ozaman şikayet etmezler

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.